הזכויות שלכן היום ב ynet

בבושקית

New member
הזכויות שלכן היום ב ynet

נשים יקרות, אני לא חד-הורית אבל ראיתי בעיתון וחשבתי שכדאי שתראו..... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1929636,00.html בבו"שקית

כמה סילופים...

ומי מדבר איתנו בכלל על דולרים... ובכלל לקחו אישה שאינה חד-הורית אלה אישה שחיה עם בן זוגה,יולדת איתו ילדים ועשו ממנה דוגמא מייצגת

ophra

New member
אכן כתב מאד לא מוצלחת

נותנת תמונה כאילו אמהות חד הוריות זוכות להטבות במחיה בסדרי גודל של עשרות אלפי שקלים לשנה! נו באמת.... והתגובות לכתבה....?! עוד יותר מקומם לפעמים כתיבה מהסוג הזה עושה יותר נזק מתועלת ולו רק במובן של דעת הקהל חבל

ophra

New member
אכן כתבה מאד לא מוצלחת

נותנת תמונה כאילו אמהות חד הוריות זוכות להטבות במחיה בסדרי גודל של עשרות אלפי שקלים לשנה! נו באמת.... והתגובות לכתבה....?! עוד יותר מקומם לפעמים כתיבה מהסוג הזה עושה יותר נזק מתועלת ולו רק במובן של דעת הקהל חבל

העקשנית

New member
זה בהחלט נראה מגמתי הכתבה../images/Emo166.gif../images/Emo46.gif

ולא כל מי שחי בזוג, אכן מנהל חיים משותפים מבחינה כלכלית, ועוד יכול להיות מצב שהוא חי על חשבונה...במיוחד בימינו אנו כשיש כלכך הרבה אבטלה במשק. כתבתי קודם-ופתאום קפץ לי דף מהאקספלורר ומחק לי הכל-מה זה צריך להיות? אז אין לי כוח לשחזר.... בקיצור-מצער שמי שיש לו לא מבין שיש אנשים שאין להם ושבאמת צריכים עזרה. זו הופכת להיות מדינה קפיטליסטית ומתרחק ממדינת רווחה. נקווה לימים טובים יותר. לא יודעת מה יהיה ואיך נסתדר בעתיד. מנסה לתכנן תכניות-לפחות בתאוריה, כשהילדה תגדל, ומקווה שבכל גיל תהיה לנו אפשרות לעבוד ולהתפרנס בכבוד.

העקשנית

New member
מה הקטע של המשכנתא?../images/Emo166.gif

קראתי שלזוגות חדמיניים לא נותנים זכאות למשכנתא. אז האם גם לחדהוריות? האם צריך להיות זוג עלמנת לקבל זכאות למשכנתא? מעולם לא ניצלתי זכאות-מישהו יודע? מה שכן קראתי-שלידועים בציבור יש זכאות כמו לזוגות נשואים,אבל אם ידועים בציבור אז לא חדהוריים?כי שובממה שקראתי בעבר אםשר להיות בשני הסטטוסים בו זמנית....וזה מבלבל. צריך עורך דין צמוד לפורום....אבל אחד שמתמצא בחוקים-כי רובם-לא ממש מתמצאים......

תודה ../images/Emo20.gif

אני בטוחה שהכוונה הייתה טובה , אבל חייבת להודות שמתחת לכותרת המבטיחה , גם אני הסתייגתי מהפתיח האומלל. שבא להראות אולי דברים טובים שהמדינה והרשויות עושים למעננו מצד אחד ומצד שני מראה שימוש ציני משו בהטבות האלו. לבוא ולתת דפקא דוגמא של מישהי שבהגדרתה (לפחות בעיני הביטוח לאומי ,[לצרכי קצבאות] , ששולחים חוקרים לבדוק מגורי בנזוג בבית , כבר דיברנו על זה כאן ) אינה חדורית ולהדגיש ש רק בגלל ההטבות ? מזכיר לי את האם החדורית בסדרת הטלוויזיה "הדימונאים" , סדרה על דמויות אמיתיות מדימונה , בהם אם חדורית שבמהלך הצילומים מלווים גם את כניסתה להריון והלידה מבנזוגה שהוא גם אבי בנה הראשון , כשהיא נאבקת מול המוסד לב"ל להוכיח שהם בעצם לא חיים ביחד ושהיא לא רוצה לגור איתו ביחד , כשההטבות לסטטוס שלה מהוות אחד הגורמים העיקריים לכך ומצד שני היא מצהירה על כך שזה נובע מרצונה לעצמאות ולא רוצה את "עול הזוגיות" על כל מה שנובע מכך , על כתפיה. (זה מה שנקרא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
) בטוח שיש רבים שמוגדרים כחד הוריים וחיים עם בניזוג או שיש להם בנזוג קבוע , גם לא במדור משותף , אבל לא מתוך הכוונה המודגשת הזו , אלא מתוך שכך נתכוונו חייהם ונמצאים בשלב זה או אחר שעדיין לא הוחלט על מיסוד הקשר מול הרשויות. הנישואין כאן מקבלים משמעות אחרת לגמרי - איך אני נראה בעיני מדינה. ובטוח קשה להבדיל ולהפריד בין מצב ומצב , לכן אין צורך לשפוט , אבל למה דפקא דוגמא כזו? לדעתי , הכתבה הייתה עושה שירות הרבה יותר טוב למגזר החדוריים לולא הדוגמא הזו , שמהווה סממן של צהבהבות ופיקנטיות בלבד . ולו הייתה מגישה את המידע האינפורמטיבי בלבד. אבל , זה לא "מעניין" ככה , כנראה. עובדב - זה גרר פרובוקציות רבות (בתגובות). זה טוב שיש את הידע , מהן הזכויות וטוב שאפשר לנצל אותן כשצריך , כי למען זה הם חוקקו ונקבעו . מכאן ועד ניצול מחפיר יותר או פחות , הדרך ארוכה.

העקשנית

New member
מי שחיים ביחד ללא הסכם חתום ע"י../images/Emo4.gif

בית משפט וללא נישואין נחשבים לפי החוק לחדהוריים ובצדק. אין להם שום מחוייבות אחד כלפי השני משום בחינה חוקית, הגבר אינו מפרנס את האשה, ואינו חייב לה מזונות,(אני טועה?) אלא אולי לילדים משותפים אם יש, ולכן גם אם חיים ביחד עדיין הם יכולים וזכאים לקבל את ההטבות המגיעות לחדהוריים.אי אפשר לקבוע בשום פנים ואופן שגבר שחי עם אשה מפרנס אותה באופן אוטומאטי-וכבר שמעתי על מקרים הפוכים-שהיא מפרנסת אותו.... הדבר מתחדד יותר במידה ויש לו ילדים מאשה קודמת, שלהם הוא מחוייב, ואז רוב הסיכויים שאין לו כסף מיותר לפרנס משפחה נוספת. אולי יש לו כדי לקיים את עצמו, את ילדיו וזהו. האם אני טועה?

תיקון קטן (נכנסתי לרגע, חייבת לרוץ)

מי שחיים ביחד גם אם ללא הסכם, מעל תקופה מסויימת (חצי שנה אני חושבת) הם ידועים כידועים בציבור, ולכן במידה ויש מחוייבות מסויימת ועל פי החוק אינם חד הוריים. זה לפחות נכון למקרה של ילד חדש של שניהם (הלא נשואים) לא יודעת איך זה עם הילדים הקיימים לפני ה´פעלת´ הידוע בציבור. ביי. אני עוד אשוב

העקשנית

New member
אז זהו חגית-שראיתי כל מיני דברים../images/Emo35.gif

כתובים לגבי הנושא הזה, בכל מקום כתוב משהו אחר, וכששאלו עורכי דין-אין תקופה של חצי שנה בחוק,אלא אם יש כוונת שיתוף....ואת זה צריך להוכיח, כי שוב-הם יכולים לגור ביחד ללא כוונות שיתוף וללא שיתוף בתכלס.כמו למשל שותפים לדירה שגרים יחד אבל-חשבונות בנק נפרדים, הוצאות בנפרד וכו´. אם תדעי משהו תודיעי. אולי החיים ביחד יידעו לתת יותר פרטים, או כאלו שמכירים זוגות של חיים ביחד או ידועים בציבור.חבל שאין פורום כזה.

ע ק ש נ י ת ../images/Emo13.gif

דיברנו על הנושא פעם וזה רץ בטאג ליין , תחת הכותרת של - חריפוש: "החברה מתבקשת לסייע לילדים שהוריהם מתמודדים עם הקושי הזה,לא עם לוקסוס של זוגיות מינוס /חריפמתוק " הנה הלינק לתחילת השירשור.

האם ניתן להגיב לכתבה זו../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

כתבה זו במפורש נכתבה במגמה לעצבן את ה לא חד הוריים
היה כל כך קשה למצוא משפחה חד הורית אמיתית!? דווקא את זו שגרה עם בן זוג ולמעשה מקבלת זכויות בהונאה! את זו שיש לה עוד הכנסה מבן זוגה!!! מה שהופך אותה ללא חד הורית.... מוזרה לי הכתבה הזו, שמציגה את הזכויות(עם קצת הגזמות) מצד אחד, אך בשקט דוחפת את הנהנים הלא חוקיים מזכויות אלו.. משהו מוזר לי באינטרס של כותבי הכתבה! וחוץ מיזה, מי הטפשה שתחשוף את עצמה בפני כולם כ חד הורית החיה עם בן זוג ונהנת מזכויות הלא מדיעים לה!!!
א סאלם עליכום, או עליכום א סלאם
שתהיה לנו אחלה שבת יחד עם גורינו

למעלה