הזמנה להשתתפות בסקר בנושא עתיד הניסויים בבע"ח

gartye

New member
הזמנה להשתתפות בסקר בנושא עתיד הניסויים בבע"ח

שלום
שמי ד"ר ארז גרטי ואני עובד במכון דוידסון לחינוך מדעי. ד"ר רועי צזנה, חוקר בסדנת יובל נאמן למדע טכנולוגיה ובטחון, ואני בימים אלו עובדים על מאמר על עתיד הניסויים בבע"ח וכחלק ממנו אנחנו עורכים סקרים בקרב קבוצות מיקוד כאשר אחת מהן היא פעילי זב"ח ואנשים שיש להם בעיה עקרונית עם ניסויים בבע"ח. אם אתם משתייכים לקבוצה זו אודה לכם אם תוכלו להקדיש מספר דקות מזמנכם על מנת לענות על הסקר שלנו. שימו לב שהסקר הוא אנונימי וכתיבת פרטים מזהים היא רשות. תוצאות הסקר יפורסמו ללא פרטי המשתתפים במאמר מדעי שנכתוב ונשמח לשתף את התוצאות אתכם בתום הסקר.
תודה על שיתוף הפעולה
ארז
https://www.surveymonkey.com/s/G2XHTN8

merav999

New member
רואה צורך לציין הסתייגות מהסקר הנ"ל

לא שלי, אלא של ענת רפואה ואסף מבורך:

Anat Refuah
טוב, אחרי התכתבות עם מבצעי הסקר והתייעצויות עם מספר עורכי-דין שלנו ועם מומחה לסקרים, החלטתי לא לשתף פעולה עם הדוקטורים האלה כי די ברור שהם מתכוונים להשתמש בתוצאות הסקר לרעתנו. אני מקווה שאם פונים אליכם בבקשה להפיץ אותו בקרב אנשי זב"ח תסרבו גם אתם.

Assaf Mevorach
מהשאלות של הסקר הזה זה ברור מעל לכל ספק שהוא מניפולטיבי ורחוק מלהיות בעל מטרה "מדעית". המטרה שלו היא להראות שהמתנגדים לניסויים בבעלי חיים הם אנשים לא רציונליים ובורים בכל הקשור למדע ולכן ההחלטה שלהם להתנגד לניסויים היא החלטה לא מושכלת שמזיקה לבני האדם

כל אחד שיפעל לפי שיקול דעתו .

gartye

New member
תגובה

חשוב לי לציין רק דבר אחד, מטרת הסקר והמחקר הן אקדמיות ומכוונות לעיתון מדעי. המחקר אותו אנחנו כותבים יתפרסם עם הסקר הזה או בלעדיו, ולדעתנו זאת הזדמנות להשמיע את קולותיהם ודיעותיהם של פעילי זב"ח (באופן אנונימי כמובן) אשר מהווים חלק חשוב מהדיעה הציבורית בנושא. אני מזמין אתכם להכנס לסקר ולחליט בעצמכם אם הוא מניפולטיבי או לא ולענות בהתאם לצו מצפונכם.
ארז

merav999

New member
בסקר ישנם שאלות שנראה כי צריכים להיות

מהתחום כדי לדעת לענות עליהם, ואתם מפנים את הסקר לכל אחד גם כאלה שהם חסרי השכלה מדעית. זה כבר אומר דרשני לדעתי אבל שוב שכל אחד יפעל לפי שיקול דעתו.

gartye

New member
סקר אחיד

על מנת לעמוד באמות מידה מדעיות, הכללים מחייבים שהסקר יהיה אחיד ועל כן הסקר כמעט ולא שונה בין קבוצות המיקוד. מן הסתם אנחנו ניקח בחשבון פרמטרים כמו השכלה כשנשקלל את התשובות. אין לנו שום כוונה להאיר קבוצה זו או אחרת באור שלילי, כמו כן אם אתם מרגישים לא בנוח עם שאלה זו או אחרת לא חייבים לענות עליהם.
לשיקולכם.

נטאשKה

New member
מירב תודה רבה על המידע החשוב!

מקווה שפרסמת גם בפורום צמחונות/טבעונות.
ניכר בעיקר שענת התייעצה עם אנשי מקצוע רציניים ומכיוון שאני מכירה די מקרוב את פעילותה בנושא - סומכת כאן על שיקול דעתה ולא אשתתף. תודה.

merav999

New member
לא ראיתי שפרסמו גם שם, העתקתי את

ההסתייגויות. תודה

למעלה