הזמן כנראה שלא מרפא פצעי אבל

Night firefly

New member
הזמן כנראה שלא מרפא פצעי אבל

אני בת 23 ומאז ומעולם אני ואבי היינו חברים טובים, זה כאילו שהוא יכל לקרוא אותי כמו ספר פתוח, מעולם לא יכולתי להסתיר ממנו דבר הייתי כ"כ צפויה בשבילו, הוא הבין ותי יותר מכל אדם אחר, זה כאילו שהיה אני בגדול או כמו שהוא נהג להגיד "את אני בקטן" :) אבל לפני 5 שנים כשהוא נפטר בניסיבות לא טרגיות הוא הותיר מאחוריו חלל גדול מכי מכדי למלא אותו, מבחינתי זה היה כאילו שלקחו לי את החבר הכי טוב שלי, אני בת יחידה והקשר שלי עם אבי היה תמיד יותר חזק מזה שעם אמי. רק אחרי שאבי נפטר אני ואמי התחלתי לפתח מערכת יחסים הדוקה יותר, התחלתי להכיר בה צדדים שלא חשבתי שקיימים. היוןם לאחר 5 שנים אנחנו חברות טובות ואני שמחה על כל אבל דבר אחד כן מפריע לי והוא הגבר החדש שנכנס לחייה של אמי, אני לא טיפוס אגואיסטי ואני רוצה לטובתה אבל כאשר כי אמרה לי את המילה "אהבה" שמשום מה היא החליטה לקשר דווקא אליו לא יכולתי שלא להישבר, קשה לי לקבל את העובדה שמישהו אחר יתפוס את מקומו של אבא שלי בליבה של אמי. אני רוצה לדבר איתה על זה אבל זה כמעט ובילתי אפשרי לדובב אותה לשיחות מסוג זה, היא לא אוהבת לדבר על אבא שלי ועל מה שאני עברתי בעקבות מותו של אבי, היא החליטה לבנות לעצמה בועה שתגן עליה מפניי כאב או אולי בעצם ממנה עצמה. קיוויתי שנוכלו לעזור לי ולתת לי דרך לגשת אל אמי ולדבר איתה על מה שמפריע לי... כי זה מאוד קשה להתמודד עם כל הכאב הזה לבד תודה מראש

11122233311

New member
אני

אני לא כ"כ מבין בנושא ואין לי נסיון, האחרים פה בטח ישמחו לעזור לך. ובכל זאת. האם יש משהו שקשור לאבא שלך שאמא שלך כן מוכנה לדבר עליו? הרגשות שלך בנושא? הרגשות שלה? עליו? על חייו? משהו שקשור אליו היא כן מוכנה לדבר? ומה היא אומרת כשהנושא עליו היא לא רוצה לדבר עולה?

Night firefly

New member
תשובה

ביום שבו קברנו אותו היא החיליטה שהיא בונה לעצמה חומה, היא אפילו אמרה לי שהיא מעדיפה שנחשוב שהוא טס לחו"ל לתמיד ולא מת, תקופה מסויימת היא אפילו החביאה ממני את אלבום התמונות שלו, אני משארת לעצמי שהיה לה קשה לא פחות ממני פשוט הראנו את זה בדרך שונה. ובאשר לשאלתך, בכל פעם שאני מעלה את הנושא היא ישר מוצאת דרך להתחמק ממני. לפעמים אני תוהה האם היא נזכרת בו בכלל.......

ארנינה

New member
שלום לך פרפר-לילה יקרה

קשה לי להאמין שנושא עמוק וכאוב כמו זה שאת מעלה יכול למצוא את פתרונו מעל במת פורום כלשהו... ובכל זאת... מה שאני שומעת כאן הוא קודם-כל את הצד שלך, את הקשר הנפלא כל כך שהיה לך עם אביך, את הגעגוע, את הכמיהה לגעת בכל החומרים האלו יחד עם אמך - ואת הכאב על מה שנחווה לך כבגידה שלה בו, ואולי בך. ואני ניגשת כאן לשרטט לך תמונה אפשרית של מפגשי-עבודה לצורך ריפוי (healing) בעזרת התהליך של תקשורת מקרבת. בעבודת-עומק שאנחנו עושים עם התהליך הזה, של תקשורת מקרבת לא-אלימה, אנחנו עושים תהליך הדרגתי. קודם-כל את והאדם המקשיב לך "יושבים" בהקשבה אמפתית עם הקולות השונים החיים בך, מרגישים את הרגשות ובעיקר שומעים את הצרכים שמולידים את הרגשות האלו. את מוזמנת להקשיב לעצמך לעומק, לראות מה קורה לך שם, לשמוע היטב מה את מספרת לעצמך על מה שקרה וקורה, בין היתר על הגעגוע וההעדר ביחס לאבא מצד אחד, ועל הכעס והאכזבה מן הקושי במפגש עם אמא מצד שני. התהליך הזה כשלעצמו עשוי לקחת זמן, לא מפגש אחד ולא שניים. כי את הרי "סוחבת" את הכאב הזה איתך לא מאתמול. מה שנותן תקווה בתהליך הזה הוא, שהאמפתיה העמוקה וההקשבה של אדם אחר לך עשויות להוליד תחושה של הקלה ואף ריפוי, גם מן ההבנה העצמית שנולדת פעמים רבות בתהליך הזה, וגם מעצם זה שמישהו אחר שומע ומכיל את מה שאת מביאה. אני ממליצה לא פעם לעבור תהליך כזה עם אדם שמנוסה בתקשורת מקרבת, כי יש בו היבט טיפולי שדורש מיומנות. בהמשך, ורק אחרי שאת עצמך חווית איזושהי תזוזה בהבנה שלך את עצמך, אפשר להתחיל בהסתכלות ממקום אחר על ה"סיפור" שלך. וההסתכלות האחרת היא – שוב, כמה מפתיע – מתוך פרספקטיבה אמפתית, כלומר, כזו שאיננה מנסה לחפש מי בסדר ומי לא בסדר בסיפור, אלא להתכוונן לראות גם בצד השני (זה שמולו יש לנו קושי או ציפיות) - כמו בכל אדם, את הצד האנושי. במלים אחרות - לנסות לגלות, בתהליך משותף, מה למשל עשויים להיות המניעים של אמא להימנעות מן הדיבור הישיר, וכו' וכו'. ועוד בהמשך, אולי – מפגש או מפגשים משותפים שלך ושל אמא, ביחד עם האדם שאיתו או איתה את מקיימת את תהליך הריפוי שלך, כדי לנסות ולקיים, אולי בתיווכו של אותו אדם, את הדיאלוג ששתיכן לבדכן לא מצליחות לקיים. או, אפשרות נוספת עשויה להיות, שתוך כדי התהליך שלך את עשויה למצוא את עצמך "זזה" פנימית ורגשית מן המועקה והציפיה התמידית לשינוי ביחסים עם אמא לעבר אפשרויות אחרות של יחסים שעשויות להתגלות לך אם תמצאי את עצמך מחוזקת ממה שלמדת על עצמך קודם לכן. לא יודעת אם ואיך הדברים מדברים אלייך. אשמח מאד לשמוע. ארנינה

למעלה