הזמנה לדיון בנושא "הצגת גבולות לילדים "

"הצגת גבולות " • האם אתם אומרים לא לילדים? • מתי אתם אומרים לא לילדים? • האם הילד מקשיב לכם? • מה קורה כשהוא מסרב? עינת גבע, מכון אדלר.

הצגת גבולות לילדים חיונית למען התפתחותם המיטבית. על מה אתם אומרים לא? כמה פעמים ביום שומעים לא בבית שלכם? איך אומרים לילד לא? האם הוא מקבל את הלא ? זה הזמן לחלוק מחשבות, הגיגים ושאלות סביב נושא הצבת גבולות . מחכה לכם כאן ועכשיו , עינת גבע

הצבת גבולות לילדים.

אני אומרת לא לביתי (15) על דברים רבים... מפחיד אותי מאוד שהיא תצא עם חבריה ותעשה דברים שיפגעו בה, לכן אני מציבה לה שעות חזרה, ולעיתים מבקשת ממנה לא להסתובב עם אנשים מסויימים שמפחידים אותי מאוד, לדעתי יכולה להיות להם השםעה לא טובה עליהם. אני שומעת בבית לא על דברים כל כך רבים! נמאס לי להיות ראש בראש עם ביתי. אני עייפה מאמהות כרגע, ולא יודעת איך להמשיך מכאן עם יחסי איתה, נראה שהיא בסערה רבה ואני לא מגיעה לליבה. מה לעשות??

מתבגרת

שלום רב נועם וברוכה הבאה לפורום, אני שומעת שאתן בסערה. גיל הנעורים מאופיין בין היתר בסערות. אני פוגשת משפחות רבות בהן הילדים המתפתחים עוברים פאזה לשלב ההתבגרות. בעוד אנו ההורים עוד לא הספקנו להתעדכן בשינוי, להתאים את היחס ולעדכן את היחסים. תארי לי את בתך כילדה? איך היא הייתה? האם כילדה היא קיבלה "לאווים"? האם בגדול היא ילדה אחראית? בינתיים(עד שתעני לי), אני מציעה לך להחליט לא לריב איתה, לצמצם את מספר הלא שאת אומרת ביום, הגדירי את הקווים האדומים שלך (במקומות של סכנה אמיתית) שם המשיכי לשרטט גבול. ודברי איתי/איתנו, מחכה לך כאן בפורום. בברכת יום רגוע, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה