הזעה במצבי לחץ והתרגשות

polaax10

New member
הזעה במצבי לחץ והתרגשות

שלום, יש לי בעיה של הזעה מוגברת באיזור הפנים במצבי לחץ והתרגשות. בד"כ קורה כשאני מדבר עם בנות או אנשים שאני לא מכיר ורגיל אליהם. הבעיה קשה מאוד ואני קרוב לייאוש. מישהו פה חווה את התופעה או מכיר אנשים שיש להם אותה או היו להם אותה?(לדבר על זה עם אנשים שהיה להם או יש להם נראה לי יעזור להתמודד) ואם לא מישהו כאן יכול לתת לי ייעוץ או הכוונה? זה ממש חשוב תודה

שלום

קודם כל, תודה שאתה משתף אותנו .... הזעה מוגברת, או פעילות מוגברת של מדדים פיזיולוגיים (קצב לב, נשימה וכו') בזמן התרגשות או לחץ זה מאפיין מוכר ונפוץ מאוד. רבים מהאנשים מתרגשים כאשר הם מדברים עם מישהו זר או מישהו שהם חפצים ביקרו, יש כאלו שמתרגשים יותר. מה שחשוב זה שאתה מודע לעניין ומעוניין לפתור אותו. כמה זמן אתה חווה הזעה מוגברת ? יש איזה שהם סימפטומים גופניים אחרים שאתה מודע אליהם ?

polaax10

New member
תודה

שלום ותודה על ההתייחסות... לדעתי אני חווה את הדבר הלא נעים בכלל הזה קרוב ל5 שנים... כל השנים האלה אני מנסה להדחיק את זה ת לחיות עם זה וגם לפעמים מנסה לעשות לי שטיפות מוח מידי פעם. בזמן האחרון כבר נמאס לי מזה בגלל שזה מפריע לי מאוד חברותית ובעבודה. אני דוחה הרבה פעמים פגישות עם אנשים או דייטים עם נשים. יש לי חברים אני יוצא, מבלה, בלימודים אני מצטיין, אך התופעה הזאת לא נותנת לי לנהל אורח חיים רגיל. אני יכול להיות בתוך חדר סגור הרבה זמן (אפילו שחם שם קצת) ולא להזיע , אך שאני אתחיל להתרגש (עקב דיבור על נושא מסויים או עם מישהו מסויים) אני מתחיל להרגיש דפיקות לב מהירות ולהתחיל להזיע בפנים ולפעמים בכפות הידיים. חשוב לי לציין שאין לי בעייה גפנית , אני פעיל ספורטיבית הרבה (ולא מרבה להזיע בפעילות). אני כבר קרוב לאבד תקווה , אנא תחזירו לי אותה ותנסו לפתור לי את הבעיה... תודה רבה

sapironet22

New member
אולי

רופא עור יעזור? תנסה, תספר לו על הבעיה. או אולי תלך לפסיכולוג\פסיכולוגית?

polaax10

New member
שלום

כמו שהסברתי.. אין לי בעיה רפואית לכן אני לא יודע איך רופא עור יכול לעזור לי. מישהו פה מכיר את התופעה ויכול לייעץ לי? תודה

חרדה ממצבים חברתיים

הרבה מאוד אנשים חווים כל מיני סימפטומים גופניים כשהם נמצאים במצבי לחץ וחרדה. הזעה, רעד, דפיקות לב, ועוד... כשמצבים מסויימים מכניסים אותנו למתח, כמו שאתה מתאר שקורה לך במצבים חברתייים מסויימים, הגוף שלנו גם מגיב לזה הרבה פעמים. הרבה מאוד אנשים חווים דברים דומים למה שאתה מתאר. אני מבינה שזה משהו שקורה לך רק במצבים חברתיים מסויימים? ייתכן שמדובר בחרדה חברתית, שהיא חרדה שקורת כשנמצאים במצבים חברתיים מסויימים שמכניסים אותנו למתח, ויכולה להתבטא גם בתחושות לחץ גדולות, שהרבה פעמים מלוות במחשבות מטרידות, גם בהמנעות מכל מיני מצבים (כמו לא להפגש עם אנשים, לוותר על פעילויות חברתיות מסויימות), וגם בסימפטומים גופניים (דוגמת הזעה). בכל מקרה, זה משהו שהרבה אנשים סובלים ממנו, ואפשר לטפל בו בצורה מאוד יעילה. יש טיפולים פסיכולוגיים, שעובדים בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית, ומלמדים אותך כל מיני טכניקות כדי להתגבר על החרדה. יש גם טיפולים תרופתיים. ואפשר כמובן לשלב בין השניים. הצעד הראשון הוא לבדוק ממה בדיוק אתה סובל, ובשביל זה צריך לפנות לאבחון אצל פסיכולוג או פסיכיאטר, להסביר להם מה קורה לך, ולרראות מה הם יציעו. מה דעתך? אל תתייאש ואל תאבד תקווה. זו בעיה שהרבה מאוד אנשים סובלים ממנה, והיא בפירוש ניתנת לפיתרון

polaax10

New member
שלום

שוב תודה על ההתייחסות... כמה זמן לדעתך זה ניתן לפיתרון או לפחות הקלה ע"י טיפול אצל פסיכולוג? אפשר לעבוד על זה בצורה אישית?(שטיפות מוח וכד'?) או אולי בצורות רפואיות כמו משחות או זריקות למינהם נגד הזעה. אני כל כך רוצה לצאת מזה, כי ככה זה לא חיים , פשוט לא חיים.

היי

מאוד קשה לי להעריך כמה זמן, כי קודם כל צריך לעשות איזשהו אבחון והערכה כדי להבין ממה בדיוק אתה סובל. אבל, בגדול, טיפול ממוקד בחרדה (נקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי), שבו מלמדים טכניקות כיצד להתגבר על חרדה, הוא לרוב לא טיפול מאוד ארוך. לפעמים מדובר ב-12 או 16 פגישות. לפעמים פחות. לפעמים יותר. זה נורא תלוי. אבל, ושוב בגדול, זה משהו שתוך מספר קטן של חודשים (נגיד 3-4 חודשים של פגישה בשבוע) אפשר ללמוד כלים ולהתמודד איתו. לגבי משהו רפואי, יש בהחלט תרופות יעילות לטיפול בחרדה. אלו תרופות שמאוד עוזרות להפחית את החרדה, וניתן גם לשלב אותן עם הטיפול הפסיכולוגי. את התרופות רושם פסיכיאטר, שגם יכול לעשות הערכה של המצב ולהמליץ על טיפול פסיכולוגי. ולגבי עבודה אישית, בהחלט יש דברים שאפשר לעשות. אתה יכול לנסות תרגילי הרפיה, שעוזרים להרגיע את הגוף. יושבים בשקט לוקחים נשמיות עמוקות, מכניסים אוויר דרך האף ומוציאים דרך הפה. ואז מתחילים לכווץ ולהרפות שרירים שונים בגוף. מכווצים כפות ידיים חזק ומרפים, אז כתפיים, רגליים, כפות רגליים, פנים וכו'. מתרגלים כל יום, ואז בסוף זה נעשה משהו יותר אוטומי, שאפשר להשתש בו כשנמצאים במצב לחץ, ואז כבר מספיק רק לעשות חלק מההרפיה (למשל לקחת נשימה עמוקה או לכווף כפות ידיים...) כדי להרגיע את הגוף. אפשר להשתמש בזה גם לפני יציאה לפעילות שגורמת לחץ על מנת להרגיע את הגוף. עוד דבר שאפשר לעשות או לנסות לזהות את המצבים שאתה נמנע מהם בגלל המתח שהם מעוררים, כמו, למשל, פגישות עם אנשים מסויימים או יציאה עם בנות, ולהתחיל בהדרגה לעשות את הדברים האלה. אני יודעת שזה נורא קשה, אבל הרעיון הוא שאם מוצאים כוח לעשות את זה בכל זאת, זה הולך ונהיה קל יותר ויותר, עד שזה מפסיק לעורר את הלחץ והחרדה. אפשר לעבוד בהדגה, להתחיל עם דברים שפחות קשים לך, ורק אז, כשאלו נעשים קלים יותר, לעבור לדברים שקשים יותר. חוץ מזה, אתה יכל לנסות לעבוד בעס=זרת כלים מחשבתיים. למשל, לנסות לזהות את המחשבות שעומדוךת מאחורי החשש שלך ממצבים חברתיים מסויימים. בדרך-כךך מחשבות כאלה שעומדות מאחורי החרדות, הן מחשבות מוגזמות או לא הגיוניות, וכשמזהים אותם אפשר להתחיל להתווכח איתן, לסתור אותן, ולפעמים זה מאוד מקל. בכל מקרה, כל הכלים האלה ועוד, אלו כלים שאפשר ללמוד בטיפול, ולבנות ביחד עם המטפל תוכנית התמודדות, שבעזרתה לומדים להתגבר על הלחץ והחרדה...

polaax10

New member
היי

שלום טלי קודם כל תודה על התשובה... אני לא יודע שבוודאות זה מחרדה..למה דווקא הכיוון הזה?איך בודקים כיוונים אחרים? הבעיה כמו שאמרתי שאין לי בעיה רפואית, ההזעה באה פתאום שאני מתחיל לחשוב עליה. בעיקרון אני חושב על זה משהו כמו 90 אחוז מהזמן שאני ער.. איך אני מוציא את המחשבה הזאת? אני פשוט לא יכול לחיות כבר עם זה.. אני בן אדם רגיל וכולם חושבים שאני מאוד מצליח בחיים אבל זה ממש לא כך. למה זה קורה?איך זה התחיל? אני כבר כמה שנים חיי בסבל. אם את או מישהו אחר יוכלו לענות\לעזור לי אני אשמח תודה

היי

כתבת שאתה חושב על זה בערך 90% מהזמן שאתה ער. ב:"זה" אתה מתכוון לבעיה אן למחשבה אחרת? שאלת איך בודקים כוונים אחרים. על איזה כוונים אתה חושב? אני חושבת שהדרך הכי טובה לבדוק כוונים אפשריים היא לפנות לאבחון. אתה יכול לפנות לפסיכולוג או לפסיכיאטר לפגישת אבחון. מדובר לרוב בפגישה חד פעמית (לפעמים שתי פגישות) שבהן אתה מספר על הבעיה, הפסיכולוג/פסיכיאטר שואל שאלות רלוונטיות, ואז בהתאם לשיחה הוא מאבחן ממה אתה סובל, ומציע לך דרכים אפשריות לטיפול בבעיה. אתה יכול לפנות גם לרופא המשפחה אם אתה רוצה. אמנם כתבת שלא מדובר בבעיה רפואית, אבל להתייעץ עם רופא על כוונים אפשריים לא יכול להזיק... מה דעתך?

polaax10

New member
היי

היי אני מתכוון שאני חושב על הבעיה\על הפחד שלא להזיע .. אני מוצא את עצמי כל הזמן מתעסק באיך לא להגיע למצב המבייש הזה. עם רופא רגיל אני לא חושב שזה יפתור כי זה לא בעיה רפואית איך אני יכול בנתיים לשפר את המצב? תודה

היי

קודם כל, ללכת לאבחון, לא אצל רופא כללי אלא אצל פסיכיאטר או פסיכולוג. הם יוכלו להמליץ על טיפול מתאים וגם על תרופות יכולות לעזור. ובינתיים, תנסה להשתמש בעיצות שנתתי לך בהודעה הקודמת: הרפיה גופנית יכולה מאוד לעזור, ככה גם נסיון לזהות את המחשבות שמטרידות אותך ולנסות להתווכח איתן, וכמובן גם ההליכה נגד החששות וההמנעויות (להתחיל בהדרגה לעשות את הדברים שאתה נמנע כרגע מלעשות בגלל הפחד להזיע). מתי זה קורה לך כרגע? זה קורה לפני יציאה לארוע מלחיץ, בזמן ארוע מלחיץ...? איזה מחשבות עוברות לך בראש כשזה קורה?

לא יכלת לקבל תשובה מפורטת מזו

שנתנה לך מנהלת הפורום. יש לך איזה שהן שאלות נוספות ?

למעלה