הזמנת פילטר 62mm UV - עזרת הפורום

הזמנת פילטר 62mm UV - עזרת הפורום

שלום
המסנן של HOYA הוזמן מ-eBay. מועד אחרון לאספקה עבר ביום שני.
בשלישי רציתי לפנות לספק, אך הוא פשוט נעלם.
רכשתי עם PayPal, אז פניתי אליהם. ביקשתי את כספי חזרה.
ענו לי שהנושא יבדק ולא חזרו אלי.

מה במלצתכם להמשך פעולה בנושא?
לדעתי מדובר במקרה הונאה מובהק! של אתה תשלם ואנחנו נברח...

בינתיים הזמנתי נוסף, מפני שאני רוצה להתחיל לצלם עם ה-Sigma 105mm F 2.8 macro, ואין לי אומץ לחשוף אותה ללא מגן (פילטר UV).

dudi4321

Active member
קודם צלם בלי פילטר

תקבל חדות טובה יותר. שומרים עם מכסה קדמי.
פילטר UV לא שימושי במצלמות דיגיטליות, התאים לפילם. אם להגנה יש זכוכיות דקות איכותיות.
&nbsp
ובקשר לאיביי, אפשר דרכם להודיע שהפריט לא הגיע. מחכים זמן והם מעלים מדרגה עד להחזר - refund.
קרה לי שהזמנתי, התעכב, קיבלתי החזר ואז הפריט הגיע. ממליץ שתמתין עד ליום האחרון. חושב שאפשר גם חודש אחרי לפנות לאיביי בנידון ולקבל החזר מלא. כמובן במקביל לפנות במיילים בתוך איביי למוכר, מה שכבר עשית.

הבנת הנקרא

היום האחרון היה ביום שני שעבר. אנחנו באיחור של 4 ימים למועד האחרון!
אין מוכר. בכניסה להזמנה ופניה למוכר, אין דף אינטרנט כזה (הורד?)

פילטר UV / מגן. אותו הדבר.
לגבי הדיגיטאלי, צר לי לספר לך, שהסנסור יכול לכסות מתחום אינפרא אדום ועד UV, כולל!
במסגרת ניסוי קונספט, הדבר נבדק עם פילטר,
במטרה לגלות במסוק קרב, אם מטרות שחורות "חיות" או מפויחות (שרופות וקרות). בנינו מצלמה עם עדשה חצי שקופה וחצי עם פילטר IR, וזה סונכרן עם המצלמה (מסגרות: זוגי ואי זוגי. המידע ב-IR סיפק את התמונה הטרמית מולבשת על תמונת האור הנראה ונתן הבהרה למי חי! (עשינו עם דגמים ושמנו מאחורה נר), או מת. נעשה שחמוש ב-CCD של SONY.

אין צורך לערב את פייפאל, איביי מספיקים

התהליך הוא שבשלב ראשון אתה פותח קייס שהמוצר לא הגיע. מופיע לך תאריך שעד אליו המוכר חייב להגיב. לא ענה עד המועד שהוא מחוייב לענות - אתה מבצע escalate לטיפול של איביי.

היה והגיב, אתה מתכתב איתו לבדוק אם יש לו מספר מעקב שתוכל לבדוק איפה החבילה. אם אתה רואה שהעניינים הולכים סחור סחור ואתה לא מרוצה מהתשובות, אתה גם יכול לבצע escalate לאיביי.

ברגע שהקייס מגיע לטיפול שלהם, תקבל תשובה תוך כמה ימים לגבי ההחלטה שלהם, בד"כ תקבל זיכוי מלא.

אגב, קורה והבעיה בכלל בדואר, הרי המועד שמופיע למשלוח הוא הערכה בלבד. פה ושם קורה שחבילה מתעכבת עוד כמה ימים, אני בד"כ מחכה עוד שבועיים אחרי שיצרתי קשר עם המוכר ורק אם בתום שבועיים נוספים החבילה לא מגיעה מבקש את ההחזר.

dudi4321

Active member
מה הקשר בניסוי שעשיתם לUV?

זה שהחיישן מעט רגיש למעבר לאור נראה, ידוע.
והמהנדס כנראה, בחר בקפידה מצלמת וידאו שהחיישן הכי רגיש ל NIR
החיישנים לא רגישים ל-IR. אולי היו במערך הניסוי 2 מצלמות מסונכרנות? משער.

steiff

New member
פתור את הנושא מול eBay

פייפאל הם רק שרות התשלומים.
אי-ביי אחראי כלפיך על ביצוע הרכישה והגעת המוצר.

באשר לרגישות חיישן דיגיטלי לאורכי גל UV:
העובדה שהחיישן הדיגיטלי רגיש לאורכי גל אלה אינה אומרת שהם גורמים שינויים בצבע או כתמים בתמונה באורכי הגל הנראים.
הסיבה לשימוש בפילטר UV במצלמות פילם היא שקרינת UV גורמת לשינויי גוון וכתמי צבע בפילם. עם המעבר לחיישן דיגיטלי - הצורך בפילטר להגנה משינויי צבע - אינו קיים עוד.
השימוש בפילטר לצורך הגנה פיזית על האלמנט הקדמי - לטעמי מיותר ובפוטנציה אפילו מסכן יותר מאשר מועיל. אבל תעשה מה שאתה מבין. אני בטוח שאנשי המכירות של Hoya שמחים.

eBay שלחו אותי ל-PayPal

וראיתי ש-PayPal לקחו לעצמם 30 יום להשיב על הבקשה להחזר.
כאמור המוכר נעלם (סגר, ברח, יצא מהתחום...) ולא ניתן לפנות אליו כלל.
אני מניח שגם eBay וגם PayPal מכירים בכך ומתנהלים בהתאם.

enigo

New member
בפעם האחרונה שנתקלתי במצב כזה, קיבלתי זיכוי תוך 24 שעות

למרות שהם הצהירו שיחזרו אלי תוך 30 יום (נדמה לי. בכל מקרה, פרק זמן ארוך).

חבר אתה חופר. מה כל זה קשור צילום?

UV Filter

אני רואה בזה זכוכית שקופה שמגנה על חזית העדשה. להגנה הזו יש כמה רמות, הראשונה מאבק - מנקים את הפילטר ולא את העדשה.
השניה סריטות - בפילטר המקורי שרכשתי עם המצלמה (מרוקי של Canon) יש סריטה. עדיף על הפילטר מאשר על העדשה.
השלישית שבר - לי עוד לא קרה, אבל לבתי עם עדשת סיגמה רחבה הפילטר (82mm) נשבר לרסיסים ממכה. לעדשה שלום.

אם זה גם עוזר עם UV או לא, זה הרבה פחות משנה לי.

מקרה זה הוכרע לטובתך וקיבלת החזר בסך ‪$9.05 AUD‬.

מיכאל לנג שלום,
משום שלא הצלחנו לקבל פרטים נוספים מ-涛 王 בנוגע לתביעתך, מקרה זה הוכרע לטובתך וקיבלת החזר בסך ‪$9.05 AUD. אם שילמת בכרטיס אשראי, הכסף יוחזר לכרטיס האשראי שלך. שים לב שיכולים לחלוף עד 30 יום עד שההחזר יופיע בפירוט החיובים של הכרטיס שלך.

מזהה העסקה של המוכר: 5UP71988U17121328‏
תאריך עסקה: 20 ביולי 2019
סכום עסקה: ‪$9.05 AUD
מזהה העסקה שלך: 0T571130L80286647
שם פריט: New Hoya Pro1 UV DMC LP Digital Pro 49mm_82 mm 1D~ Genuine Filter Multifunction [62mm]
מספר פריט: 273506394561
תודה,
PayPal‏

תודה רבה.
שרות ותגובה הולמים. הספק פשוט נעלם (עם הכסף...)

למעלה