הזמנת טיסה פנימית מבנגקוק לפוקט

fluppster

New member
הזמנת טיסה פנימית מבנגקוק לפוקט

בוקר טוב,
בעלי ואני עומדים לטוס לירח דבש מאוחר בתאילנד בדצמבר, ומכיוון שמשך הטיול יהיה קצר יחסית (שבועיים וחצי), אנחנו מעוניינים להתמקד אך ורק באיים (שנינו היינו בתאילנד כבר בנפרד).
התוכנית היא להגיע לבנגקוק מהארץ, ומייד לקחת טיסה פנימית לפוקט. מבירורים שערכתי אני מבינה שהטיסות הכי משתלמות הן באייר אסיה, וכן שמוטב להזמין כמה שיותר זמן מראש, ולכן אני מעוניינת למהר ולהזמין השבוע, 3 חודשים לפני הטיסה.
הדילמה היא כזו - נוחתים בבנגקוק (אחרי עצירה בטשקנט) ב-7 בבוקר, לאיזו שעה כדאי להזמין טיסה לפוקט? מה אם הטיסה מטשקנט לבנגקוק תתאחר? הבנתי שאם משנים מועד טיסה באייר אסיה, נדרש קנס לא קטן. האם כדאי להזמין את הטיסה נניח לאזור השעה 10 בבוקר, כדי שיהיה מספיק באפר למקרה שהטיסה תתאחר (ומקסימום לשרוף את הזמן של ההמתנה באיזה בית קפה בשדה התעופה)? ומה אם בכל זאת יהיה איחור של יותר מ-3 שעות (לא דבר כזה נדיר, לדעתי), או שאני סתם חוששת מדי?
אשמח לשמוע מניסיונם של אחרים.

זה לגבי ההלוך. לגבי החזור אנחנו מתלבטים אם להזמין בכלל מראש. כאמור, התכנון הוא רק איים, אבל אנחנו רוצים שהטיול יהיה ספונטני ולא מתוכנן מדי (לא הולכים להזמין אף מלון מראש), כדי שנוכל להיות גמישים ו"לזרום" עם החשק שלנו ועם מצב הרוח באותו רגע. אז אם נחליט למשל לטוס בחזרה לבנגקוק יומיים לפני מועד הטיסה חזרה ארצה? או אם כן נישאר בתוכנית המקורית ונטוס חזרה לבנגקוק רק שעות ספורות לפני הטיסה לישראל? אנחנו לא רוצים להתחייב מראש, ולכן חשבנו להזמין רק טיסה הלוך, ואת החזור להזמין קרוב למועד הטיסה עצמו, ומקסימום לשלם קצת יותר. השאלה היא כמה יותר זה יכול להיות (להזכירכם, אנחנו טסים בעונת השיא, בדצמ'). אם זה עניין של כמה מאות שקלים אז לא נורא. אבל האם זה עלול להיות יותר מזה? והאם עלול להיות מצב שנניח יומיים-שלושה לפני מועד הטיסה אנחנו לא נצליח בכלל למצוא מקום פנוי על הטיסה הלוך?
אולי עדיף כן להזמין טיסה חזור למועד משוער, ומקסימום לשנות אותו ברגע האחרון ולשלם את הקנס?

כאמור, שנינו היינו בנפרד כבר בתאילנד, אבל זה היה בחודשי הקיץ הישראלי, אז אנחנו לא ממש יודעים מה הולך שם בעונת שיא התיירות....

תודה מראש לעונים!

גליה12

New member
טיסת המשך

אני יכולה להגיד לך רק מה אנחנו עשינו
לקחנו 4 שעות בין טיסה לטיסה, אולי 3 שעות זה מספיק, תלוי מה סף ההיסטריה שלכם...
כשהגענו- ביקשנו להיות בסטנד-ביי לטיסה שיוצאת יותר מוקדם- ואכן העלו אותנו על טיסה מוקדמת יותר.

מבחינתי היה עדיף לחכות שעה נוספת בטרמינל, ולא להפסיד טיסה... ולשלם כרטיס חדש.

fluppster

New member
טסתם באייר אסיה?

ומה, פשוט הלכתם לדלפק שלהם כשהגעתם לשדה התעופה בבנגקוק וביקשתם שיכניסו אתכם כסטנד ביי? לא ידעתי שבכלל יש אופציה כזו, נשמע כמו רעיון טוב! ואני מניחה שבמקרה כזה אין תשלום קנס על שינוי מועד טיסה? כי ממילא יש מקום פנוי?
תודה!

sailor

New member
אבל איר אסיה טסים היום רק מדון מואנג

(שדה התעופה הישן), קחו בחשבון שעתים מעבר משדה לשדה, אולי פחות עם ה-BTS ושאטל מ- MO CHIT לדון מואנג, אבל לא מעט טרטור.

fluppster

New member
ובכל זאת אייר אסיה...

ערכתי חיפושים על חברות תעופה אחרות, ואני בשוק מהמחירים הגבוהים!
אני יודעת שהמחירים באייר אסיה אינם סופיים (מיסים ומזוודות), אבל עדיין ההבדלים כ"כ קיצוניים שאני מניחה שזה עדיין יוצא שם משתלם.
לאחר שגם ראיתי באיזה תאריכים יוצא הכי זול (וזה כן חיסכון משמעותי), הרעיון הנוכחי הוא כזה: לעבור משדה התעופה החדש לישן באמצעות שאטל, ולקחת טיסה לפוקט ב-12:45 (אחרי שהגענו לבנגקוק ב-7:00. נראה לי שרצוי לקחת את כל המרווח הזה ליתר ביטחון. לפני זה יש טיסה רק ב-10:50).
שבועיים לאחר מכן נהיה כבר בקופנגן, ואז נפליג לסוריטאני ומשם טיסת אייר אסיה לבנגקוק. בבנגקוק נעבור שוב בשאטל או מונית משדה התעופה הישן לחדש, וזהו, בלילה טיסה בחזרה לישראל. הדילמה היא האם זה לא יהיה צפוף מדי - הטיסה מסוריטאני אמורה להגיע לבנגקוק ב-21:30, כאשר הטיסה לישראל יוצאת ב-01:40 (בין לבין צריך כמובן לעבור בין שדות תעופה, לעבור צ'ק אין וכמובן קודם כל לקוות שלא יהיה איחור רציני בטיסה של אייר אסיה). מה דעתכם? לחוץ מדי? מסוכן מדי? עדיף לשלם קצת יותר ולטוס לבנגקוק אחה"צ (ולשרוף עוד קצת זמן עד הטיסה בלילה)?
לא הייתה לי בעיה להוסיף עוד כמה מאות שקלים, אבל פערי המחירים כ"כ גבוהים שקצת מבאס אותי לשלם כמעט פי 3.... אני רק לא יודעת אם החיסכון הזה שווה את הטרחה של המעבר בין שדות התעופה. אשמח לשמוע מניסיונם של אנשים שעשו דבר דומה.
תודה רבה!

אבשלום68

New member
מעבר מהשדה החדש לישן במונית

אורך בין שעה לשעה וחצי
העלות בין 300 ל400 באהט
תבדקו מחירי טיסות מהשדה החדש בהתחשב בעלות המעבר.....

אבשלום68

New member
לא הייתי טס מסוראטאני

לבנגקוק בלו"ז צפוף כזה.
אף פעם אני לא מגיע לטיסה לארץ ביום הטיסה לבנגקוק, תמיד יום קודם!!

למעלה