תודה ../images/Emo20.gif
אני בטוחה שהכוונה הייתה טובה , אבל חייבת להודות שמתחת לכותרת המבטיחה , גם אני הסתייגתי מהפתיח האומלל. שבא להראות אולי דברים טובים שהמדינה והרשויות עושים למעננו מצד אחד ומצד שני מראה שימוש ציני משו בהטבות האלו. לבוא ולתת דפקא דוגמא של מישהי שבהגדרתה (לפחות בעיני הביטוח לאומי ,[לצרכי קצבאות] , ששולחים חוקרים לבדוק מגורי בנזוג בבית , כבר דיברנו על זה כאן ) אינה חדורית ולהדגיש ש
רק בגלל ההטבות ? מזכיר לי את האם החדורית בסדרת הטלוויזיה "הדימונאים" , סדרה על דמויות אמיתיות מדימונה , בהם אם חדורית שבמהלך הצילומים מלווים גם את כניסתה להריון והלידה מבנזוגה שהוא גם אבי בנה הראשון , כשהיא נאבקת מול המוסד לב"ל להוכיח שהם בעצם לא חיים ביחד ושהיא לא רוצה לגור איתו ביחד , כשההטבות לסטטוס שלה מהוות אחד הגורמים העיקריים לכך ומצד שני היא מצהירה על כך שזה נובע מרצונה לעצמאות ולא רוצה את "עול הזוגיות" על כל מה שנובע מכך , על כתפיה. (זה מה שנקרא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
) בטוח שיש רבים שמוגדרים כחד הוריים וחיים עם בניזוג או שיש להם בנזוג קבוע , גם לא במדור משותף , אבל לא מתוך הכוונה המודגשת הזו , אלא מתוך שכך נתכוונו חייהם ונמצאים בשלב זה או אחר שעדיין לא הוחלט על מיסוד הקשר מול הרשויות. הנישואין כאן מקבלים משמעות אחרת לגמרי -
איך אני נראה בעיני מדינה. ובטוח קשה להבדיל ולהפריד בין מצב ומצב , לכן אין צורך לשפוט , אבל למה דפקא דוגמא כזו? לדעתי , הכתבה הייתה עושה שירות הרבה יותר טוב למגזר החדוריים לולא הדוגמא הזו , שמהווה סממן של צהבהבות ופיקנטיות בלבד . ולו הייתה מגישה את המידע האינפורמטיבי בלבד. אבל , זה לא "מעניין" ככה , כנראה. עובדב - זה גרר פרובוקציות רבות (בתגובות). זה טוב שיש את הידע , מהן הזכויות וטוב שאפשר לנצל אותן כשצריך , כי למען זה הם חוקקו ונקבעו . מכאן ועד ניצול מחפיר יותר או פחות , הדרך ארוכה.