הזמנה ראשונה מאיביי! שלום שלום...

mb74ever

New member
הזמנה ראשונה מאיביי! שלום שלום...

שלום לכל חברי הפורום, קודם כל אני מאוד שמח שהוקם פורום כזה, אני עוקב אחרי הפוסטים כאן מאז הקמתו ורק לומד...ועכשיו יש לי שאלה קטנה.. ב18/4 ביצעתי את ההזמנה הראשונה שלי באיביי לראות אם זה באמת הולך ואיך הולך..מה שהזמנתי זה סוללות נטענות.. השאלה שלי האם אוכל בדרך כלשהיא לעקוב אחרי המשלוח/לברר לגביו בארץ? זה המוצר שקניתי http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=250104748313&ssPageName=STRK:MEFS:IT&ih=015 ההזמנה בוצעה ושולמה ב18/4, השאלה היא האם אני צריך לשאול משהו את המוכר לגבי קוד משלוח או משהו כזה, או לשאול בכללי האם שלח את המוצר..איך זה הולך מרגע הזמנת המוצר? לא עשיתי ביטוח משלוח.. ועוד שאלה בד"כ מגיע פתק אדום כזה עם הודעה על דבר דואר רשום..אצלי זה קצת בעייתי כי משום מה הדוורים לא תמיד מביאים לי את הפתק..ובד"כ בארץ המוצר חוזר על המוכר אם לא אספתי אותו תוך 14 יום, מה קורה במקרה שזה יקרה גם למשלוח הזה..שלא אאסוף אותו תוך 14 יום הוא גם יחזור למוכר בחו"ל או מה? כיצד ניתן למנוע את הפספוס הזה? תודה.

ranzz

New member
המוכר הזה קצת ליצן

הוא מציין כי רק מי שישלם על ביטוח, יקבל Tracking number, על אף שסביר מאוד להניח ששיטת השילוח בין אם זה עם ביטוח או בלי ביטוח, היא זהה. אתה יכול לנסות לבקש ממנו Tracking number, תראה אם הוא נותן לך... מה גם שבמקרה שלך המספר יכול להיות קריטי במיוחד כי איתו אפשר להגיע לסוכנות/מרכז הדואר ולקבל את הפריט גם בלי הודעה על דבר דואר רשום, ולפי מה שאתה אומר זה משהו שבהחלט מומלץ שתעשה... בנוסף מומלץ להתלונן באתר דואר ישראל על זה שלא תמיד מביאים לך את הפתק. אגב יכול להיות שזו סוכנות או מרכז הדואר המקומי שלך שפשוט לא מנפק לך את ההודעה, גם בסוכנות שלי הרשלנות חוגגת ולפעמים כותבים את הפתק שבוע אחרי שהמוצר שוכב אצלהם. חצי מהפעמים שאני מזמין משהו אני רואה ע"י המעקב שהוא הגיע לשם והולך לאסוף אותו - אחרי כמה ימים כבר מגיעה ההודעה...

mb74ever

New member
וואלה תודה רבה

שלחתי לו הודעה בנוגע למספר מעקב... וגם שלחתי לדואר ישראל תלונה בנוגע לנושא השני... כשמביאים מספר מעקב מחו"ל זה תופס גם בדואר ישראל? או שצריך להכנס לאתר החברה שע"י נשלחה החבילה? תודה רבה על העזרה, עזרת מאוד.

ranzz

New member
האיתור בד"כ, עובד בשניהם

כמובן שבשביל שהוא יעבוד בדואר ישראל צריך שהוא קודם יעבור את התחנה הראשונה בישראל, ואז הוא מוזן במערכת ומשם בכל תחנה שבה הוא עובר (שדה תעופה, סניף דואר אזורי, סניף עירוני/שכונתי וכו' וכו' אין לי באמת מושג איך קוראים לזה) הוא מתעדכן במערכת. במערכת של ארץ המוצא, זה בד"כ עוצר כשהמוצר עוזב את המדינה שלהם. סה"כ כל חברת דואר עושה Tracking לחבילות שנמצאות כרגע בתוך המערכות שלה בלבד, ולא מתעדכנת על מה קורה עם החבילה לאחר שהיא עברה לחברה אחרת - כל זה מנסיון וזיכרון בלבד, יכול להיות שעל פני השטח זה שונה.

למעלה