הזירה

• פותח הנושא Silar
  • פורסם בתאריך

Silar

New member
הזירה

אינני בטוח אם יש כזו או אין אבל בהמשך לדיון על המוות (דיון מומלץ) אני צריך לעסוק גם בנושא זה. הרעיון הכללי הוא שישנה זירת קרבות שבה יכולים להשתתף כולם (גברים לבנים בוגרים בעלי רכוש
). בזירה זו משחקים השחקנים ולא דמויותיהם ןלכן מוות בזירה אינו מווצ של הדמות. כך יוכל כל מי שרוצה לבחון את כישורי הקרבות שלו מבלי לפגוע בדמותו. בנוסף לכך, אני ממליץ שתיפתח זירת קרבות לדמויות - כמו זירת גלדיאטורים. המנצח זוכה בממון ואילו המפסיד זוכה בדייט עם קרברוס.

לא בביתנו

אני מקווה מאד שלא יהיו ערים וקבוצות עם שחקנים כאלו אולי רק באופל ואפילו זה לא נראה לי שיהיה אצלו אלא עם קצת יותר סדר ומשמעת... ולכן מכיוון ששחקנים כאלו יעברו סינון אין טעם לחשוב על פטרונות לאלו. אם הם רוצים סתם מקות אני מזמין אותם להכות את הקיר שלהם. ולגבי זירת הגלדיאטורים אם עיר מסויימת תמצא לנכון לקיים אחת כזאת תיהיה אחת כזאת בנתיים אני לא רואה מי מסוגלת מבחינת אופי העיר להרים זירה כזו אולי באופל. צחי.

לא ממש מתאים

אנחנו דומים לרומה בכמה דברים, אני לא כול כך בטוח שגם בזה. חוץ מיזה, רומה הקיסרית היתהדרה במשחקים יותר מרומה הרפובליקה. או שאני טועה טעות מרה?

Silar

New member
תצאו מהמסגרת

תנו לי להבין משהו גלדיאטורים היו ברומא ואתם לא הולכים בטוגות אז גם לא היו במשחק גלדיאטורים? אתם לא צריכים להעתיק הכל באופן מושלם מהמציאות. חוץ מזה, הכוונה הייתה לאנשים שנלחמים אחד בשני תמורת כסף, בזמן שהגלדיאטורים נלחמו זה בזה על חייהם. לא כל דבר שמתקשר למשהו במציאות או לספרות הוא העתקה או חוסר במקוריות מכיוון שכל דבר גורם לאסוציאציות ולכן אוכל לטעון שהעובדה שיש לאנשים נק"פ מועתקת מכך שאנשים בעולמנו יכולים למות! הזירה לשחקנים היא גורם שמחוץ למשחק של הדמויות (אופ-פלי) ולכן אין בה קשר לעלילה או לאיזה מקום היא יכולה להיות. הזירה לדמויות היא כן חלק מהעלילה, ואפילו אופציה שאפשר לפתח להרפתקאות רבות של הדמויות. מלבד זאת, אפשר לחשוב שרק באופל יש פשע ואלימות - הרי בכל עיר ועיר (גם באמור) יש בקומות שאזרחים מהוגנים מעדיפים להתרחק מהם, ושגם בהם יכולות להיות זירת קרבות בה מהמרים התושבים על התוצאות. סיכום: רעיון הזירה אמור להיות תוספת כיפית לשחקנים מחוץ למשחק ותוספת עלילתית לדמויותיהם. אם כל הצעה שמעלים בפורום מייד נתקלת בהתנגדות במקום בנסיונות לפיתוח הרעיון, הרי שאנשים ירגישו רתיעה מלהוסיף רעיונות חדשים וילכו ויעתיקו דברים מספרים וממקומות אחרים, כדי שבפורום יקטלו את טולקין/אסימוב/אדינגס/פראצ´ט ולא אותם על הרעיונות. הקנטרנות הזו (אבל אנחנו לא כמו רומא
אז אסור שיהיה לנו דברים שהיו לרומאים - משחקי גלדיאטורים, טוגות, אוכל, מים וסנאטורים) פוגעת בכלל השחקנים בכך שהיא קוטלת רעיונות חדשים באיבם, מבלי לתת לכולם להחליט אם הם רוצים רעיון זה או שהם רוצים לשנות אותו קצת ולנסות להתאים אותו.

ממש לא הבנתה

המושג לחם ושעשועים מיתיחס ל "כול מה שאזרחי רומה צריכים כדי להיות מאושרים" ככה שלטו בהם הקיסרים . לכם המושג הזה לא מתאים. לרעיון הזירה מיחוץ למשחק אני לא מיתנגד,גם לא כול כך מפריע לי שיוקם דבר כזה אין גיים בעיר כול עוד הלחימה תיתרחש בעזרת נשק לא קטלני (לרוב) כמובן שאני לא לבד בסנט ויש כבר כול אחד נגד אז לא בטוח שזה יעבור. בקשר לכול שאר הנאום הנחמש שכתבתה... די חסר משמעות, מאחר שלגוף המחוקק שלנו אכן קוראים סנט, וחלק מאנשינו ילבשו טוגות.... אני ממש לא מיתנגד להשאלה מתרבויות, אי אפשר להימלט מזה.

עומר כץ

New member
לא אופיר אתה לא הבנת

הכוונה שלי הייתה לשלוח את עיקר הקרבות חסרי התוחלת לזירה

Yaronimus

New member
good idea

i never laid my hands on a sword והלוואי שהייה מקום שהייתי יכול ללכת למקום כמו הזירה שאני אוכל ללמוד ולהתנסות. לדעתי הזירה צריכה להיות מקום לימוד גם, ולשאוב השראה מלחימה בימי הביניים וגם מהמצאות של המשתתפים. :)

evil me

New member
אין לך מושג על מה אתה מדבר הא?

לחימה? איכס! מי בכלל רוצה להלחם? אפחד! לידיעתכם: יש שחקנים רבים שלחימה היא אחת הדרכים החביבות עליהם להעביר משחק. תתעלם מהם- הם יתפוצצו לך בפנים ויפוצצו לך את המשחק. תתכונן ותספק להם תעסוקה- הם יתפוצצו מהנאה(וגם אתה). סימון- אל תתעלם,תעלם.

תגובה

שחקנים שבאים למשחק שלי רק בשביל להלחם עדיף שלא יבואו. חוץ מזה עצם החשיבה על איך להעסיק שחקנים שרוצים להיות אוף-פליי בשטח המשחק היא אבסורדית. אם הם רוצים להלחם שילחמו חופשי מול עצמם אבל לא בשטח המשחק ולא בזמן המשחק. ובהקשר שהם יתפוצצו בפנים אני מקווה שהקפטן שלהם יהיה מספיק סמחותי בשביל לדאוג שזה לא יהיה. ועוד שאלה: לא סיקמנו בפגישת קפטנים שלא יהיה מצב שאני בתוך הדמות שלי לא יראה אנשים אוף-פליי? צחי.

evil me

New member
שוב,אתה אומר דברים לא קשורים.

לא אוף פליי. אני רץ והורג אנשים אין פליי, כי אני ב-"berserkers´ rage" או התחרפנתי כי רצחו את אחותי הצולעת. יש אנשים שמשחקים דמויות אלימות עד מאוד, שיודעות לפתור סיכסוכים רק עם חרב. אנשים שאוהבים להלחם יכנסו למשחק בכל מקרה.אתה לא תמנע מהם לעשות את זה ובטח שלא אני. אם אתה לא תרצה שאנשים כאלה יגיעו אליך (אין פליי) תצטרך להעמיד שומר בשער ומשמר עיר יציב. רצוי שמשמר העיר שלך יהיה מורכב מאנשים שיודעים להלחם. אלה האנשים שיתפוצצו לך בפנים,אלה מי שלא תוכל לנהל את המשחק שלך בשקט כשהם שם. לא תתכונן- תצטרך לצעוק על אנשים אוף פליי שהם הורסים לך את המשחק, ושלא בא לך שבדיוק באמצע המשתה שתכננת חבורה של שודדים (אלימים למדי) מחליטים לפשוט על פליטי כדר...

תגובה

אין לי בעיה עם דמות אלימה, וסבבה אם שחקן ירצה לשחק דמות כזאת אז שיהיה לו בכיף אין לי שום התנגדות. אבל, הרעיון הוא שדמות כזאת תדע איפה להשתלב אם בראש שלו הרבה קרבות ומעט רולפ פליי תיהיה בתוח שבקד"ר הוא לא יהיה אני אגיד שילך לחפס מקום לדמות שלו במקום אחר. לדוגמת השודדים: זה חלק מהמשחק הדמות שלי מאד תתבעס אחרי כל מה שהיא עשתה ותכננה אבל בסדר זה חלק מהמשחק. ואני תאמת די בתוך שהשומרים של קדר יעצרו את הבריונים האלו. ובמידה שמשהו סתם כחה בעמצא המשחק יוצא מהדמות שלו ,לא משנה בגלל מה , אני די הגיוני ידאג לזה שהוא יחזור לדמות או שהוא יעוף מהמשחק כי הוא פשוט הורס לכל השאר. ולסיכום כל עוד הלחימה היא בגלל דברים שקראו לדמות ובמשחק אין לי בעיה עם זה אבל שאני אראה משהו שיוצא מהדמות ומתחיל לעשות שטויות אני לא אעבור על בשטיקה וכך גם אני מצפה מכל קפטן ושחקן אחר. צחי.

simons

New member
כן מה..?

אופל - מה אתה רוצה ממני?? לא פציתי את פי בכל הדיון הזה.. ובקשר לזירה - אני חושב שהרעיון עצמו טוב, וייתן שחרור לשחקנים שרוצים להתפרק. אני יודע שלא משנה איזו דמות אני אשחק, לעזאזל, הבאתי חרב, ואני מתכונן להשתמש בה. אז או שאני יעשה משהו לגמרי מטורף, או שאני אלך לזירה.. הערה אחת - אתה לא יכול להגיד שהזירה היא מחוץ למשחק אם אנשים מקבלים כסף משחקי בשביל להלחם בו, ואם דמויות צופות בה..

Silar

New member
טעות בהבנה

אולי לא קראת את ההודעה המקורית שלי היטב. הכוונה היא לשני זירות. אחד, אופ פלי, היא בדיוק בשביל אנשים שהביאו את החרב שלהם ורוצים להשתמש בה מחוץ למשחק, אולי משחקים במשחק דמות לא לוחמת ובא להם להתפרק קצת ולבדוק את מיומנותם בחרב. בנוסף, ישנה אפשרות להוסיף עוד זירה, אין פליי, שהיא מעין גירסה שאולה של ספורט הדמים או הגלדיאטורים, שאליה הדמויות יזמינו זו את זו לדו-קרב, דמויות לוחמות יוכלו לנסות את מזלן וכישוריהן (המנצח יזכה בכסף משחקי) ואנשים אחרים יוכלו להמר על תוצאות הקרבות - הכל כחלק מהמשחק.

לדעתי

אוף פלי - לא בא בחשבון! יש מספיק אירועי אוף-פלי לצורך העניין, ואין לי שום רצון לעודד שחקני-אוף-פלי להגיע למשחק. הגעת לאירוע שמתרחש פעם בחודשיים, רבק, לא תדע להתנהג? בנוגע לזירה אינפלי - על מקים הזירה לבוא עם סיפור והסבר אין-פלי, מדוע לעזזל אנשים חוטפים שמה מכות ולא מתים?

simons

New member
הסבר

אני לא מקים הזירה או זירה כלשהי, אבל יש לי הסבר: בזירה אפשר להשתמש בנשקי-דמה, כלומר - נשקים מ"עץ". כמובן שלא ישתמשו באמת בנשק עץ, אלא הנשק רק ייחשב כלא מזיק. הנה, הצעה לחוק - כשאתה מכה עם נשק מ"עץ", במטרה להתאמן ולא כדי להרוג - פשוט תכריז "נזק אפס" לפני הקרב, בצורה שהיריב שומע אותך, וידע לא לספור לעצמו פגיעות... יותר מזה? אתם מוזמנים לקחת את הרעיון הלאה..

Silar

New member
הזירה

האנשים שחוטפים מכות בזירה אין-פליי כן מתים, למרות שאפשר שבזירה ישחקו בנשקים מרופדים (במישור העלילה), ו"מוות" של דמות תהיה רק מצב של עילפון ותשישות למשך כעשרים דקות. הזירה אוט-פליי: אין לי אנשים באזור מגורי שאיתם אני יכול להתאמן ב rd&d והדבר הבא היא הזדמנות בשבילי להתאמן קצת. בנוסף לכך, סביר למדי שאני אשחק דמות במשחק שאינה לוחמת, ולכן גם במשחק לא אוכל להתאמן. אני חושב שאיני היחיד שזו בעיה עבורו ולכן הצעתי לארגן את הזירה, שתפעל במסגרת זמן שבה השחקנים אינם משחקים (שעות הערב, הפסקות צהריים או כל הפסקה אחרת). אם לא יהי זמן כזה, אז איני מוצא פיתרון לבעיה, ולכן הצעתי את הזירה אוט-פליי. גם אם תהיה זירה אין-פליי, לא אוכל לשחק בה אלא אם יכריחו אותי (הדמות שלי פשוט לא מסתובבת במקומות כאלו). הסבר לזירה אין פליי לא בעייתי במיוחד. סייף אמן מרושע ניסה להרוויח כסף בעזרת מיומנותו. הוא ניסה לפרוץ לחדרי אוצרות אולם כולם היו שמורים מדי, אפילו לאמן חרבת כמוהו, על כן הוא הקים את הזירה והשתתף בה על-מנת להרוויח כסף על חשבון המשתתפים האחרים והמהמרים. הזירה יכולה להיות בכל מקום, פועלת בלי ידיעת השלטונות. כלי הנשק בזירה עשויים מעץ מרופד על מנת שהלוחמים שהובסו יוכלו לנסות את מזלם שוב, ולהפסיד את כספם שוב.

אוף-פלי - לא בא בחשבון.

תוציא לך את זה מהראש. אתה רוצה להתאמן? תחבר אנשים לרעיון, ותבנה חבורה שתרצה להתאמן איתך. תעבוד בשביל מה שאתה רוצה. המשחקים אינם המקום לזה, והם לחלוטין מחוץ לחשבון. קח אוטובוס, סע לאחיפה שיש אימונים. יש בתל-אביב, יש בחיפה, יש בבאר-שבע, יש באשקלון, ויש בקדר. לרוב המקומות מגיעים אנשים מכל הארץ. חלק מהמקומות מקיימים מפגשים כמה פעמים בשבוע. off-Play - לפני המשחק ואחריו בלבד. Off-play בזמן משחק? איפה נשמע כדבר הזה? תשכח מזה!! חד וחלק!!!

תמיכה והערה

הערה: האימונים הם לא בכדר כי אין ישוב בארץ שקוראים לו כדר. האימונים נערכים לרוב בכפר תבור וצוות כדר מארגן אותם. תמיחה: אושר דיבר נכון. הוא מקבל את התמיחה שלי בקטע הזה ( יש כבר מספיק להסמחה?
) ועכשיו קצת רצינות בפגישת קפטנים הבאה אני מבקש שיעלה הנושא ויעבור להיות חוק יסוד שבזמן המשחק לא יהיו הפרעות חוץ משחקיות ושהמשחק יהיה רציף. צחי.

למעלה