הזמנתי את התקליטור

UrbanDK

New member
הזמנתי את התקליטור

אם כי אני חייב להודות שזה מתוך שיעמום גרידא. תמיד הנחתי שכל מי שמתעסק בדברים כאלה הוא אחד מן "המשוגעים האלה", אבל מקריאה קצרה בפורום ברור שלא, ובסה"כ אין לי מה להפסיד. בתור "חובב" שפות, הייתי רוצה לדעת האם לדעתכם הלימוד של אספרנטו יהיה קל או נוח ליותר לאדם שכבר מכיר כמה שפות? ליתר דיוק, אני דובר ספרדית ואנגלית ברמה של שפת אם (בנוסף לעברית), ומהקריאה הקצרה שעשיתי עולה כי מוצאן של רבות מהמילים הוא לטיני, ואכן אני מוצא את עצמי מזהה מילים מוכרות בין סבך האותיות...
בכל מקרה, אני מקווה לפחות להחכים טיפה בנושא, לפחות עד לגיוס... DK.

sagxulo

New member
כל הכבוד:ראש פתוח חושב מעבר לאנגלית

UrbanDK saluton! התקליטור כבר בדרך אליך ותקוותי שתקבל אותו מחר. הלוואי שכל הצעירות/צעירים החכמים, ואפילו מתוך שיעמום, יהיו מסוגלים כמוך להשתחרר לרגע מהשיעבוד הלאומי לאנגלית/יאנקית ולחשוב מעבר לשפה ההגמונית הזו, הנכפית בכוח הדולר על כל העולם כשאין לה בכלל שום תכונה דרושה לשפה בינלאומית ראויה. שפת האם שלי איטלקית ואני גהה מאוד בה. בהחלט ידיעה של שפות לטיניות אמורה לעזור ללומדי אספרנטו אבל לאיטלקים, למשל, נוצרת אחר כך בעיה של מילים דומות אבל עם משמעות אחרת או שלא קיימות באספרנטו הנקראות "חברים שיקריים". גם אם תחליט לא לשלוח אלי את התרגילים, בבקשה שלח אלי משוב על תוכן התקליטור. תודה ו- Gxis baldaux = להתראות בקרוב !

למעלה