הזמנה לדיון בחיפה, ביום חמישי הקרוב

הזמנה לדיון בחיפה, ביום חמישי הקרוב

חמישי הקרוב, 19 ביוני בשעה 21:00, בקפה הפינה, ברחוב מסדה 43 בחיפה:
יואב לרמן ינחה דיון על מורשת ג'יין ג'ייקובס וספרה "מותן וחייהן על ערים אמריקאיות גדולות" במסגרת חודש הקריאה בחיפה.

לפרטים- http://www.tlv1.co.il/?p=8272

ש מים

New member
תודה! אבל הקישור לא נפתח.

אני אשתדל להגיע, בכל אופן!
אפשר לקבוע איתך לבירה מחוזקת?

tapuzo2

New member
למה חודש קריאה בבתי קפה ולא בספריות ומתנ"סים?

עד לאן יגיע זילות שבוע הספר אצל יונה בלוף?

ש מים

New member
לא! הכרמלית היתה בחינם לפחות עד 23:00!

למה לא הצגת את עצמך? היינו יכולים להחליף חוויות.

ש מים

New member
משוב קטן

ראשית ומעל לכל: המון המון תודה לקיבוץ העירוני של שכונת הדר ובעיקר לשי ניר - על ארגון האירוע הזה בפרט וכלל אירועי התרבות בשכונת הדר בכלל!! הנה כתבתי! ואולי בכך נמנע משבר משפחתי חמור

ולמשוב ולהתרשמויות:
1. המקום מקסים. אינטימי, משפחתי, קהילתי והרעיון של בית קפה ואירועי תרבות אינטימיים (בסגנון "אירועי/מפגשי בוטיק") מקסים ואהוב בעיני. בעיקר הקונספט של כדאיות כלכלית + תרומה לקהילה וליצירת קהילה. לבעלי העסק הזה, לכלל העסקים בהדר, לשי ולקיבוץ העירוני - עלו והצליחו! העם איתם!!
2. המקום לא נועד להרצאות (בטח לא לכמות המשתתפים שהגיעו), ולמרות ההקרבה של בעלי הקפה (לא הפעילו את מכונת האספרסו, כדי להפחית רעשים), עדיין, ריבוי רעשי הרקע הפריע לי לשמוע (ואני ישבתי קרוב!).
3. חבל מאוד שיואב - שאולי בשל הרצון ליצור אינטימיות עם הקהל - וויתר על מערכת ההגברה. השימוש בה היה רצוי ביותר.
4. ליואב - הנושא היה מעניין! דיון ברטרוספקטיבה על דברים שנכתבו לפני 53 שנה ושבזמנם היו פורצי דרך. אין כמו הזמן והמרחק כדי לאשש או לנפץ תיאוריות ואמיתות. חבל רק שלא היית מעט יותר "יצירתי". פחות הצמדות לטקסט היבש (והוא אכן כזה, לפי מה שהתרשמתי מקריאתך) ויותר הבאת "אמירה מול פרקטיקה" היה יכול להוסיף צבע ועניין לדיון.
5. עוד דבר שרצוי היה לוותר עליו לדעתי הינו השימוש בססמאות ואמירות שאינן מגובות בעובדות (יואב, אתה דיברת על "מתכננים שתלושים מהמציאות"...
). אמנם יואב הביא דוגמאות לכישלונות תכנוניים, אבל לא הביא אף דוגמא להצלחה. האם הכל פסימי?? ואיך נדע אם האמירות והתיאוריות של ג'יין ג'יקובס (ושל עמותת מרחב) אכן "מחזיקות מים", או שאולי גם הן הינן "אמירות ריקות מתוכן ובגדר הירהורי לב בלבד"?
6. חבל שרק בסוף ההרצאה, כאשר הספר הונח בצד, ויואב התפנה להרים עיניו ממנו ולדבר על המציאות, החל דיון צבעוני ומעניין. לדעתי היה כדאי לנהוג כך למן ההתחלה. אגב, גם הסקירה הספרותית הארוכה היתה מעט לא ברורה וקצת לא לעניין. ממש היה לי קשה למצוא את הקשר ובוודאי שהיא תרמה לי לפחות לאיבוד עניין וקשר.
6. משהוא אישי ליואב: נראה לי שחסר לך מעט נסיון בדיבור/הצגה מול קהל מקצועי (וזו עצה שאני ממליץ גם לכל מרצה באקדמיה!). בהרצאות יש לדבר ברור, צלול, להרים את הקול, להדגיש סימני פיסוק. ואם אפשר להוסיף אנקדוטות ומעט הומור - מה טוב. דיבור חד-גוני, ממלמל, אפרורי, גורם לאיבוד-הקהל גם במקרה של הנושאים הכי מרתקים בעולם!

לסיכום: הנושא מרתק, ליואב ידע רב ואישיות נעימה ביותר, אבל אני ממליץ לשנות את צורת ההצגה ולחשוב מעט על דרכים להעיר ולעורר עניין בקהל ולשמור על עירנות וסקרנות. בהחלט טעון שיפור. כמו-כן - בעיקר במקום הזה - יש להשתמש בציוד הגברה וכן

ש מים

New member
תוספת - עבור ניצן cocos

ניצן, יואב דיבר על "חוסר היכולת של המתכננים לחזות את העתיד", וטען שהדבר קשור ונובע מחשיבה ודרך פעולה "עצלנית", של "שליפה מהמותן". הוא קרא/טען שיש לנקוט ולחקור את התנהלות המערכות האורבניות באמצעות כלים מתמטיים, שיזהו "חוקים ונוסחאות".
אני חולק על חלק מהדברים, בעיקר בשל העובדה שמדובר במערכות מורכבות מידי מכדי לזהות דפוסי פעולה "מתמטיים" (אגב, אני סבור שעם עיקר הדברים יסכימו גם חלק מהשמות שהוא מנה באקדמיה הישראלית. פרופ' יובל פורטוגלי למשל). אולי אני מושפע מידי מהעולם האחר בו אני חי - עולם אמנויות הלחימה, אבל אני סבור שמתכנן טוב צריך להקשיב לעולם ולמרחב התכנון. ולהתאים את התכנון ל"קהל" הנכון ובעיקר למטרה הספציפית.
לא לכפות את דיעותיך על המרחב, אלא "לזרום ולכוון את המרחב להשגת החזון אליו הוא שואף".

והקשר לנושא עליו דיברת ("נחייה ונראה" - בהקשר לרשויות הערביות): אתה צודק. אני לא נביא ואני לא מכיר נביאים. אני - כמו כל המתכננים - פועל וחושב "במידת הסבירות". אני חושב שההבדל בין "מתכנן טוב" ל"סתם אדם", או למתכנן גרוע, הוא באחוזי הטעות. אני לא מאמין ב- 100% הצלחה בחיזוי העתיד.

למעלה