הזמן טס...

הזמן טס...

בעוד כ3 חודשים, תהיה שנה למסע לפולין, זאת הייתה תחילת יב'...אני לא אשכח את המסע הזה! והיום אני כבר 12 ימים לפני הגיוס...(הגיוס ב19). הזמן טס-במהירות מופרזת. רציתי לאחל לאלו שיוצאים למסע או מתלבטים אם לצאת אל המסע- תצאו, תלמדו, תתרגשו ומסע מוצלח כמובן!

dandobin

New member
לא בטוח שאני מסכים עם המסר שלך

מה? אנחנו יוצאים לפולין כדי לראות כמה מסכנים היינו בגולה ולמה אנחנו חייבים מדינה וצבא חזק? אולי זה אחד המסרים. אך רק אחד מיני רבים וחבל בעיני שרבים מבני הנוער מקבלים בסופו של דבר מסר של: "היינו חלשים כי לא היה צבא. עכשיו יש לנו מדינה וצבא אז בואו נלך לזיין ערבים כי הם לא בני אדם" כי זה מה שאני שומע(כמובן שהגזמתי והדגשתי) מרבים שיוצאים. אני אישית למדתי המון מהמסע הזה, אבל אם זה מה שבני הנוער בישראל לומדים, אז אני מסכים עם אלו שמצדדים לבטל.

לזרושקה

New member
אני חוש בת שחלק ממטרות המסע

היא בעצם לראות מה היה שם, ללמוד לקחים, ולעשות הכל כדי שדבר כזה לא יקרה שוב. לראות כמה רוע היה במקום הזה, ובעיקר גם לדעת שהשואה לא הייתה רק כלפינו - היהודים. היא הייתה גם כלפי המון קהילות אחרות. גם בהומואים-לסביות, נכים, חולים, מפגרים, קומוניסטים ועו ועוד התעללו, והרגו. חלק מהמסע לפי דעתי היא גם לדעת, וללמוד ולראות כמה שברו שם את הזכויות שלנו כבני אדם, שללו אותם. שנאו אותנו. כל בן אדם שלא היה "בעל דם ארי טהור"

N B I

New member
דן פספסת אותי לגמרי

המסר שלי נובע מהאמונה האישית שלי שחלק גדול בני הנוער מגיעים אל הצבא כיאלו נזרקו למים העמוקים ועכשיו מצפים מהם שיתחילו לשחות. ילד בן 18 הוא אדם מספיק בוגר לדעתך להתמודד עם מה שהמצאיות, וצה"ל כחלק ממנה דורש מאותו ילד? לדעתי זה לא נכון. אבל, מצד שני אני חושבת שהמסע לפולין מחזק ומבגר את האדם- אני יודעת שחזרתי משם יותר בוגרת, והצבא באמת נראה לי עכשיו הרבה פחות מפחיד. אולי אצלך זה לא היה ככה, כי התחלת את התהליך לפני המסע אז הספקת "להתרגל" לרעיון. אני לחלוטין מרגישה בוגרת ומוכנה יותר לתקופת הצבא אחרי המסע הזה. ואני באמת לא מבינה מאיפה בני נוער שנוסעים למסע הזה חוזרים עם מסקנה אחרת של "הינו חלשים, עכשיו כבר לא. קטע" לא אוהבת את ההתייחסות הזאת, אנחנו לא יכולים להלקות את עצמנו על מה שקרה, כי לא הינו שם בדיוק כמו שאנחנו לא יכולים לנקום באף אחד, כי זה לא באמת יעזור לנרצחים.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifגיוס קל../images/Emo70.gif ../images/Emo32.gif

לאן את מתגייסת
באמת טס.. אצלי כבר עברו 3 שנים

למעלה