הזמנות או למה זה כ"כ מסובך....

Sharon_1

New member
הזמנות או למה זה כ"כ מסובך....

אוף!! לאט לאט מוציאים לי את הרוח מהמפרשים... לאט לאט, אבל ביעילות.. הזמנות... ידענו מה אנחנו רוצים - משהו פשוט, לא מקושקש. דף לבן - הדפס כסוף. איור קטן, משפט יפה. מה בסה"כ ביקשנו?! אפילו לחבר יש בית דפוס - אז ידענו שלא תהיה בעיה לעשות את זה מכאן. א - ב - ל לא!!! לכל אחד תמיד יש מה להגיד. שההזמנה נראית ככה, או שצריך להכניס עוד כמה משפטים, או שהיא צריכה להיראות אחרת, או שהיא לא מכובדת... אוף!! בסה"כ הזמנה - נייר שילך לזבל יום אחרי החתונה. עשינו את זה כ"כ מהר בינינו, למה כולם צריכים פתאום להתערב. מה גם שזה לא עולה כסף... סליחה, על ההשתפכות - אבל התעצבנתי נורא!

Ajax

New member
קשה להימנע מתגובות

נראה לי שקשה לאחרים לא להעיר ואני אחת שמתעצבנת ולוקחת קשה אבל חבר שלי הוא זה שמקבל הכל בפרופורציות ואומר שבסוף אנחנו מתחתנים ולא אף אחד אז תשמעי אבל תעשי מה שנראה לך ולחבר שלך הכי מתאים.

Sharon_1

New member
את צודקת...

אבל ההזמנה שלנו (לדעתי) פשוטה ועדינה - לדעתינו, לא צריך יותר מזה והזמנות זה משהו שלא צריך להשקיע בהן זמן, כסף ואנרגיה. כי שוב - זה הולך לפח. זו דעתינו בלבד!! אני מבינה שיש אנשים שזה חשוב להם יותר. לנו זה לא! אז למה לעשות גם מזה פרוייקט?! אין לנו מספיק אחרים? תראי, יש כבר טיוטה, קיבלתי הערה אחת ונראה לי שנדפיס בקרוב (אין לנו הרבה זמן).

שירי71

New member
לשרון1 - ממני...

שרון אני כל כך מבינה אותך אבל חייבת לספר לך שאצלי, למרות שאמא שלי הרי בשיטתיות מוציאה לי את הרוח לאט ובטוח (וזה לא בגלל החרוז, לצערי) הרי שכאן בפורום אמרו לי אם אינני טועה אלה היו דורלים, אמרו לי שבגדול צריך ללמוד להיות דיפלומטים ולהשיג לאט ובטוח מה שרוצים. הרכנתי ראש, קראתי להורים שיבואו לאשר את ההזמנות טרם יציאתן להדפסה המונית, ואכן לאמא שלי היו הערות. אבל לאט ובזהירות אמרתי בסדר, אבל שזה לא יקרה. ואין לי מושג איך קרה אבל ההזמנות לא עברו שום שינוי (כגון.: למה לא כתבת הורי החתן והורי הכלה, או למה לא כתבת להביא סוודר, כן כן!) והפלא ופלא אף אחד לא כועס והכל סבבה. אז שרון1, כנראה שהסוד הוא בדיפלומטיות, ואני אומרת לך את זה בתור מישהי שממש אין לה את זה אבל שמנסה ללמוד. בתקווה שלא תקחי אותם ללב, שתהיי את וליאור שלמים עם הבחירה, שתעשו מה שרציתם (בהנחה שכן ראיתם דברים וקבעתם מה מתאים לכם), אבל איך שהוא תמצאו את הצורה הנכונה להרגיע את ההורים. ועוד משהו: נדמהלי שחלק מההורים שלנו, מאד נלחצים בעיקר כשזה מיע להזמנות כי זה אולי מעין כרטיס ביקור של החתונה ולכן חשוב להם שזה יהיה מכובד וכאלה (זה הרי מגיע לחברים שלהם וכיוב´) לכן חשוב להראות רגישות כלפיהם באופן שיאפשר לכם להמשיך בדיוק איך שרציתם. בהצלחה, ממני

Sharon_1

New member
אוי שירי.. (מוזר לי לקרוא לך ככה)

גם אני לומדת להיות דיפלומטית וזה אכן קשה. עד עכשיו הצלחתי והיו לי הרבה תחבולות - כולן עבדו. אנחנו לתומינו חשבנו, שבגלל שההזמנות יהיו ללא תשלום - זה יהיה יותר קל - אבל טעינו... כבר אמרנו לנו שההזמנה נראית כמו מברק (למרות שהדף די מלא), שלא כתוב הורי החתן והורי הכלה, שלא כתוב תאריך עברי (הוספתי, הוספתי...), שהיא לא מספיק מכובדת, שהיא פשוטה מדי. לדעתינו - היא מקסימה. בדיוק מה שרצינו. בעצם - אהובי עדיין לא ראה את הטיוטה. אני התלהבתי. אה!! ועוד טיעון של אימי - לנו יש הכי הרבה אורחים... ואני אשמח אם מישהו יסביר לי מה הקשר..(מה גם שזה לא נכון...).

שירי71

New member
לשרון1 ממני ה""דיפלומטית""

אז ככה... נראה לי לשאמהות שלנו יש מין הנחה בסיסית כזו שלפיה כל האירוע הוא שלהן וסביבן.. ברגע ששתינו נפנים את זה ונבלע את זה יהיה הרבה יותר קל לכל הצדדים. כרגע, אני יכולה רק לומר לך את זה ולקוות שאולי זה יעזור לשפר את האווירה עם אמא שלך, ולא אני לא מבינה למה זה משנה שלכם יש הכי הרבה אורחים שם, זה רק מחזק את מה שאמרתי לעיל... בכל מקרה אני בעדך כמובן רק חוזרת על הקטע של הדיפלומטיות. אצלנו לדוגמא יש בשבת מפגש פסגה שכן עד כה הוריי פגשו את אביו ותו לא. כלומר האחים עדיין לא נפגשו. לכן בשבת הזמנתי אלי את ההורים ואת האחים והחברה של האח שלי והאשה והילדים של האח שלו. ובנוסף "חטאתי" והזמנתי גם את זוג הדודים האהובים ביותר שלי עם ילדיהם שכן אני חשה קרובה במיוחד אליהם. וכולם יגיעו. זה תוכנן כבר לפני איזה שבועיים שלושה והיום הפלא ופלא אמא שלי מוידעה לי במסווה של שאלה תמימה שהיא רוצה להזמין עוד דודים מהצד שלה. (גם הדוד הראשון מהצד שלה) והיא רוצה להזמין דודים שמפאת היותנו בפורום אסתפק בלומר שאיני חשה אליהם שום קרבה. (דגש על אסתפק בלומר). והסברתי זאת לאמא שלי והוספתי שאם אותם אז גם את הדודים של חבר שלי וכו ואז זה נהייה כבר איזה חמישים איש. אמא שלי נעלבה כרגיל ונהייה שוב ריב. רק מה? כאן הכנסתי את עקומת הלמידה שרכשתי מאז שאני כאן בפורום. שכן אחרי שאמא שלי לא הבינה מה הקשר בין להזמין את כל הדודים מהצד שלה לבין להזמין את הדודים של החתן, ואמרה שזה לא אותו הדבר (איזו חוצפה), היא בעלבון מוחלט הודיעה שאני לא מבינה דברים ושכשאגדל אבין (לדעתי מה שלא למדתי עד גיל 30 כבר לא אלמד ואשאר בורה גמורה). בכל מקרה אחרי דקה כאשר נזכרתי בדורלים שלימדוני להיות דיפלומטית, ישר הרמתי טלפון ואמרתי לה אם את רוצה תזמיני רק שהבית לא מוכן לא מאורגן אין כמעט כלום בבית ואני לא חשה נוח עם זה ומייד היא הבינה, התרככה ואמרה שבעצם אולי כדאי שאת הדודים הספציפיים שהיא כ"כ ששה להזמין נחכה עם ההזמנה שלהם עד שיהיו לי דברים בבית (זהו, אני לא קונה יותר כלום...
) בכל מקרה שרון, אני כל כך מזדהה עימך וממליצה לך ללמוד את עניין הדיפלומטיות ממני שכל הזמן נופלת.

Sharon_1

New member
תודה!! נזכרתי שכבר חשפת את עצמך פעם

אולי אף אחד לא שם לב. ד"א - למה דווקא שירי?

שירי71

New member
כי כשבחרתי את השם הזה לא הכרתי אף

אחת בשם הזה והוא נשמע לי אחלה. מה גם שכאשר הצצתי לפורום בהתחלה לא חשבתי שתהיה כזו התמכרות שלי אליו... ולכן לא חשבתי שזה כזה חשוב איזה שם אבחר... שירי נשמע לי אחלה, הלוואי שיכולתי לשיר... ואז התמכרתי - קשות וזה היה כבר מאוחר מידי לשנות את השם!

Sharon_1

New member
יקירתי..

אנחנו צריכות לפתוח את מועדו האמהות הפולניות... זה כ"כ נכון -שהן מרגישות כאילו זו החתונה שלהן. מדהים!! (אצלינו זה 2 האמהות). אני לא אספר לך כמה חרא (סליחה, סליחה...) אכלתי בחתונה הזו. (נו טוב, לא בחתונה עצמה, שם אני מקווה שהאוכל יהיה יותר טוב..) ועדיין אוכלת. מדי יום ביומו מהרגע שאנחנו קמים ועד הרגע שאנחנו הולכים לישון (שלא לציין את העובדה שלאחרונה מאד אוהבים להעיר אותנו), אנחנו מחכים ל"בום". להערה החדשה שתבוא מכל כיוון שהוא. פשוט יושבים ומחכים... אומנם מקווים לטוב, ליום שקט שיבוא - אבל זה עדיין לא קרה.... אנחנו מתנחמים בזה שארגנו את החתונה תוך חודש וחצי ולא עשינו את זה בשנה. אנחנו מתנחמים בזה שעוד חודש ותשעה ימים הכל יהיה מאחורינו. (אני רואה כבר את הסצינות בנוגע לאיפור ולתסרקות - כי זה כבר התחיל תיאורטית). ד"א - מה שהיא אמרה שלהם יש הכי הרבה אורחים (זה לא נכון) אז בגלל זה הדיעה שלהם הכי חשובה בנוגע להזמנה. עכשיו תסבירי לי את זה... הרי גם אם הייתי עושה בדיוק מה שהיא היתה אומרת לי - זה לא היה טוב.. אני יודעת. וגם השמלה היו בעיות (רק עם המחיר לא...). מה אגיד לך - אני כל הזמן נאנחת ומרגישה כאילו הזדקנתי...(מחפשת את השיערות הלבנות). או כמו שאחותי אומרת - חכי שיהיו לך ילדים... אז את רואה - יכול להיות יותר גרוע...

galitm

New member
שירי, אני חייבת להצדיע בפניך

ולהגיד לך שאני ממש מעריצה אותך ! .. למזלי,(טפו-טפו-טפו,
) אני לא סובלת מאמא/חמות לעתיד מעיקות במיוחד כפי שאתן מתארות , רק טיפה´לה. ובכל זאת, אני גם נהנית לקרוא על עלילותיך עם אמא שלך (אני סטוחה שאוך זה לא משעשע, אז סליחה מראש), וגם לומדת קצת בכל פעם, במקרה שאזדקק בעתיד ... אז חזקי ואמצי - גם את וגם שרון1 !!

שירי71

New member
גלית חמודה, תודה... אבל אני לא חושב

ת שיש על מה להעריך אותי. הלוואי שהיתה לי את הסבלנות הדרושה כדי להתמודד עם אמא שלי. ואין לי ועל זה צר לי מאד כי זה פוגע לי בבריאות ולה בחיים והכי חשוב זה פוגע ומקשה מאד על אבא שלי שהוא נשמה טהורה באמת. וזה חבל. אז אני שמחה, על אמת, שזה משעשע אותך כי גם אותי, כשאני לא בוכה מזה, אני צוחקת (וזה עדיף לדעתי). צחוק=טוב לבריאות, מפחית מתח ובכלל טוב לשרירי הפנים, לא? אז איחוליי אליך זה שאצלך לא תפגשי בדברים כאלה לעולם אלא על דפי הפורום!!!

למעלה