חוסר איזון בגוף/התייבשות/חסימת מעיים -
הי עוז, ההתייבשות שחווית לפני מספר ימים גרמה ללחץ על גופך
, בשפה המקצועית קוראים לזה: STRESS, סטרס או עקה. כל סטרס, לא משנה הסיבות לו (מחלה, חום, שלשולים, הקאות, חרדה נפשית וכן הלאה) יכול להוביל לתחושת חוסר איזון, שלוקח לה כמה ימים עד שמתפוגגת ונעלמת. הגוף שלך מנסה להתאושש מהמשבר שהיה לו, ולכן אתה ממשיך להרגיש את "חוסר האיזון" הזה שאתה חווה. א ב ל, עוז יקירי,
אני חושבת שכדאי לפנות במקרה זה לרופא
גסטרו בשביל לקבל אבחנה וטיפול מקיפים. אני לא הכתובת המתאימה במקרה זה. אני בטוחה שבמרפאה יוכלו להפנות אותך לאנשים טובים בתחום. חשוב להגיע לרופא גסטרו שמבין ב-CF ולא לכל רופא שקיים, כיוון שיש מצבים ייחודיים בסיסטיק פיברוזיס שאינם קיימים במקרים אחרים. כן, אתה מיוחד
! נכון שכתבתי, ואני מצטטת " חסימת המעיים היא לא זו שגרמה "לתחושת חוסר האיזון בגוף, חולשה ובלבול", אלא היא נגרמה כתוצאה מאובדן המלחים והנוזלים מהגוף – מה ה ת י י ב ש ו ת!", אבל גופך הוא שלך, והתחושות שלך הן אמיתיות, ומאוד יכול להיות שאצלך חסימת מעיים יכולה להוביל לתחושת חוסר איזון, ובמידה מסוימת, כשחושבים על זה, יש בה חוסר איזון. חוץ מזה, וזה לא כתבתי וחשוב מאין כמוהו, אולי חוסר האיזון נכון לעכשיו נובע מסיבות אחרות. הרופא המטפל שלך צריך לבדוק ולענות לשאלות האלה שאתה מציג בפורום. לקיחת פגלקס, או נורמלקס, או קונסיל (למרות שמכיל דברים נוספים, לכן עדיף פגלקס או נורמלקס) באופן יומיומי יכולה למנוע מקרים של חסימות מעיים. כשכבר יש חסימת מעיים, הפגלקס או הנורמלקס או הקונסיל לא מספיקים לתקן את זה ואז צריך מרוקן. ייתכן שבמקרה שלך, לתקופה הקרובה בקיץ, אתה צריך להעלות את המינון של הפגלקס לפעמיים ביום ובנוסף לשתות יותר
אלקטרורייס (2-4 שקיות אפשר לקנות בכל פארם ואפשר להזמין גם בבית מרקחת של הקופה. אני ממליצה לך לשתות כוס
אלקטרורייס מוכן במים במקום כוס מים לבד). אלה המלצותי
אליך בלבד כעת, לפחות עד שתיבדק אצל רופא הריאות שלך ו/או רופא הגסטרואנטרולוג.
אני מדגישה, ההמלצות אלה אינן מחליפות את ההמלצות של הרופא המטפל שלך. מאחלת לך בריאות שלמה! מכל הלב, באמת....
נתראה היום בערב משפחות! ורדית נ.ב: עוד יחשבו שאני משלמת
לך עם כל המחמאות האלה....ואני ממש ממש לא