הזמר מני בגר פתח דוכן נקניקיות...

z2s3

New member
וזה...

אגב, הוא זמר נפלא, אבל זה כבר עניין של טעם במוסיקה. אלה שהוא גם אחלה בנאדם, ואני מעריץ אותו שלא בורר בשום דבר כשצריך להתפרנס בכבוד !
רק חבל, שבארץ מתייחסים כך לטובי האמנים שבנו. בארה'ב אחד במעמד כמותו היה יושב עם 2 ווילות בבוורלי הילס...

prizman

New member
לולא הכותרת לא הייתי מבין במה מדובר

כך שלדעתי בתמונה הראשונה היה אולי צריך להשתמש בעומק שדה גדול יותר
או אולי לצלם מזווית אחרת.
בשניה מזווית אחרת או סיטואציה שונה.
אלי המסר לא עובר דרך התמונות.

גם לדעתי הוא זמר נהדר.

z2s3

New member
תודה. כמובן שזאת תמונה תלויית כותרת.

אין שום דרך אחרת מלבד הכותרת לכוון אל הסיפור, אלה אם יחליט פתאום לפצוח בזמר...גם לא מה שהצעת, לדעתי.
אחרי שהבנת את הכותרת, ניתן להבין את העימות שלו עם הנקניקיה ברקע...או שלא. זה מה שהתכוונתי בכל זאת.
יש כאלו שלא אוהבים זאת, אבל לטעמי זה לגיטימי מאוד.

z2s3

New member
כן, זה סט עם אמירה חברתית...

ולסיום, עובד הקבלן מועצם.

z2s3

New member
1312 ? !....

אני לא כל כך יודע איך להתייחס לקאונטר הצפיות הזה מימיןצ למעלה, ומה הוא בדיוק מייצג..
אבל...
קודם כל במספר צפיות כזה פה לתמונה, אני עוד לא נתקלתי מאז זה התחיל.
שנית, תמיד טענתי שהשיח והדיון הפנימי פה בין המשתתפים, וההתחלקות בחוויה הם הכי חשובים, ושהפורום הוא לא גלריה...אבל אני מודע, שאת אותו גרעין עוטפים הרבה מאוד, ופי 3 או יותר משתתפים פאסיביים פה. אלו צופים, ומשתתפים לכל דבר, וטוב וכיף שהם איתנו. כיף לדעת, שמעבר לפידבאק של האקטיביים, צופים, נהנים, ומתרשמים מעבודות שלנו עשרות, מאות, ופה מסתבר שגם מעל אלף אחרים...אחלה !
חבל שהם, או חלקם לא אקטיביים, ולא נכנסים לתרום...כי היינו רוצים לשמוע אותם !
לגבי מה שקרה עם התמונה הספציפית הזאת, יתכן מאוד שזאת טעות טכנית בכלל כי זה יותר מפי 10 מעל ממוצע הצפיות הזה פה. אבל אולי הנושא או הנשוא הזה מאוד מעניין את הצופים...ואולי בכלל עשיתי עבודת צילום מופלאה !...לעולם לא נדע כנראה.
אבל מעניין...
ותודה מראש לכל אותם צופים !

z2s3

New member
אגב, חשבתי...

זה רעיון לא רע ככה, לחשוף את העבודות שלנו...
למשל, אפשר לצלם את בנין עזריאלי שוב בפעם המיליון שצולם, ולכתוב בכותרת - יעל אבקסיס מוכרת חזיות בשוק הכרמל...וזה אפילו כמה רחובות מעזריאלי.

חשבת נכון, הכותרת עושה את זה

מזה זמן מה שאני עוקב אחרי הנושא הזה וגם אני הגעתי למסקנה הזו.
מנגד, אמליץ עליך בפני הממונים לרישום בספר השיאים של גינס, כי שיא צפיות כזה, הוא מחזה די נדיר בפורום.
אשריך שזכית

אנימו

New member
אשר לכותרת:

לטעמי , צילום שזקוק לכותרת , ולא מעביר את המסר בלעדיה מתאים אולי לשידור ברדיו על פי ראות עיניו של המתאר.....הצילום צריך ל"דבר" בעצמו. ללא תמיכות חיצוניות. הכותרת מושכת אמנם , לעתים, את התשומת של הצופה אבל איכות הצילום לא נתרמת ממנה.
שבת שלום .

את ממש צודקת, אוי לצילום שנזקק לכותרת

העניין הוא שרואים כותרת מסקרנת ואנשים רצים לראות.

z2s3

New member
אני לא חושב שהיא צודקת. למרות שאני

מכבד את דעתה, ועוד רבים שחושבים כך. יש עבודות, ובכל תחומי האמנות, שללא הכותרת מאבדות ממשמעותן, והמסר המקורי שלהן. הן תלוייות כותרת, ולדעתי, לא רק שזה בסדר, אלה אף הכרחי כמו במקרה הנ'ל.
זה לא אומר, שהכותרת אמורה להחליף או לפצות על איכות העבודה עצמה מכל בחינה...אבל זה כן אומר, שבלעדיה, היוצר לא יכול להעביר את המסר שלו. לא נורא ?...דווקא כן נורא. אני לא חושב שבגלל פרנציפ צריך להקריב עבודה, ולזרוק אותה לזבל. להפך...
אתן 2 דוגמאות שנוהג לתת בדיון הזה ( שחוזר על עצמו המון, אגב ) -
האחת הבאתי בזמנו לדני מהפורום : אם צילמתי את ביניין התאומים 3 דקה לפני הפיגוע, מה אתה מציע שאני אעשה ? לא לכתוב כותרת כזאת ? ואם לא, מה יבינו מתמונה כזאת ? עוד צילום מתוך אלפים של מגדלי התאומים בזמנו ?...ללא הכותרת פה אין שום משמעות למסר של העבודה, והיא לא רק לגיטימית אלה הכרחית.
אם זה לא נראה מתחום הצילום האמנותי, אלה העיתונאי...הנה דוגמא מובהקת מעולם האמנות -
אם תסתכל על העבודה הזאת של פיקאסו, ללא הכותרת שלה, זה בסדר ? הרי לא נתווכח פה על האיכויות של ציורי פיקאסו...היא בהחלט איכותית גם ללא הכותרת.
אבל אז נחמיץ את המסר העיקרי של הצייר ! מפני שלתמונה קוראים "גרניקה", והיא הושמדה עד היסוד כולל תושביה במלחמת האזרחים בספרד.
לא משנה ?...
כן משנה. זאת לא עוד תמונה אנטי מלחמתית מחאתית...זה היה מאוד חשוב לפיקאסו שיידעו למה הכוונה פה, וללא הכותרת כל המסר שלו הלך לזבל. זאת לא מחאה נגד מלחמת וויאטנם, וגם לא מלחמת יום הכיפורים שלנו...זאת גרניקה.
וזאת גם דעתי הצנועה...
אז אנו פה בשביל לחשוב, ולהחליף דעות, ובסדר גמור שלא מסכימים תמיד...

זה לא כזה ראה וקדש

יש גם מקרים יוצאים מהכלל והדוגמאות שנתת מצדיקות את זה.
הכוונה היא במישור העקרוני - צילום טוב יודע לספר סיפור מבלי לתת לו כותרת.
ועכשיו אני נתלה באילנות גבוהים. אלכס ליבק העיר לי: "תנסה לא לחבר כותרות לתמונות. תצלום טוב לא צריך הסבר ולא כותרת".

אנימו

New member
נתת שתי דוגמאות מצויינות.

שתי הכותרות אכן טובות לעניננו וברור שמבהירות את מה שיש בתמונות. יש כאן בכותרת מיידע מצומצם ומדוייק ללא התחכמות והתפלספות. אבל תאר לך שיש מי שלא יודע מה קרה בגרניקה . אז מה למד מן הכותרת ? NADA.
לא מתעקשת ומוכנה להסכים שכל קביעה היא בסיס לשינוי .....
שבוע טוב על כולנו.

z2s3

New member
תשובה - אז כיום אין חובב אמנות לפחות,

שלא מכיר את סיפור 'גרניקה'...זה בדיוק מה שפיקאסו רצה להעביר, ורק בזכות הכותרת. ללא היצירה, והכותרת הצמודה שלה, מלבד כמה היסטוריונים שמתמחים בתולדות ספרד בעת החדשה, אף אחד לא היה מודע לאירוע המזעזע שם. זה לא ממש נאדה...זה הרבה מאוד, לדעתי. וזאת רק דוגמא. נכון שזה לא קיים בכל יצירה, אבל יש מקרים שכן. לדעתי גם הצילום שהבאתי בעצמי....
אבל, ככה זה דיון...לא תמיד מסכימים, וזה בסדר.

אנימו

New member
רק כדי להעמיד דברים על דיוקם:

בתגובתי השניה הסכמתי לחלק הארי של מה שכתבת. כנראה לא ניסחתי ברור. "נאדה" התייחס לקהל שאינו יודע מה קרה בגרניקה . לא כולם חובבי אמנות .... בכל אופן נראה לי שאנחנו די מסכימים ומתפרצים לדלתות פתוחות. המשך יום טוב ושבוע טוב.

z2s3

New member
לא יודע, שלומי...

זה מאוד תמוה. הוא גם לא איזה איל גולן, שפופולרי ברמות אש כאלו...אבל זה באמת נראה לי לא סביר, ויתכן שיש פה טעות טכנית.

למעלה