הזמנה ביט משפט

Nintu

New member
הזמנה ביט משפט

שלום רב.

לפני כ-7 שנים החבר שלי סיים לעבוד בחברת הייטק קטנה בתור מתחנת. לאחר כמה חודשיםת לאחר סיום עבדתו, פנה אליו בעל העסק וביקש לעשות עבודה ללקוח שהוא לא מסוגל לעשות, והבטיח לו לשלם. לאחר כחצי שנה הלקוח פנה לחבר שלי עם בקשה למסור לו קוד כי בעל העסק לא עונה לו בטלפון ולא נמצא במשרד כבר כמה חודשים, למרות שקיבל את הכסף מהלקוח. החבר שלי גם לא קיבל שום תשלום עבור העבודה שלו והסכים למסור קוד ללקוח תמורת תשלום סימלי עבור הקוד (1000 ש"ח). מאז לא שמענו משניהם כלום.
היום פנה לחבר שלי עורך דין של הלקוח עם בקשה להיות עד במשפט. הם כבר הרבה שנים בהתדיינות ובעל העסק טוען שהחבר שלי קיבל שוחד מהלקוח.
השאלה: מה עלינו לעשות ולאיזה עו"ד לפנות? ומה יכולים לדרוש מהחבר שלי?

תודה רבה.

הזמנה לעדות

ברוב המקרים, כאשר מתנהל משפט, הצדדים למשפט מתבקשים להגיש את עדויות העדים בתצהירים. החבר שלך הוא לא "עד בשליטת בעל הדין" שהזמין אותו. אין חובה משפטית להיעתר להזמנת עו"ד לתת עדות בתצהיר, מה גם שעדות כזאת עלולה אולי (איני יודע כי איני מכיר את המקרה) להיות נוגדת לאינטרס שלו.
לעומת זאת, אם החבר שלך יקבל הזמנה רשמית מבית המשפט, הוא יהיה חייב להגיע לבית המשפט ולמסור עדות והעדות תהיה חייבת להיות אמת, אך ישנן שאלות שהוא לא יהיה חייב לענות עליהן (למשל אם התשובה עלולה להפליל אותו, כי קיים חיסיון מהפללה עצמית). בכל מקרה, צריך לשים לב אם מה שהוא קיבל זו הזמנה מבית משפט לפי בקשת עורך דין (וזאת הזמנת בית משפט מחייבת) או בקשה ישירה מעו"ד של בעל דין במשפט שאינה מחייבת.
לפי מה שסיפרת, איני יכול לבהיות משוכנע שחלה התיישנות למרות שלדברייך חלפו 7 שנים ממועד האירוע, צריך לבדוק את עובדות המקרה.
מהסיפור שלך לא הבנתי מי בעל זכויות היוצרים בתוכנה. אני גם לא הבנתי למה 1,000 ש"ח זה סכום סמלי (אולי כן ואולי לא), למה החבר שלך עבד על הקוד הזה ללא תמורה ולמה הוא הסכים למסור אותו תמורת סכום שלטענתו הוא סמלי.
אם החבר שלך רוצה להתיעץ עם עו"ד, אז להערכתי עדיף שזה יהיה עם עו"ד שיש לו הבנה כלשהי בדיני מחשוב, וגם דיני עבודה, כי היו שם יחסי עבודה באיזשהו שלב.
שוב אני מדגיש, לא הבנתי למה אדם עושה עבודה בחינם לבקשת מעביד לשעבר, ללא תמורה ולמה הוא מוסר את הקוד ללקוח, מה גם שלא ברור לי מי בעל זכויות היוצרים בתוכנה הזאת, הלקוח, החברה או החבר שלך.

למעלה