הזמנה-מפגש יעוץ הנקה-מומלץ להריוניו

anatina

New member
הזמנה-מפגש יעוץ הנקה-מומלץ להריוניו

מתעניינת בהנקה? ליגת לה-לצ'ה ישראל מזמינה אימהות, תינוקות ונשים בהריון לקחת חלק במפגשי בוקר באווירה חמה ותומכת. במפגשים נדון ביתרונות ההנקה, בהתגברות על קשיי הנקה, בהסתגלות לתינוק חדש במשפחה, במעבר למזון מוצק ובגמילה. המפגשים מתקיימים בכל יום א' האחרון של החודש בשעה 10:45 המפגש הבא יתקיים ביום א' הקרוב ה- 28 במאי 2006 ב"דארמה" רח' ברגמן 2 כניסה א' קומה 4, פארק המדע, רחובות. טלפון לברורים וכיווני דרך – 9472093, או באתר www.darmayoga.co.il לפרטים נוספים, להדרכה טלפונית ולמידע על מפגשים נוספים באזור ניתן להתקשר לקו התמיכה של ליגת לה-לצ'ה 1700700254 אורך כל מפגש כשעה וחצי. ההשתתפות במפגשים אינה כרוכה בתשלום, אך תרומה של 20 ש"ח למפגש תתקבל בברכה. גם התינוקות מוזמנים! המפגש הבא יתקיים ביום א' ה- 28 במאי 2006 נשמח לראותכם! אתר האינטרנט של ליגת לה לצ'ה ישראל www.LLLisrael.org.il אתר ליגת לה לצ'ה הבינלאומית (באנגלית) www.lalecheleague.org.il

ליאתוש87

New member
ערב טוב :) כנסו שניה

ערב טוב נשים, שמי ליאת ואני עושה עבודה בפסיכולוגיה על עוברים בסיכון. אודה לכן אם תקדישו כמה דקות מזמנכן למילוי השאלון שמאוד חשוב לעבודתי. השאלון הינו אנונימי ומיועד לנשים בהריון או אמהות טריות (שנה, שנה וחצי). את השאלון תוכלו לשלוח לכתובת האימייל שלי [email protected] . המשך ערב נעים ותודה ליאת נ.ב מזל טוב =]

ליאתוש87

New member
צהריים טובים :) אנא הכנסו

אודה לכן אם תוכלו לענות על השאלון המצורף בהודעה הקודמת. המשך יום נעים :) ליאת

ליאתוש87

New member
דחוף...

נשים בהריון אני זקוקה לעזרתכן. אודה לכן אם תוכלו לענות לי על השאלון המצורף בהודעה הקודמת, זה מאוד יעזור לי... ערב טוב ותודה ליאת

אשכר ש

New member
ליאת, זה לא בדיוק הפורום המתאים

כאן פורום לידות בית, משמע העוברים שלנו לא בסיכון... לכן אין לנו אפשרות לעזור לך.

ליאתוש87

New member
אני מודעת ...

שהעוברים שלכן לא בסיכון אך לצורך המחקר אני זקוקה לנשים בהריון ולכן פניתי לפורום זה. אודה לכל מי שתוכל לעזור לי בקשר לזה. המשך ערב נעים בתודה ליאת

אום נטע

New member
ליאתוש - כמה הערות בונות.

קודם כל, לגבי השאלון עצמו: השאלון הזה מאוד לא מספק. הוא לא מתייחס כלל לשלב ההריון, שיכול להיות גורם מכריע לגבי ההחלטה אם להפסיק אותו. כמו כן, הוא אינו ברור לגבי החלטה א י ש י ת להפסקת הריון, שיכולה להיות שונה מאוד מאשר דעה כללית על הפלות אשר עשויה להשפיע מאוד על אופי התשובות. לדעתי חשוב להגדיר בשאלון אם את רוצה דיעה כללית לגבי השאלות, או תשובה ספציפית לגבי מה העונה היתה עושה, ואם היא כבר עשתה, במקרים הנ"ל. ועוד בעיה שאני אישית מצאתי - שלמרבית השאלות האפשרויות לא התאימו, ולא היתה לי אפשרות להוסיף הערות ספציפיות (יש לך בכלל דרך לשקלל תשובות 'פתוחות'?). הצעתי היא לתת את השאלון למספר מצומצם של נשים שאת מכירה שיתנו לך משוב טכני לגביו, כך תוכלי להוציא את המיטב משאלון שכזה. והערות כלליות: קודם כל, אני אישית לא עונה על שאלונים בלי לדעת בפירוט במה מדובר, ובודאי שלא לניק באינטרנט, שלא אומר לי כלום על האדם שמאחוריו. דברים שחשובים לי לדעת לפני שאני עונה לכזה שאלון הם למשל, הגוף שמבצע את המחקר, מטרת המחקר (אפילו פרטים כלליים יספיקו כדי לתת מושג) והכי חשוב - מטעם מי המחקר (מי מממן אותו). זה חשוב במיוחד בנושא כל כך טעון כמו הפלות, שבו לגורמים פוליטיים יש הרבה יד ורגל בעניינים. לא יזיקו גם קצת פרטים על עצמך מעבר לניק בתפוז וכתובת אימייל כללית (שאפילו לא שייכת למוסד אקדמי) - בקיצור, אפשרות לודא שאת אכן מי שאת אומרת שאת ולא, לדוגמה, סתם כתבת שמחפשת סקופים ומסתתרת מאחורי ניק. (אני כן מאמינה לך שזה ניסיון למחקר אמיתי, אחרת לא הייתי טורחת לכתוב את כל זה.) דבר שני, סקר דרך האינטרנט נושא בעיה גדולה של אמינות. בכל מחקר המסתמך על שאלונים (ביחוד בנושאים אינטימיים) החוקר נאלץ להסתמך על אמינות העונים (שהם לא משקרים) ובאינטרנט האמינות הזאת יורדת פלאים, הן בגלל שאין לך דרך לדעת שגם אני מי שאני (אני יכולה להיות כומר קאתולי המתנגד מאוד להפלות בכל מחיר ואין לך דרך לודא שאני לא) ולו משום שאני יכולה לשלוח לך את תשובותי בתור אנשים שונים מכתובות שונות בשביל להסיט במכוון את תוצאות מחקרך (וזה ביחוד בעייתי בנושא טעון פוליטית כמו הפלות). מבחינת האמינות, עדיף לבקש, במקום שאלונים באימייל, שמי שמעוניינת לעזור תיצור איתך קשר אישי או טלפוני לפי נוחותה ולראיין אותה - אחת על אחת. ואחרון חביב - סתם עניין של דרך ארץ - אני מתארת לעצמי שהמחקר הזה חשוב לך מאוד, אבל את לא יכולה לצפות שאמהות עסוקות שקשה להן למצוא מספר דקות פנויות בשביל אפילו לעשות פיפי בשקט, יקפצו לצעקת 'דחוף', ולצפות לתשובות תוך יום זה לא מציאותי. שוב - עדיף במקרה הזה, לפנות בהודעה שקודם כל מפרטת קצת על עצמך ועל המחקר ומדגישה את חשיבותו, לא רק לך, אלא גם לנו כחברה, ואז מבקשת שמי שמעוניינת לענות לשאלון (טוב שכן צרפת אותו) תיצור איתך קשר. ולסיום - אשמח לענות לשאלונך אם תוכלי לפרט יותר על מחקרך. אני לא רוצה להרתיע אותך - אני מודעת גם לתועלת וגם לבעייתיות שבמחקרים המבוססים על שאלונים, הן כחוקרת בעצמי, והן כעונה לשאלונים. ובכל מקרה - בהצלחה בעבודתך! שלך, טלילה

ליאתוש87

New member
תגובה

את השאלון אני מבצעת בעקבות עבודת גמר של הלימודים שלי בפסיכולוגיה דרך הגימנסיה שבה אני לומדת בכיתה יב. השאלון הוא שאלון שמשווה בין העמדות של נשים בהריון לבין עמדות של אמההות טריות לגבי הפלות מלאכותיות. השאלון בנוי משאלות אמריקאיות ולכן יש לי האפשרות למדוד את הנתונים. השאלון מתייחס לדעותיהן של הנשים האישית ללא כל קשר לוועדות שמחליטות לגבי הפסקת ההריון, מה אותה אישה הייתה עושה באותו מקרה אם הייתה לה אפשרות כזאת או אחרת. אני מודעת לכך שהשאלון יכול להיות מאוד לא אמין לא רק בעקבות פרסומו באינטרנט אלא גם בעקבות כך שאני לא בודקת משתנים נוספים. מי שיכולה ויש לה זמן עונה על השאלון אני לא מכריחה אף אחת אני רק מבקשת את עזרתכן, וענו על השאלון הזה הרבה נשים שאני מודה להן, כיוון שקשה לי למצוא ולהתחיל לחפש המון נשים במצבים כאלה אשר נמצאות ברחוב, במסעדה, עם הילדים, בבית קפה ועוד כיוון שתשובותיהן זה "אין להן זמן" "אני לא יכולה להתפנות כרגע אני עם הילדים" לכן אני מפרסמת באינטרנט שכל מי שיש לה זמן פנוי תוכל לענות עליו בכל שלב במשך היום כאשר היא תתפנה. לילה טוב ומקווה שעניתי לך על כל תהיותיך תודה ליאת

אום נטע

New member
תודה על תשובותיך.

אני אמלא ואשלח לך את השאלון ביום שישי הקרוב. האם את צריכה לכלול אותו כחלק מהעבודה הסופית? אפשר לשאול מהי התיזה שלך ומי המנחה? אני מניחה שהעבודה שלך משתלבת בתוך המחקר הכללי של המנחה שלך. יהיה נחמד אם תחדרי לפה לספר על תוצאות העבודה, ולצרף לינק אם היא תתפרסם. בהצלחה לך, טלילה

ליאתוש87

New member
אודה לכל מי מי שבהריון שתוכל לענות

לי על השאלון המצורף בהודעה הקודמת. לילה טוב ותודה ליאת :)

עברתי על השאלון שלך

וקשה למלא אותו... קודם כל, לכל השאלות התשובה שלי היא אחת - שבכל מקרה להמשיך הריון. יש רק מצב אחד בו מפסיקים הריון והוא - כאשר האם בסיכון! בחלק השני של השאלון שלך את מדברת על רגשות של אשה שמפילה או שרוצה להפיל. חלק זה לא קשור לנשים כמוני שעונות לך שבכל מקרה צריך להמשיך הריון. אז בעצם אני לא יכולה למלא את השאלון שלך....

ליאתוש87

New member
החלק השני

מדבר על איך היית מרגישה כיצד היית מרגישה אם היית צריכה לעבור ההפלה חס וחלילה. תודה בכל אופן:) לילה טוב ליאת

למעלה