הזמנה למתן עדות בבית משפט ותשלום

pinielbaz

New member
הזמנה למתן עדות בבית משפט ותשלום

שלום לכולם,
מקווה שזה הפורום המצאים לשאול בו את השאלה הזו.

קיבלתי זימון מבית משפט השלום בראשון לציון לתת עדות.
הזימון כביכול נשלח לפי בקשה של עורך דין שמייצג את התובע.
מדובר בתביעת נזיקין נגד הצבא ולא במשהו פלילי.

האם יש מישהו שאחראי לשלם לי עבור יום העבודה שאני מפסיד בעקבות זה שאני צריך להגיע "לפי חוק" לבית המשפט?

מקריאה שעשיתי ברחבי האינטרנט הצלחתי להבין שאני אמור לדרוש "פיצוי" ממי שזימן אותי (התובע) ורק אם יוכח שאין ביכולתו לשלם לי אז בית המשפט ישלם לי סכום שקבוע בחוק.

אשמח אם מישהו יוכל לחדד לי את הנקודה הזו ומה באמת הנוהל.

תודה מראש,
פיני

אני זוכר שאלה דומה לפני הרבה זמן

מקווה שאתה לא מטריד. לגוף הענין- ביהמ"ש פוסק בתום העדות את דמי הבטלה שאתה זכאי להם, ומי שהזמין אותך חייב לשלם.

שילה1

New member
עו"ד של התובע אמור להפקיד במזכירות בית המשפט

שכר יום עבודתך.זכותך לבדוק זאם כעת או טרם מסירת העדות. בית המשפט קובע כשאתה עד תביעה,בדרך כלל.ובמרבית המקרים- בפלילי.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לחידוד העניין

כשאתה מגיע אתה אומר לעורך הדין שזימן אותך שאתה זקוק להוצאות, במידה והוא לא אומר זאת לשופט בסיום עדותך כדאי שבטרם תעזוב את הדוכן תבקש מהשופט שיפסוק לך הוצאות.

9x9

New member
אין צורך להגיד לעורך הדין שזימן אותך, כי בית המשפט זימן אותך

וכאשר בית המשפט הוא המזמן את העד כפי שקרה כאן, חלה תקנה 179 לתקנות סדר הדין האזרחי, שקובעת:

"179. בעל דין המבקש הזמנה לעד ישלם לבית המשפט, לפני משלוח ההזמנה ותוך הזמן שייקבע, סכום כסף, או יתן ערובה אחרת, להנחת דעתו של הרשם או המזכיר הראשי של בית המשפט, לכיסוי הוצאותיו של המוזמן בדרכו לבית המשפט ובשובו ממנו ובעד יום אחד של שהייה, ועל פי הוראת הרשם גם סכום כסף או ערובה אחרת בעד ימי שהייה נוספים ככל שיידרשו; לא שולם הסכום, או לא ניתנה הערובה, לא תישלח ההזמנה."

ולכן, בסוף העדות, בקש מהשופט שיפסוק לך הוצאות נסיעה ושהייה כאמור, ואז תוכל לפנות עם פסיקת ההוצאות של השופט למזכירות בית המשפט לקבלת כספך.

שילה1

New member
בדיוק.בקש מהצד המזמין בוכחה /אישור כי הפקיד שכר

יום עבודתך במזכירות.
לצערי-נתקלתי במקרים שלא הפקידו.
אגב-הוצאות נסיעה:אחרי מספר ימים מגיע צ'ק לכתובתך.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שני דברים

1. כל אחד מהנסיון שלו ועדיף לדעתי שעורך הדין יפנה לשופט בעניין מאשר העד.
2. נגמר עידן הצ'קים - כיום ממשאים טופס במזכירות בימ"ש והכסף נכנס לחשבון הבנק.

pinielbaz

New member
תודה רבה לכולם

לצערי העורך דין שביקש לזמן אותי מעט "מגמגם" כאשר אני מנסה לברר איתו את הנושא ואני מקבל ממנו תשובות כמו "אתה צריך לסגור עם התובע את הסכום והוא משלם לך", "לבית משפט אין התערבות בנושא" וכו'.

לפי מה שאני מבין מהעצות שקיבלתי מכם פה, עדיף פשוט שבגמר העדות שלי אגיד לשופט שאני מבקש לפסוק לי הוצאות.
האם לקחת איתי תלוש משכורת אחרון כדי להוכיח את הסכום שאני מבקש?
או שאני בכלל לא מבקש שום סכום ויש משהו שקבוע בחוק?

לאחר מכן ללכת למזכירות בית המשפט כדי לקבל אישור עבור ההוצאות.

תודה,
פיני

עצם ההפקדה בקופת בית המשפט (אם נעשית)

לא מבטיחה שתקבל החזר הוצאות, שכן בלי החלטה של השופט על עצם הזכות ועל הסכום הפקדון יוחזר למי שהפקיד אותו.
מה שצריך לעשות זה לבקש בסוף העדות שבית המשפט יפסוק לך הוצאות. תהיה מוכן לכך שבית המשפט אולי ישאל אותך מהיכן בארץ הגעת, במה אתה עובד וכמה אתה משתכר.
רק החלטת בית משפט על פסיקת הוצאות לזכותך תקנה לך את הזכות לדרוש את התשלום (מקופת בית המשפט אם הופקד שם סכום לשם כך) או מהצד שזימן אותך לעדות.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ההליך

אתה לא מביא תלוש משכורת (מובטל ומנכ"ל בנק הפועלים מקבלים בערך אותו סכום) אתה לא נוקב בסכום, השופט פוסק לך (יש לו לוח תעריפים עם גמישות מסוימת) - השופט מציין את הסכום על ההזמנה למתן עדות שקיבלת או שמזכירתו רושמת על פסק הדין ואתה מקבל העתק, עם הנייר שקיבלת אתה ניגש למזכירות, ממלא טופס והכסף נכנס לחשבון הבנק - אפשרות נוספת היא שהוא מורה למי שזימן אותך לשלם לך סכום מסוים - וההוא שולח לך המחאה תוך מספר שבועות

למעלה