הזנת חתול

• פותח הנושא samoy
  • פורסם בתאריך

samoy

New member
הי,
שמי לירן, חדש פה בפורום :)
יש לי חתול מסוג בריטי, מסורס בן חמישה חודשים.
עברתי על הדירוג המופתי של דמיטרי ויש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה לחתולים
האם יש חשיבות ממשית להזנת חתולים מסורסים/מעוקרים במזון ייחודי עבורם?
יש הרכבי מזון שטובים יותר או פחות לגזע מסוים ולבריטי בפרט?
ערך גבוה חלבון הוא בהכרח טוב ורצוי לכולם או שיש יתרון בהרכב מאוזן של חלבון/שומן?

כרגע אני משתמש במונג' קיטן דגים, אצל דמיטרי הוא קיבל 66.

שאלה נוספת, אני משלב אוכל רטוב, ניסיתי כמה חברות, כרגע העדפה של החתול היא לקיט קט (שילובים של עוף בכדי לגוון את מקור החלבון מול האוכל היבש)
אני לא רוצה להגזים בהזנה, מה הכמות הסבירה לשילוב עם אוכל רטוב? פחית של קיט קט היא 70גרם..

אשמח לחוות דעתכם.
תודה רבה,

פולגאר

Well-known member
הי,
שמי לירן, חדש פה בפורום :)
יש לי חתול מסוג בריטי, מסורס בן חמישה חודשים.
עברתי על הדירוג המופתי של דמיטרי ויש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה לחתולים
האם יש חשיבות ממשית להזנת חתולים מסורסים/מעוקרים במזון ייחודי עבורם?
יש הרכבי מזון שטובים יותר או פחות לגזע מסוים ולבריטי בפרט?
ערך גבוה חלבון הוא בהכרח טוב ורצוי לכולם או שיש יתרון בהרכב מאוזן של חלבון/שומן?

כרגע אני משתמש במונג' קיטן דגים, אצל דמיטרי הוא קיבל 66.

שאלה נוספת, אני משלב אוכל רטוב, ניסיתי כמה חברות, כרגע העדפה של החתול היא לקיט קט (שילובים של עוף בכדי לגוון את מקור החלבון מול האוכל היבש)
אני לא רוצה להגזים בהזנה, מה הכמות הסבירה לשילוב עם אוכל רטוב? פחית של קיט קט היא 70גרם..

אשמח לחוות דעתכם.
תודה רבה,
חשוב גם שתיתן לו קופסאות בשר ואפשר לראות את השינוי שיהיה גם בפרווה שלו.

samoy

New member
חשוב גם שתיתן לו קופסאות בשר ואפשר לראות את השינוי שיהיה גם בפרווה שלו.
תודה.
האמת שיצא לי לתת לחתול מספר פעמים בשר נא, כ-40-50 גרם של חזה עוף אבל אני יודע שאין תמימות דעים אם מומלץ או לא. בת הזוג שלי מהתומכים של התזונה הזו.
קראתי ביקורות טובות על Animonda . אני אבדוק.
אגב, אני חושב שחסרה המילה "לא" בחתימה שלך ? ".... אחרת לא יצאתם לידי חובה וסליחתכם שווה כקליפת השום"

פולגאר

Well-known member
תודה.
האמת שיצא לי לתת לחתול מספר פעמים בשר נא, כ-40-50 גרם של חזה עוף אבל אני יודע שאין תמימות דעים אם מומלץ או לא. בת הזוג שלי מהתומכים של התזונה הזו.
קראתי ביקורות טובות על Animonda . אני אבדוק.
אגב, אני חושב שחסרה המילה "לא" בחתימה שלך ? ".... אחרת לא יצאתם לידי חובה וסליחתכם שווה כקליפת השום"
לא חסרה, אם הסליחה נובעת רק מתוך פחד מעונש של יום הדין, היא לא שווה מאומה.
זה כמו שקורה בארה"ב, מישהו נתקע בך ברחוב ונפלת, הוא יגיד לך 'סליחה', ימשיך ללכת ולא יטרח להסתכל מה קרה לך. הסליחה שלו שווה כקליפת השום.
צריך לוודא שהנפגע קיבל את סליחתך, אחרת אין לה משמעות.

גורדיאן-II

Active member
1. לא, מסורסים ולא מסורסים יכולים לאכול את אותו אוכל, העיקר שיהיה איכותי.
2. לבריטים יש ארוחת בוקר מסורתית, חתולים בריטיים אוכלים בדיוק כמו חתולים בקנדה או באפריקה, זה שהם בצבע שונה לא אומר שיש להם מערכת עיכול שונה.
3. חלבון/שומן ושאר תחשיבים כבר נכללים בדירוג של דמיטירי, הוא המומחה לזה, אין טעם לדרג את הדירוג שלו.
4. שילוב אוכל רטוב לא בא לגוון משהו, במיוחד אם האוכל היבש איכותי, ו-66 זה רק 66 אחוז מאיכותי, אוכל רטוב בא לפנק את החתול כי זה כיף לפנק חתולים, ויש לגביו 2 כללים בסיסיים:
א. לא לתת יותר מידי, עיקר האוכל צריך להיות היבש (והאיכותי),
ב. לא לתת אוכל רטוב טעים מידי, כי אז הוא לא ירצה לאכול את היבש (והאיכותי).

samoy

New member
1. לא, מסורסים ולא מסורסים יכולים לאכול את אותו אוכל, העיקר שיהיה איכותי.
2. לבריטים יש ארוחת בוקר מסורתית, חתולים בריטיים אוכלים בדיוק כמו חתולים בקנדה או באפריקה, זה שהם בצבע שונה לא אומר שיש להם מערכת עיכול שונה.
3. חלבון/שומן ושאר תחשיבים כבר נכללים בדירוג של דמיטירי, הוא המומחה לזה, אין טעם לדרג את הדירוג שלו.
4. שילוב אוכל רטוב לא בא לגוון משהו, במיוחד אם האוכל היבש איכותי, ו-66 זה רק 66 אחוז מאיכותי, אוכל רטוב בא לפנק את החתול כי זה כיף לפנק חתולים, ויש לגביו 2 כללים בסיסיים:
א. לא לתת יותר מידי, עיקר האוכל צריך להיות היבש (והאיכותי),
ב. לא לתת אוכל רטוב טעים מידי, כי אז הוא לא ירצה לאכול את היבש (והאיכותי).
פיש אנד ציפס אולי..
לא ברצינות, חברות משווקות אוכל לפי גזעים, לפרווה ארוכה למסורסים וכו.. העדפתי פשוט לשאול.
ותודה על המענה!
אחלה שבת

dimitrygo

Active member
מנהל
פיש אנד ציפס אולי..
לא ברצינות, חברות משווקות אוכל לפי גזעים, לפרווה ארוכה למסורסים וכו.. העדפתי פשוט לשאול.
ותודה על המענה!
אחלה שבת
למיטב ידיעתי יש רק חברה אחת שמייצרת מזונות למספר גזעים. יש חברות בודדות שמייצרות מזונות נפרדים לגזעים גדולים בגלל גודל הכופתיות.
לגבי השאלות שלך:
1. כל עוד לחתול אין בעיית עודף משקל הוא לא חייב מזון למסורסים. חתולים בריטיים עד כמה שאני יודע כן נוטים להשמין אז ייתכן שבשלב מסויים כן תרצה לעבור למזון למסורסים.
2. מזונות טובים למסורסים מכלים בד"כ יותר חלבון ופחות שומן. ובכלל חלבון איכותי זה טוב, זה מה שחתול צריך. השאלה איך חתול מגיב אליו. אני מבין שהחתול שלך מקבל מזון עם רק 33% חלבון אז צריך להבין איך הוא יגיב למזון עם חלבון יותר גבוה במידה ותרצה להחליף.
3. לא מכיר איזה שהם צרכים מיוחדים של חתולים בריטיים מבחינת התזונה.
4. אם אתה רוצה לתת כמות סבירה של מזון רטוב הוא צריך להיות מזון מלא. כל עוד זה כך וכל עוד החתול לא מסרב לאכול מזון יבש אז אין בעיה. יש אפילו כאלה שממליצים להאכיל רק במזון רטוב.

samoy

New member
דמיטרי ואלישבע - ראשית תודה רבה!
נראה שאין לחתול בעיה עם האוכל היבש, רטוב ומדי פעם נא
בדקתי את המונג' יצא שסיים את 1.5 קילו ב-22 ימים.

אמשיך לעקוב ולקרוא ותודה רבה על התשובות

אלישבע777

Well-known member
לדעתי מאוד חשוב שהחתול לא יהיה שמן. החתולים הקודמים שלי, ( קיבלו אוכל חופשי) היו שמנים יחסית לגודלם (6-8 קילו) וכולם חלו בסביבות גיל 10 -12 . אין לי הוכחה שהמחלות שלהם היו קשורות להשמנת יתר, אבל אני משערת ששכן אעפ"י שכל אחד חלה במחלה אחרת. בסוף היה צריך לטפל בהם טיפול ממושך, לפעמים שנים, שלא הציל את חייהם, אלא האריך את סבלם ( בדיעבד).

אי לכך כשהעיר לי הווטרינר שהחתול החדש שלי שהוא ( מסורס כמובן וקטן מידות ) בגיל שנה שהוא שמן מדי ( הגיע ל- 6 קילו כמעט! ) , והמליץ לי להפחית את מזונו - החלטתי לעשות לו דיאטה.

תחילה בדקתי כמה הוא אוכל חופשי. נתתי לו הרבה אוכל לכל היום, במשקל רשום, ובדקתי בשקילה בשעה קבועה בסוף היום - כמה הוא אכל במשך כמה שבועות ( 110-105 גרם ליום) . אחר כך - הפחתתי בהדרגה 10 גרם ליום כל שבוע עד כמה שהוא הסכים בלי לבקש אוכל. הרגלתי אותו לקבל מזון 3 פעמים ביום - 20 גרם מזון יבש ( אוריגי'ן, מומלץ).
בלילה מאוחר הוא מקבל חטיף שהוא מת על זה ( 15 גרם) סה 75 גרם ליום. החטיף אינו נחוץ אבל הוא כל כך אוהב, שלא יכולתי להכביד את ליבי ולוותר לו על זה.

נראה לי שהוא ירד מעט במשקל והתייצב. הוא לא שמן אלא קצת מלא - ביחס לחתולי רחוב הרזים. בעוד חודשיים אלך לחיסון השנתי ואשקול אותו ואספר בפורום.

החתול קיבל את הסידור הזה וכמעט אינו מבקש אוכל! הוא יודע שהוא יקבל. גם אני אני לפעמים שוכחת, הוא אינו מנדנד! פשוט מתיישב ליד הקערית הריקה ומחכה בסבלנות. אם אני לא מבינה רמזים אז הוא... הופך את הקערית הריקה ברעש שמושך את תשומת ליבי... ורק אם באמת הוא ממש רעב ( נדיר) - הוא מיילל... לפעמים הוא גומר הכל בבת אחת ( סימן שהיה רעב) ולפעמים משאיר בצלחת ואוכל קצת מדי פעם ( סימן שנתתי לו מוקדם מדי).

אני ממליצה, להקנות לחתולים הרגלי אכילה טובים בנוסף לתזונה טובה כמובן, למען יאריכון ימיהם על פני האדמה ולמעננו..

למעלה