הזכות לחיות, הזכות למות

chomed

New member
הזכות לחיות, הזכות למות

כבר כתבתי כאן על הכלב הזקן שלי ועכשיו אני רוצה להעלות לדיון נקודה משמעותית הקשורה לכלבים זקנים. עד מתי להחזיק את הכלב? מתי הוא כבר לא "בעל חיים", והופך ל"נושם בעל כורחו"? איזו זכות יש לי להחזיק אותו בחיים, איזו זכות יש לי להחליט על מותו? גם בין אנשים זקנים, אותם אפשר לשאול מה הם רוצים ואיך הם מרגישים, יש חילוקי דעות - אנשים שרוצים לחיות בכל מחיר מול אנשים שבוחרים למות וכמה שיותר מהר. אני כרגע נתונה בהתלבטות מאוד גדולה. יתכן שאני רוצה להרדים אותו (להרוג אותו) כדי שיהיה לי קל יותר (צריך לתת לו תרופות, להאכיל אותו, לרחוץ אותו מדי פעם כשהוא עושה על עצמו צרכים ועוד ועוד). ואולי אני משאירה אותו בחיים בשביל עצמי. מידי שעה בערך אני מחליטה משהו אחר. שיהיה ברור - אני מאוד אוהבת את הכלב הזה, הוא גדל איתי מגיל צעיר (שלו ושלי) וההחלטה קשה. אשמח לשמוע תגובות ודעות שונות. תודה

cwen

New member
נושא כאוב

לחברים של הורי היה כלב במשך שש עשרה שנה - מאז שהיה גור. זה היה לברדור או גולדן רטריבר גזעי, יפה, חכם. הם אהבו אותו כמו שאהבו את הילדים שלהם. בחצי שנה האחרונה שלו הוא היה כל כך זקן שלא יכול היה לטפס במדרגות, והם היו סוחבים אותו למטה ולמעלה פעמיים ביום (ארבעים קילו בלי מעלית, לא קל) כדי שיוכל להשתין בחצר. הוא כבר היה עיוור ואולי גם חרש. הם המשיכו ככה, עד שראו שהכלב ממש סובל. זה שפתאום ברח לו שתן לא היה מה ששבר אותם. הם הרדימו אותו אחרי שראו שהוא סובל מכאבים, והם רצו לקצר לו את הסבל. לא היה אכפת להם לסבול כל עוד הכלב לא סבל. אבל הם לא היו מוכנים שהכלב יסבול.

The Jenny

New member
תראי...

הנושא בהחלט לא קל. כתבת בהודעה שייתכן שאת רוצה להרדים אותו, כדי שלך יהיה קל יותר... לדעתי, מה שאת צריכה לחשוב עליו זה- מה יותר טוב לכלב? אני ממש לא יודעת מה להגיד, לדעתי ניתן להרוג יצורים חיים ב"המתת חסד" רק אם ברור שהם סובלים הרבה יותר בחייהם. אבל במקרה של הכלב שלך... קשה לו מאוד, או שפשוט לך קשה איתו? אולי הוא עצמו רוצה לחיות? זה יהיה אכזרי מאוד להרוג אותו במקרה כזה... אני יודעת שהתגובה נשמעת לגמרי לא ברורה ולא חד משמעית, אבל זה נושא שיש לחשוב עליו באמת בכובד ראש. אני יכולה רק להגיד לך שאני בחיים לא הייתי הולכת על צעד כזה, אלא אם כן היה ברור לי שהכלב שלי סובל מאוד באמת. (אגב, אלה רק הדיעות האישיות שלי. להרוג כלב זה לא דבר פשוט סתמי, וקשה להסכים איתו, אז צריך לחשוב אם באמת יהיה לו עצמו יותר טוב ככה, להימנע מהסבל...) ג´ני.

chomed

New member
אני מסכימה

שהנושא בהחלט לא קל. וזו בדיוק ההתלבטות שלי. אני מוכנה להמשיך ולעבוד קשה בשביל הילד הזה. אני מוכנה לעשות כל מה שאפשר כדי שהוא ימשיך להיות איתי עוד שנים ארוכות וטובות. אבל איך אני יכולה לדעת אם זה מה שהוא רוצה? איך אני יודעת אם הוא סובל? מי שם אותי לשופט להחליט באופן חד משמעי שהאדון צריך למות או לחיות כך? זו בדיוק הדילמה שלי ואני עדיין לא מצליחה לפתור אותה. ד"א, הבוקר קמתי והכלב כמו חדש. יצא החוצה לבד (דלת חתולים וכלבים קטנים שהכנו), אכל וכו´. אז... אשמח לקבל תגובות.

את צודקת... }-:

לידידה שלי היתה כלבה מאוד זקנה. היא חיה 18 שנה, ובערך שלוש שנים לפני שהיא מתה היא חלתה מאוד, ולא ממש ילכה ללכת. היו צריכים לטפל בה כל הזמן, להאכיל ממזרק, לקחת לשרותים... מכיוון שהבעלים המקוריים (ילדה בת 12) נפטרה, והידידה שלי (האמא שלה) שמעה אותה בחלומות, מבקשת לטפל בכלבה, היא המשיכה לטפל בכלבונת עד הקיץ שעבר, אז היא הקיאה ובכתה מאוד. ואז היא מתה (ועל שמה נקראת החתולה שלי, טיפטיפ). עוד מקרה, הוא סבתא של אמא שלי, שהעדיפה שלא יתחילו עם המכונות הגדולות שמנשימות, וחיה בבריאות עד גיל 85. בגיל 85 הבריאות קצת הדרדרה. הראייה נחלשה, ועוד כמה דברים קצת התקלקלו. לפני שבוע היא נפטרה בשיבה טובה (גיל 87 אני חושבת). אני מעדיפה גם, לא להתחיל לסבול מנשימה לנשימה, ולמות. בכל זאת צריך לפנות מקום בעולם לאנשים וחיות אחרות...

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

למעלה