הזכרון האין סופי-דיון

הזכרון האין סופי-דיון

האם לזכרון יש מגבלות, האם יש לו קיבולת מוגדרת או שהוא מחסן אין סופי? מהו גבול הזכרון, כמה אפשר לזכור? האם ניתן לזכור דברים מינקות, ילדות, מטראומות, מעוברות? אולי מזמן אחר, אולי ממימד אחר. האם יש לנו זכרונות של אחרים? היתכן שנוכל לשחזר זכרון של מישהו שאין לנו כל חיים משותפים איתו? אשמח לתובנות על חוויות של זכרונות א-נורמליים.

זכרונות

רחוקים רחוקים שחקוקים לי חזק מאוד: אחד בגיל 3
,,,זוכרת שהייתי לבושה במעיל אדום,,,הייתי עם אמי וסבתי ברחוב שד' ירושלים ביפו,,,הלכנו לכוון תחנת האוטובוס ואז אני מסרבת בכל תוקף להשתחרר מהאחיזה של סבתא שלי,,,רציתי ללכת איתה ולא עם אימי,,,אני זוכרת שהיתה לאמי התנגדות ואני התיישבתי על הריצפה כמחאה,,, אוי ,,,איזו תמונה ברורה גם עכשיו כשאני כותבת את זה,,, זכרון שני שלי,,,בגיל 4,,,,בת דודתי שהיתה בוגרת ממני ב-11 שנה,,,לקחה אותי לבית/צריף רועע שהיה של סבי מצד אבי,,,ריצפת בטון אפורה,,,הכל אפור שם היה,,,סבי שכב על הריצפה , ללא רוח חיים, עטוף בשמיכת מר נדמה לי, ואת פניו לא ראיתי, הוא היה מכוסה לגמרי,,,אבי ישב מכופף ואמר לי,,,זה סבא,,,הוא מת. אלו שני זכרונות מהילדות שלעולם לא אשכח אותם,,,
אני חושבת שבמהלך החיים עולים לנו באופן פתאומי זכרונות מהעבר הרחוק,,, אני מרגישה שהזכרון מהעבר אצלי הוא יותר חזק מאשר זכרון מהתקופה האחרונה,,, לפעמים אני לא זוכרת מה אכלתי לפני שעה,,חח אבל אם מעלים לי משהו מהעבר,,,זה עולה בתמונות ברורות לא פעם,,

רותי 11

New member
ירח - כל מה שציינת נכון

בעצם הכל קורה הזכרון הוא מחסן אין סופי, ה - ד.נ.א. שלנו מכיל את כל הזכרונות מכל תקופות החיים מכל היקומים עולמות מציאויות או איך שתרצה לקרוא לזה. הכל מאוחסן שם.

אם כך

למה אנחנו לא זוכרים הכל? למה אין לנו זכרון זמין למצבים של טרום לידה ? למה אנחנו מתקשים להוציא מידע מודחק מהזכרון? איך קורה שיש לנו זכרון של אנשים שאין לנו בכלל קשר איתם?

רותי 11

New member
כי לא ממש בריא לנו לזכור הכל

במודע, בעיקר תקופות חיי םקודמות. תראה מה זה עושה לנו גם בלי זכרון זמין, איזה חסימות ופחדים יש לנו גם ככה, ממש לא בריא לנו לזכור הכל ובטח גם מהסיבה שזה יכול "לקלקל" את מה שבאנו ללמוד כאן.

למה

למה לא בריא לנו לזכור, מהזה מקלקל? הן אנשים יום ולילה מנסים בכל מיני אמצעים לעורר את הזכרון הזה.

רותי 11

New member
ממספר סיבות זה לא טוב

אחת מהם היא כמובן שזה יכול להרוס את תהליך הלמידה שלנו כאן הרי באנו ללמוד ואם יגלו לנו את התשובות במבחן אז איך נלמד? ואגב זאת בחירה שלנו (הנשמות) להגיע לכאן עם שיכחה. שנית תחשוב על זה ואני אתן דוגמא מעצמי למשל, שבגלגול הקודם בעלי היה אבא שלי, תחשוב על זה שבזכרון המיידי שלי אני יודעת שהוא אבא שלי, איך אני אוכל לפתח איתו מערכת זוגית? למשל אם יש מצב שלדוגמא בעלי יכול להיות המעלל שלי בתקופה מסויימת איך אני אוכל לפתח מולו רגשות של אהבה ?

אוקי

הבאת דוגמה שאני לא משוכנע שאכן תזיק. ולמה לא לזכור רגע נעים מהעוברות או מגיל שנה? הן אנשים שמחפשים ומוצאים זכרון שכזה חיים עם זה די בשלום .

רותי 11

New member
אתה מדבר על החיים הנוכחיים

ואין שום סיבה שלא נזכור אותם אני הבאתי משהו מחיים קודמים שזה שונה לחלוטין ואין שום סיבה לא לזכור - בכל אופן לא משהו שידוע לי.

למעלה