הזמנות

קוש1

New member
הזמנות

אני לא ממש יודעת כמה זמן מראש צריך לקחת לי כל העסק הזה של ההזמנות (עד לרגע שמחלקים אותן) כלומר תכנון, ישיבה עם מישהו (או לבד) והפקתן? מתי צריך להתחיל אשמח לתשובות מכן המנוסות

daldan

New member
צריך לקחת בחשבון מספר דברים:

קודם כל אם יש לך מוזמנים מחו"ל שצריכים לדעת הרבה זמן מראש כדי להתארגן. דבר נוסף אתם צריכים לחשוב אם יש לכם רעיון כלשהו להזמנה, אם אין זה עלול לקחת יותר זמן עד לרגע ההחלטה (או שלא.) את ההזמנות יש לחלק כחודש עד שלושה שבועות לפני החתונה (ולא לפני כן) הדפסת התמונות עצמה לוקחת בערך שבוע, יש מקומות שיעשו לך את זה מהר יותר. אז בעצם הזמן שאינו ידוע זה פרק הזמן של עיצוב ההזמנה. אני חושבת שכדאי בערך שחודשיים לפני להקדיש לזה זמן, רק במידה ואין לך משהו מגובש כבר בראש. עדיף שעיצוב ההזמנה יהיה מוכן מראש מאשר שתתקעי בלחץ זמן עם זה. הערה נוספת בעניין ההזמנה: קחי את זה בפורפורציה מבחינת הזמן, האנרגיה והכסף שאת מוציאה על זה. כי בסופו של דבר ההזמנה די שולית בכל החגיגה. אני אישית השקעתי המון אנרגיה בזה ובנוסף ההזמנה היתה די יקרה ובסופו של דבר הרגשתי שזה היה מיותר. זו ההמלצה שלי. בהצלחה

קוש1

New member
עוד לא התעוררנו? ../images/Emo6.gif

ודרך אגב בן זוגי חושב שיש עוד זמן ( מה שנכון) אבל אני לא רוצה לחכות לרגע האחרון...

רצוי לחלק את ההזמנות

כחודש מראש ולכן את הפקתם צריך להתחיל קודם. כמובן, שכמו שאמרו, לחו"ל שולחים עוד לפני. צריך רשימת כתובות של אלו שאתם לא מתכונים לתת להם את ההזמנה ביד. כמות ההזמנות צריכה להיות בערך 70% מכמות המוזמנים, כי לא הכל זה זוגות וצריך לשמור קצת למזכרת וגם ספרים, למקרה שעושים טעות. אפשר ללכת לבית דפוס ולראות מה יש להם במאגר ולשבת עם המעצב גרפי של המקום. אפשר לפנות למעצבים גרפיים מיוחדים וקודם לקבוע את העיצוב ואז למצוא מקום שיעשה את ההדספה. אפשר לעצב לבד וגם להדפיס לבד (בדר"כ לא כלכלי ההדפסה בבית). לגבי המחיר של ההזמנה: זה פונקציה של סוג הנייר (פשוט, ציבעוי, ממוחזר, פלסטיק) סוג ההדפסה, מס´ הצבעים ואם גם יש דברים שצריך לעשות ביד כמו הדבקות, קשירות סרטים וכו´.

קוש1

New member
לנועה של גיא

ממש לא מתכוונת להקניט אבל - שמתי לב שאת ממש שולטת בכל העניינים עוד לפני שיש לך תאריך! פשוט גם אני התעניינתי הרבה לפני ההצעה..לא שזה מוריד מההתרגשות אבל פתאום את תוכלי למצוא את עצמך מתבעסת מההכנות ושהן נמאסות ..חוץ מזה את עשר ושמתי לב שיש לך הערות ממש לעניין..

תודה על המחמאה

העיניין של האירגון הוא פשוט עיניין של אופי. לכל המשימה אני ניגשת אחרי הכנה הולמת של השטח, בדר"כ זה דורש לימוד פרטים בצורה מדוקדקת. אז בטח ובטח כאשר מדובר בעיניין מסובך כמו החתונה אני פשוט לא מסוגלת לפעול אחרת.

gmgy

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

נועה בלי הלחצות -- ההורים שלי רק שולחים עכשיו את ההזמנות שאני אשלח לכל רחבי ארה"ב ויש עוד חודש בול (היום היום היום). טוב, נו...

אני לא מנסה להלחיץ

ואני זוכרת את התאריך שלך, זה יום ההולדת של אבא שלי, של דודה שלי ושל אתי אלבכרי. סתם אנשים בארה"ב יותר שומרים על פורמליסטיקה (הזמנה מהזוג והזמנה מכל אחד מההורים, והזמנה לארוחת ערב לפני ולמסיבה אחרי...). אבל בלי לחץץץץץ יאללה, מתי את בארץ הקודש?

gmgy

New member
טוב שאת שואלת../images/Emo6.gif

עוד שבוע הטיסה... בדיוק היום חשבתי על זה איך הדברים שונים בארץ ופה. כאן זה לא מכובד לתת לאנשים הזמנה ביד. אפשר לדבר איתם על החתונה אבל את ההזמנה שולחים בדואר. בארץ יש אנשים שייעלבו אם לא יקבלו את ההזמנה ביד. נו שוין.

למעלה