הזמנה לערב פתוח במכללה הישראלית לאנימציה

karinka28

New member
הזמנה לערב פתוח במכללה הישראלית לאנימציה

מתעניינים בלימודי אנימציה? ערב פתוח למתעניינים בלימודים יתקיים ביום שני, 02.08.2010. הערב הפתוח יתקיים בשעות 17:30 - 21:30, בקמפוס המכללה ברחוב הארבעה 4, ת"א. הכניסה חופשית. בין משתתפי האירוע תיערך הגרלה של 30% הנחה לקורס במכללה. מומלץ לאשר הגעה בדף האירוע בפייסבוק. נשמח לראותכם!

tzahi1980

New member
היה נחמד אם הייתה לכם גישה לנכים

אלא אם כן לא מטריד אתכם שנכה שרוצה ללמוד , נמנע ממנו

Kfiram

New member
לגמרי במקרה

אמא שלי היא נכה על כסא גלגלים, וגם היא בעצמה מעולם לא ביקרה בעסק של הבן שלה... כך שאני מודע היטב לבעיה. כשחיפשנו מבנה עבור המכללה, זה בהחלט היה אחד השיקולים, אבל למצוא מקום ראוי בתל-אביב זה בכלל לא פשוט, ונאלצנו להתפשר (ולא רק בנושא הזה). יתכן שבעתיד נמצא לזה פתרון, אבל זה כרוך בעבודות בינוי משמעותיות (שדורשות גם אישורי עיריה) ולכן זה כנראה לא יקרה בקרוב.

tzahi1980

New member
מר רם, אני מכבד אותך ואת פועלך

למעשה, בשיחה שהייתה לי אתמול עם מי מנציגך במכללה, דיברתי בשבך, ואפילו שאני נכה שסבל לא מעט באטימות חברתית, יודע שלא ניתן לרצות את הצרכים של כל אדם עם מגבלה כזו או אחרת. אבל לומר שבגלל שבתל אביב קשה למצוא מקום, שגם ישרת את צרכיכם וגם יענה לצרכיו של המוגבל, ויתרתם, זה פשוט לטמון את הראש בחול. מזה חודש אני בטלפונים עם מכללות שונות, לגבי לימודים שונים, ובכל אחד מהמכללות, כולל כאלו שמלמדים תלת ואנימציה בתל אביב, ולא אנקוט בשמות, כי אין לי עניין לפרסם, לכולן יש גישה לנכים. סטודיו פרטי ממש לא מחויב להנגיש את המקום לנכים, ואפילו זכותו שהסטודיו יהיה על הירח. אבל מוסד לימוד שפונה לקהל הרחב לא יכול לעשות סלקציה ולשלא להתחשב בצרכי הנכים. מדי שבוע-שבועיים אתם מעלים כאן פוסטים על הרצאות אומנים וימים פתוחים, ונכה כמוני ואני משוכנע שעוד רבים נשארים מתוסכלים שהם כנראה לא יזכו לממש את הפוטנציאל שלהם, מאחר והמכללה הישראלית לאנימציה במבחן התוצאה, לא ספרה אותם. נחמץ ליבי לגלות שאמך רתוקה לכיסא גלגלים, א ההשוואה שערכת קוממה אותי. כי בסיכומו של עניין אמך מחמיצה ביקור במקום העבודה של בנה, אבל אני ורבים שכמותי, ואפילו אנשים עם קביים, מחמיצים את האפשרות ללמוד ולעשות משהו עם עצמם. אבל אם אדוני אומר שזה כנראה גם בעתיד לא ישתנה, אז מסתבר שהנושא הזה ממך והלאה.

Kfiram

New member
צחי

אני באמת ובכנות מתנצל. כואב לי לקרוא את מה שאתה כותב. באמת. אבל... המכללה שלנו פעלה עד לא מזמן בתוך ביה"ס התיכון ע"ש תלמה ילין - מוסד לימודים מכובד, הבכיר בארץ בתחום לימודי האמנות. וגם שם הלימודים מתקיימים בחלקם בקומה שניה ושלישית, בבניין ללא מעלית. וזה במוסד שממומן על-ידי המדינה, ומשרת קרוב ל-1000 תלמידים מכל רחבי הארץ. לתלמה ילין יש תקציב גבוה פי כמה וכמה משלנו, ובכל זאת העובדה היא שהם לא יכלו לדאוג לסידורי הנגישות הנחוצים. המכללה הישראלית לאנימציה היא עסק קטן עם תקציב מוגבל. אנחנו לא יכולים לעשות מה שבא לנו, מבלי להתחשב בכמות הכסף שיש לנו. אלו עובדות החיים. כשחיפשנו מקום חדש למכללה (במשך כחצי שנה, אגב), אחד הפרמטרים שלנו בהחלט היה גישה לנכים, וקיווינו מאוד שהפרידה מתלמה ילין פירושה גם פתירת נושא הנגישות. אבל המקומות שמצאנו בקומת קרקע או בבנייני משרדים עם מעלית, עלו מעל ומעבר למה שיכולנו להרשות לעצמנו. עם כל הרצון, פשוט לא יכולנו לעמוד בזה. אם היינו הולכים על זה, היינו עלולים לצבור הפסדים שהיו גורמים לנו לפשוט רגל ולסגור את העסק. בשורה התחתונה, האופציה הזו לא היתה אפשרית. ואגב, שתדע לך שאמא שלי מאוד כעסה עלי לגבי ההחלטה הזו ("מה, אני אף פעם לא אוכל לבקר אותך בעבודה? אתה לא חושב על אמא שלך?"), וגם לה נאלצתי להסביר, בכאב רב, את מה שהסברתי לך: זה פשוט לא אפשרי. חשוב לומר: המכללה ממוקמת בקומה ראשונה. יש גרם מדרגות לא גדול, שאותו רוב הנכים יכולים לעבור עם קביים. אנחנו לא בקומה עשירית, ומי שזה באמת חשוב לו יכול למצוא פתרונות. אני מבין שמצבך כנראה לא מאפשר את זה, ובאמת צר לי על כך. אנחנו כן חושבים על אופציות לפתור את זה, אבל זה לוקח זמן. יש תכניות ליצירת כניסה נפרדת למקום, שתוביל למעלית. אבל כאמור, זה לא יכול לקרות מהיום להיום. התחלנו לגלגל את זה, ואני מאמין שזה יקרה בתוך שנה-שנתיים.

eldarinn

New member
כך או כך שיהיה בהצלחה עם התכניות

ובמישור האישי משתמש כמו צחי שיקר לליבנו, ובייחוד על סמך הרגישות האישית בנושא מצדך כפיר (עקב היכרות אישית עם הנושא) אולי ניתן למצוא פתרון פרטני כלשהו לביקורו במקום במועדים ידועים מראש עד מציאת מענה קבוע לבעיה.

tzahi1980

New member
מר רם, אני מעריך את תגובתך

ניכר ממנה שבהחלט הקשבת לי ולא רק שמעת. בטוחני שתעשה כל שביכולתך למצוא מענה לסוגיה הזאת.

3Dlunatic

New member
למה שלא ירימו את הכיסא של צחי 10 מדרגות?

שני אנשים נחמדים (וחזקים) יכולים לפתור את כל העניין הזה. פשוט מרימים את הכיסא על יושבו וסוחבים במעלה המדרגות. למכה זה לא נעים לבקש אבל בעל המקום יכול להציע ולעזור לזה לקרות. (אבי נכה מרותק לכיסא גלגלים)

Kfiram

New member
נשמע לי כמו פתרון (זמני) מצויין

ולא נראה לי שתהיה בעיה לארגן את זה. צחי, אם אתה מעוניין, שלח לי מסר ואני אשתדל לדאוג לכך שזה יתבצע.

למעלה