הזמנה מ-i-Herb, עדכון

trilliane

Well-known member
מנהל
הדואר שולח מסרון לכל מה שלא מושם בתיבה

כפוף למספר טלפון תקין וקריא ע"ג דבר הדואר.

dino_din

New member
לדעתי

לא בטוח שהם חייבים טלפון על החבילה, לדעתי אם הטלפון במערכת שלהם, הם מקשרים אוןתו לפי שם או כתובת (לפחות נראה לי בעקבות איזה בלבול משעשע עם חבילות השבוע)

trilliane

Well-known member
מנהל
הזמנה מ-i-Herb, עדכון

בהמשך לשרשור הקודם שפתחתי, רק רציתי לעדכן שהחבילה אכן הגיעה די מהר, אתמול כבר לקחתי אותה. בפוקס קיבלתי את המסרון שהיא בחנות כשעברנו באזור, אז אספתי אותה על הדרך וחסכתי גיחה מיוחדת.

היום שלחו לי בדוא"ל הצעה להנחה על מוצרים נבחרים. עד כאן סבבה; אבל למה חלק ניכר מהרשימה המוצעת הם מוצרים שאינם במלאי או שייצורם הופסק? מה הטעם? למתכנני האתר הפתרונים.

בתמונה אפשר לראות איך זה נראה (זו לא כל הרשימה, אבל הכיתובים האלה מופיעים לכל אורכה). גאונות לשמה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כך גם אני חשבתי

אבל כשלא היה מספר לא קיבלתי מסרון וכך הוסבר לי. אולי כבר שינו משהו בינתיים (לא יודעת, אני תמיד דואגת שיופיע המספר).

dino_din

New member
קטע משעשע מלפני כמה ימים

קיבלתי מסרון על חבילה לחנות הרגילה. אני מחכה להרבה חבילות אז היה נראה הגיוני.
מקבל בחנות את החבילה, רואה שהמספר על החבילה תואם למספר שרשום במסרון.
מעיף מבט על המדבקה, קלט ששם המשפחה והדירה זהים.
&nbsp
אחרי שעה פותח את החבילה בבית, רואה משהו שלא אני הזמנתי. מסתכל שוב על המדבקה, קולט שזה לא אני. אבל הפרטים די זהים.
&nbsp
אם אני רועי יוגב מרחוב כצנלסון 22 דירה 9
נשלח ליורי יוגב מרחוב כצנלסון 24 דירה 9
&nbsp
כלומר השם נשמע מאוד דומה (רועי ויורי) הרחוב זהה בבניינים סמוכים ומספר הדירה זהה.
&nbsp
הלכתי לבניים הצמוד, לא היה אף אחד בבית. השארתי את החבילה ליד הדלת ורשמתי על המדבקה שהגיע אלי בטעות ומספר טלפון.
&nbsp
בערב הבחור מתקשר מופתע, מודה לי מאוד על כל העניין ומספר שזו פעם ראשונה בחיים שהוא מזמין מחו"ל.
&nbsp
לדעתי זה הגיע לדוור מקומי שראה את השם, שיער שזה כנראה מיועד אלי ואיזה סיני בלבל רועי עם יורי ורשם את זה על הטלפון שלי (למרות שעל ההזמנה לא היה רשום מספר).

dino_din

New member
אגב, בערב קיבלתי ממנו את זה

הגיע אלי במיוחד להביא :)

כנראה שעלה יותר ממה שעלתה החבילה (מתייחס רק לעוגיות, את הבירה קניתי לבד :)

סתם מבקרת

Active member
אתה צודק. אצלנו כל בני המשפחה מזמינים מחו"ל ולא כולנו גרים

באותה כתובת, כמובן, אלא שהסמסים מגיעים באופן אקראי לאחד מבני המשפחה בלי קשר לשם הנמען, לכתובת ולמספר הטלפון שרשום על החבילה. זה מרגיז שלא לדבר על כך שזו הפרה בוטה של הפרטיות.
זו "מחלה" לא רק של הדואר. גם העיריה אצלנו לוקה באותו תסמין. פעם אחת שייכו בטעות את חשבון המים של הבן לטלפון של בעלי ומאז חשבונות המים לא מגיעים ליעדם הנכון, כל שיחה מהנייד של בעלי מזוהה כשיחה מהבן ונסיון לתקן את זה רק גרם לבעיות רציניות יותר אז ויתרנו, חזרנו לטעות המקורית ונאלצים לחיות איתה.

גם אני נתקלתי בתופעה דומה

בשבת האחרונה ביצעתי הזמנה (שכבר הגיעה היום) ובין היתר רציתי גם להזמין חבילת עוגיות (בגדר "מוזיל משלוח") ו-80% מהעוגיות שיצאו לי בחיפוש לא היו במלאי. מניחה שככה זה כשמדובר בתוכנת מחשב, לא שאני מבינה הרבה בעניינים טכניים אבל כנראה אין להם דרך לסנן באתר מוצרים שלא במלאי. זה קורה גם בעוד אתרים מלבד אייהרב.

trilliane

Well-known member
מנהל
להפך, במחשב אין שום קושי לסנן/למיין וכו'. צריך רק לתכנת...

אם חיפשת עוגיות מסוימות, אז בסדר, הגיוני שהן יוצגו לך גם אם אינן במלאי, כדי שתדעי שהמוצר קיים רק חסר. אבל בחיפוש כללי או בהצגת מבצע ללקוח אין שום היגיון בהצגה מעורבבת של מוצרים זמינים וחסרים (קל וחומר אם לא זמנית!). אם נורא רוצים להציג גם אותם, מקובל לעשות זאת בסוף.

amub

Active member
שאלה על I-herb.

כתבת שקיבלת מסרון, ז"א I-herb רשמו מס' טלפון על חבילה? בעבר קיבלתי הודעה בדואר על חבילה כי לא היה טלפון מודפס על חבילה, פניתי לשירות לקוחות והתשובה הייתה שהם לא רושמים טלפון מפאת צנעת הפרט. אני מבין שהם חזרו לרשום את הטלפון.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הזמנתי בדואר אלא בבוקסיט

והמדבקה על החבילה הייתה בעברית, של השירות בארץ. אולי הייתה תחתיה מדבקה אחרת, לא בדקתי; פתחתי וזרקתי.
&nbsp
בכל מקרה אצלי תמיד מופיע מספר טלפון על החבילות כי אני כוללת אותו בכתובת (באחת השורות הריקות) ואז לא צריך טובות. הפעם מלכתחילה לא הייתה הכתובת שלי אלא של החנות שבחרתי לקבל בה את החבילה.

בעת ביצוע ההזמנה

יש שלב שזה מראה לך אפשרות לבחירת שיטת משלוח. בין אם בדואר או בוקסיט או DHL

trilliane

Well-known member
מנהל
יש אתר ישראלי? חשבתי שזה סתם תרגום לעברית

השתמשתי באנגלית (יותר נוח לי) ופשוט הייתה אפשרות לבוקסיט. זה מוצע אוטומטית בכל משלוח לישראל.

גם אני לא ידעתי שיש אתר ישראלי

אלא שזה מתורגם אוטומטית לעברית.

בעבר הייתי מזמינה בדואר רגיל וגם קיבלתי SMS

בכל אופן יש גם אפשרות ב-iherb לבצע משלוחים לא דרך הדואר. מלבד BOOXIT יש גם את DHL שבדרך הזאת לא רק שהחבילה מגיעה תוך מספר ימים עד שבוע, ברגע שהיא מגיעה אתה מקבל SMS שבו אתה יכול לבחור איך ימסרו לך את החבילה, אם עד הבית או עד העבודה או באיסוף עצמי בנקודת חלוקה קרובה.

למעלה