הזכות לפרטיות בהודעות פרטיות בפורום

• פותח הנושא z is
  • פורסם בתאריך

z is

New member
הזכות לפרטיות בהודעות פרטיות בפורום

שלום, מוכר לי התקדים שקבע שלעובד אין זכות לפרטיות בעת שימוש בדואר אלקטרוני ששייך למקום העבודה. מה בדבר שימוש בהודעות פרטיות בפורום? האם התקדים הזה תקף באופן כלשהו גם במקרה כזה או שמשתמש בפורום יכול להניח שהוא זכאי לפרטיות בהודעות פרטיות? לשם הבהרה ופרטים, מדובר בפורום של אגודת סטודנטים שבו הועלו חשדות ותלונות שמנהל הפורום חודר להודעות פרטיות של משתמשים. יש לציין שהמנהל המדובר הינו כרגע מתנדב שאינו מקבל שכר מאגודת הסטודנטים, אם כי בעברו היה מנהל המחלקה הטכנית באגודה (בשכר) וככזה היה בזמנו בעל גישה ישירה למסד הנתונים. התלונות בדבר חדירה להודעות אישיות מתייחסות בחלקן לתקופה בה היה הנ"ל מנהל המחלקה הטכנית וחלקן לתקופה הנוכחית. האם בכלל יש הבדל מבחינה חוקית בין שני המקרים? תודה, Z.

אין שום דמיון

בין זכוית עובד במקום העבודה ובין זכויות גולש/לקוח באתר. כעיקרון, צריך לקחת בחשבון שמטבעו, דוא"ל לא יכול להיות סגור כמו דואר רגיל ותמיד יהיו אנשים שיוכלו לראות את תוכן המסרים וזה כמו שגלויית דואר היא תמיד גלויה והדוור יכול לקרוא אותה. כעיקרון, צריך לבדוק אם בעל האתר מבטיח ללקוח איזושהי פרטיות או שהוא לא מבטיח. אם הוא מבטיח, הוא מחוייב מבחינה חוזית. אבל שוב, כהנחת עבודה, אני פועל על סמך הנחת עבודה שבכל אתר יכולים להיות עובדים שפועלים בצורה לא אתית וקוראים את המסרים. מה ההשלכות המשפטיות של העניין, קשה לי להגיד כי בד"כ אין לך הוכחה לזה שקראו את הודעותיך. גם כאן עולה שוב הבעיה הידועה - פגיעה בפרטיות גורמת לנזק שלא ניתן להעריכו בכסף, ולכן, קשה לדעת אם בית המשפט יפסוק פיצוי כזה או אחר.

למעלה