הזמנה לדיון קטן בנושא גודל הטרריום

T0M3R

New member
הזמנה לדיון קטן בנושא גודל הטרריום

רוב המגדלים המומחים והמבינים אומרים לשים נחשים בייבי או צעירים בטרריומים קטנים יחסית כדי שהם יוציאו פחות אנרגיה בחיפוש מזון או שוטטות בטרריום ויותר בגדילה. אני דווקא חושב שונה ועושה משהו שונה אם שמים את הנחש בטרריום גדול יחסית משהו קטן, עם עצים מקומות מסתור כלי מים דיי גדול אז הוא מוציא הרבה מאוד אנרגיה כי יש לו איפה להוציא אותה בניגוד לטרריום הקטן. ואם הוא מבזבז יותר אנרגיה אז הוא צורך יותר אוכל דבר אשר גורם אצל זוחלים לגדילה, בעקיפין. תשמעו זה לא מנחש אחד מה שאני אומר זה מכמה, ועוד בהשוואה עם נחשים של חברים ומכרים שלי מאותן משפחות ואפילו מאותם סוגים אשר יש הבדלי גודל רבים ביותר. לדוגמה מלאני משהיא 30 ס"מ בטרריום 60*40*40 עם עצים וכלי מים של 2 ליטר. הכרכן של מישהו פה בפורום (אם הוא רוצה שיגיד מי הוא) משהו 30 ס"מ בטרריום (אני לא זוכר במדוייק) 45-50*25-30*35-40 עצים כלי מים "נורמלי" גדול ממלאני בערך בחצי שנה כנראה שקצת פחות וקטן מבחינת פיזית בכ10 ס"מ רציתי לדעת מה דעתכם בנושא.

o r i 6 6 6

New member
דעתי הכנה

ובלי להעליב אותך תומר גם כי יש לך הרבה יותר ניסיון ממני וגם כי אין לי כלום נגדך אתה כל הזמן רק מנסה להבהיר לכולם איזה מיוחדת מלאני בכל מני דרכים עקיפות. אולי אני טועה אבל פשוט ככה זה נראה לי כל הזמן אל תקחו דוגמא ממלאני וכאלה...וחוץ מזה אתה בעצמך אמרת שהאכלת את מלאני עכבר בוגר כל 4-5 ימים אז לא פלא שהיא כ"כ גדולה יחסית לאחרים. אני מגדל את הגופרים בטרריום 60 60 120 מאז שהם בני 5 חודשים בערך...אין לי דעה בנושא כי הם היו אצלי בפלסטיקיה רק חודש ולא ממש שמתי לב להתנהגות אז. ד"א אני כותב בשעה כזאת(למי שאולי תוהה למה) כי חזרתי עכשיו מיציאה ואני לא ממש עייף אז התישבתי על המחשב קצת. לילה טוב

o r i 6 6 6

New member
ד"א

התגובה הזאת נכתבה לפני שראיתי את ההודעה שלך שאמרת רעיון מטומטם אז שלא תחשוב שאני בקטע של להשיב מלחמה או משהו...כנראה זה באמת היה רעיון מטומטם פשוט.

../images/Emo8.gifלדעתי...../images/Emo6.gif

זה לא ממש משנה אם נחש בייבי נמצא בתוך טרריום גדול או בתוך קופסא קטנה או משהו אחר. אני העברתי לפני שלושה ימים את הקינגית שלי שהיא באורך 40 ס"מ לטרריום באורך 50 ס"מ רוחב 28 ס"מ וגובה 47 ס"מ. והקינג הזכר הוא נמצא בתוך קופסא קטנה עם כלי מים(פקק של בקבוק). בקיצור לדעתי זה ממש לא משנה אם הנחש בתוך טרריום קטן או גדול לגדילה שלו, אני העברתי את הקינגית שלי לטרריום יותר גדול כי היה לי אחד במחסן. אבל בקרוב אני גם יעביר את הקינג לטרריום כזה. רע ליבני

T0M3R

New member
אורי לא נעלבתי

חחח הייתי בטוח שמישהו יכתוב את מה שכתבת..

תומר אתה שוכח או לא יודע דבר בסיסי

אחד קטן אבל די חשוב: וזה שקצב הגדילה של נחש לא ממש מושפע מגודל הכלוב שבו הוא חי. כמו שיש נחשים שיכנסו לסטרס אם הטרריום שבו הם חיים קטן מדי אך רוב הנחשים יכולים לגדול עד גודל מלא גם בטרריומים שלא מאפשרים להם מקום לזוז. נכון שנחשים שחיים במקום קטן מדי ולא מפעילים מספיק את השרירים סיכויים למות מכל מני בעיות גדול יותר מזה של נחשים שיכולים להפעיל את גופם כאוות נפשם. קצב הגדילה של נחש תלוי ישירות בכמות ובטיב המזון אותו הוא צורך. ההשוואה שאתה עורך בין נחשים אצל מגדלים שונים היא לא ממש נכונה כי מספר הגורמים המשתנים בתנאי הגידול הוא גדול מאוד. לדוגמא: יכול להיות שגם אתה וגם חברך קניתם נחשים באותו הגודל ושניכם נותנים להם עכבר אחד בשבוע, והעכבר הוא בגודל זהה ושני הנחשים הם מאותו המין למשל נקבות. אחרי שנה תבדוק ותראה שהנחש של חבר שלך גדל ב30% מהנחש שלך. אחת הסיבות שיכולות להיות לכך היא שאתה מחזיק את הנחש בטמ"פ שהיא מעט גבוהה מזו של הנחש שחבר שלך מגדל ולכן הנחש שלך פעיל יותר ומאבד אנרגיה רבה יותר. אם אני צריך להסביר את עצמי יותר תגיד לי.

T0M3R

New member
הבנתי אותך...

אם הוא בטרריום יותר גדול הוא מוציא יותר אנרגיה ואז צורך יותר אנרגיה נכון?

למעלה