הזכות לכעוס במבחן המציאות

אירילה

New member
הזכות לכעוס במבחן המציאות

שלום לכולם. לא אחת הבעתי כאן את דעתי העקרונית כיצד עלינו לנהוג כלפי יקירנו החולים ,כיצד כן וכיצד לא. מסתבר שכל עוד אינך מתנסה בדבר אלא צופה מהצד ,קל לך לומר דברים אלה וכשאתה ניצב על גשר המציאות בסיטואציה אשר גורמת לך לכעוס על החולה ,לא תמיד אתה יודע להתעלות על עצמך או יותר נכון קשה לך. ומעשה שהיה כך היה , חמי כידוע לכם נמצא בשלבים הראשונים+ של המחלה ,תמיד אנחנו מעירים לחמותי על כך שהיא כועסת עליו על דברים ומעשים שהוא עושה ותמיד התשובה היא שאנחנו משייכים הכל למחלה ושצריך לכעוס אז גם מגיעה הערה. ובכן אני זה שתמיד הערתי לה ,גם אני מסתבר יצור בשר ודם ,בשבוע שעבר ביקשתי מחמי מזמרה ע"מ לגזום שיחים בחצר ,כשביקשתי ממנו הסתכל עלי כאילו ביקשתי ממנו איזה יהלום ,מיד התעשת ואמר כבר אני מביא לך ,הלך ,חזר לאחר 5 דקות עם מזמרה ישנה שכבר הביא לי פעם ואמרתי לו שהיא לא טובה יותר. מה אספר לכם ידידיי כאן ,מה היה כעסי רב עליו ,במיוחד כשיום לפני ראיתי אותו עם מזמרה חדשה ביד ,הכעס שלי נבע מתחושת עלבון ,היות ואני מרגיש כאחד מהמשפחה חשתי מרומה ואני זה שמלווה אותו לכל המקומות ,הכעס מסתבר דומה לאחת מתכונותיו של השטן שכן רק אתמול נרגעתי והלכתי לבקר אותו. האמנם אני זה שהטפתי ,גם אני נפלתי ברשת? האם עצם היותו עדיין בשלבי תובנה עם כל המאפיינים למחלה ,וידיעתו עדיין שיש לו מזמרה חדשה נוספת האם ישל לי את הזכות עדיין לכעוס עליו (תאמרו לי כי זו זכותו לתת או לא ,אני מקבל זאת ,אבל "התרמית" זו שהעיסה אותי) ולהעביר לו את תחושת כעסי. כן כן ,אני זה שבכל העת מייעץ לאחרים איך לנהוג ,מסתבר שנהגתי כ"איבר חוכם". ובכל זאת הייתי שמח לקבל את תגובתכם. שלכם כתמיד גרשון

ענתי44

New member
אירילה- כולנו בשר ודם../images/Emo121.gif

גרשון שלום, ראשית, מה שאתה עשית ועושה למען חולי אלצהיימר ובני משפחתם בכלל ולמען חמך ומשפחתך בפרט, הוא פשוא משהו נפלא ונדיר. אתה אפילו לא יודע עד כמה ראתה באופן כללי מיטיב עם כולנו. ולו חמך יוכל לדבר אזי היה אומר לך אותו הדבר. מתוקף היותך האחראי על הפורום אתה בעמדה של להגיד לכולם. ויש לך תמיד את התשובה הנכונה ואתה יודע לומר את הדברים באופן עדין ומתחשב. ומה אני? גם אני לא אחת לוקחת לעצמי את התפקיד של לומר לאחרים ומה אני יותר טוב? אני לא מתפרצת על אמי? יותר קל לראות מהצד מאשר כשאתה בתוך. איך אומרים הגמל לא רואה את הדבשת שלו. אני אומרת לאחרים איך לנהוג ביקיריהם אבל, בעצמי לא אחת טועה. זה אנושי. כולנו אחרי הכל בשר ודם. ולכן אנחנו חייבים לקבל את זה כחלק בלתי נמנע של הטיפול. גם הכעס. התיסכול והעלבון. בעיניי דווקא זה נורא חינני איך שהרגשת.על כך שאתה חש חלק מהמשפחה של אשתך.אני רואה את זה בקשר לגיסי היקר. איך הוא חש אל אמא ואלי כבן וכאח גדול.וכבן משפחה זה אך טבעי איך שחשת. אנושי ומובן. גם גיבורי האומה שלנו חשו רגשות דומים , וכבני אנוש אף עשו יותר מאשר לכעוס. ראה את האחים של יוסף. לא לחינם קיבלנו את עשרת הדיברות ובהם חקוקים דברים, שלכאורה, מובנים מאליו. אז זהו שלא. כי האדם הוא חיה מאוד מורבת מבחינה ריגשית. אני חושבת שכדאי שתקטוף פרח מהשיח בגינה של חמך תהנה ממנו ותסלח לעצמך. כי אתה נותן לחמך הרבה מעבר. וגם אם הוא לא יכול להעריך את זה אתה חשוב לו. ובאשר לזה שאתה מייעץ לאחרים אני חושבת שמה שקרה רק לטובה. כי אתה לא מייעץ לנו ממקום שיבתך על האולימפוס של האלים המושלמים ואתה שלא כמו מנהיגינו לא מורם ומנותק מהעם. בקירבנו אתה חי ופועל. ומה שקרה נועד רק לחדד אצלך את הדברים להזכיר לך את הקשיים. וכמה שזה נפלא ופשוט כשזה כתוב שחור על גבי נייר אבל בתכלס במציאות זה לא פשוט כל כך. אז תמשיך לייעץ את העיצות החכמות שלך ותקח את החוויה שלך קדימה הן בתובנה מחודשת על הקשיים והן כמשהו שאפשר להשתמש בו לטובת אחרים.

gala lo

New member
לגרשון

גרשון היקר, כמה שאני מבין אותך, אני משתדל להיות הבנאדם הכי מבין בעולם, להיות רגוע ומבין שאין טעם לכעוס. אך מה אפשר לעשות יש ימים שאחרים מעמיסים עליך (עבודה, שכנים) והנה בא הרגע שאתה מעבד שליטה וכל כך מצטער עליו לאחר מספר שניות. כנראה שאנו בסך הכל בני אדם. שבת שלום

ענתי44

New member
כמה נכון

כל מילה שלך בסלע. אמת לאמיתה. צריך מחד לעשות מאמצים רבים כדי להמנע מכך אך מאידך, להבין שזו חולשה אנושית ולדעת לעבור הלאה ולסלוח לעצמינו. אין טעם במסע אינקוויזיציה אישית שבה אנחנו התובע, השופט והתליין. שבת שלום ורק טוב

אירילה

New member
וכמו שנאמר מנסיון לומדים,תודה לכם

ושתהיה לנו שבת שלום שקטה ונעימה עד כמה שאפשר

למעלה