הזיקנה המתרגשת עלינו
לבוא.
אחת התמונות הכי קיטשיות שאני מכיר היא של גבר ואשה, שניהם בעשור השמיני לחייהם הולכים יד ביד לעבר שקיעה זהובה. זהו סמל/ אייקון תרבותי-מערבי רב עוצמה המצביע על כוחה של המונוגמיה רבת השנים.
האמנם?
פילוסוף צרפתי ידוע אמר שההונאה העצמית נוראה מכל הונאה אחרת, ושהנוסטלגיה היא הונאה עצמית ממדרגה ראשונה, בטח כשהיא צבועה בזהב. צרפתי אחר לימד היטב איך התמונות הללו המבויימות והשקריות מעצימות תפיסה בדיונית, סנטימנטלית ולא רציונלית של המציאות, ואני מסכים עם הצרפתים הללו.
אני מצוי רבות בבית האבות של חותנתי אני רואה את המציאות. היא לא צבועה בשום צבע של זהב, או מדשאות מוריקות ונעורים מחודשים בדירות יוקרה.
היא צבועה באנשים ונשים לבושים כבני אדם, חלקם הגדול מלווה על ידי עובדים זרים, חיתולים גדולים ולא מתאימים תחת בגדיהם והם.ן מנסים לשמור על שמץ של עירנות בין תרופה לתרופה.
מעט מאוד זוגות יש ביניהם. בין הזוגות הללו רב הגברים נראים מותשים וחולים [ טוב הם לא מתאפרים, לא הולכים לטיפול פנים וציפורניים או למספרה שצובעת את השיער], חלק מהנשים חולות מאוד. הזוג הכי בולט, הוא צלם-אמן והיא אחרי אירוע מוח, ללא יכולת לדבר, על כסא גלגלים , ואיננה זזה.
בת זוגי ואני לא נערכים לקראת התקופה הזו, בטח לא מנטלית, לצערי. הזקנה מאיימת מאוד על בת זוגי, היא רואה בה אסון, הפסקת החיים כמו שהיא רגילה להם. אני מברך את הזקנה, נהנה מכל רגע ממנה.
איך אתם נערכים לקראת התקופה הזו? [ אינני מתכוון כלכלית, אלא מההבטים האחרים]?