הזעים אותי:" "מוקד של בילבול"

הזעים אותי:" "מוקד של בילבול"

אם אמנם נכון מה שכתוב בעיתון, ויש להניח שזה נכון - זה פשוט רע מאוד ומוכיח אפסות של הפיקוד שאחראי בנושא.

הסיפור בקצרה: בשכונת צהלה נכנס פורץ לדירה וכאשר פגש בזוג איים עליהם בנשק והתיז גז פלפל וכנראה קשר אותם.
האשה הצליחה להשתחרר ולהתקשר למוקד ושם התנהלה שיחה הזויה לחלוטין.

ככה זה כשמדברים לקיר. ובעיקר לפיקוד שאין לו שום מושג על תפקידו של המוקד.

כבר כמה עשרות שנים שהפיקוד מנהל את העסק באופן שלילי ביותר , מה שמצביע על חוסר איכפתיות וחוסר הבנה מוחלט.
בשנת 2011 כאשר התבקשתי להכין את חגיגת המוקד למלאת לו 100 שנה, ערכתי את התחקיר (שהוא הספר:"שוטרים מספרים")
ותוך כך התבררו לי שני דברים שאותי זעזעו : רק שליש מהמוקד הם שוטרים, והיתר חיילים או מתנדבים !!!

כאשר שרתתי בתפקיד ע.קמב"צ מחוז תל אביב, בשנת 1988 אני יזמתי והמצאתי והקמתי את המוקד והמרד"מ הממוחשבים, ואמנם המוקד מוחשב ב-1990. כיוון שנוהל הפעלת המוקד היה 3 עמודים, ישבתי וכתבתי את "תורת המוקד" (700 עמודים) ואחרי מריבות רבות עם הפיקוד, הוסכם שכל מוקדאי או מי שמיועד למוקד, יעבור השתלמות של שבועיים שבה באחריותי ילמד את תורת המוקד ויבחן עליה, וכן שבועיים בהם יהיה צמוד למוקדאי שמקבל שיחות 100 ללמוד מעשית את אפיון העבודה ממוקדאי ותיק.

הבעיה ההקשה היא כח אדם, הפיקוד מחליט לחסוך בכל אדם ולא מבין שצריך שוטרים מקצועיים במוקד, כאלו שהיו בשטח ומכירים את עבודת הסיור.
מה עושה הפיקוד שממש אין לו מושג מהעבודה האמיתית של מוקד המשטרה, מביא ערב רב של תופסי מקום חסרי יעילות ומקצועיות:
1.
שוטרים שסרחו ביחידות שונות, המוקד שימש כמושבת עונשין, ובהגדרתי "פח האשפה של המחוז".
2.
שירות לאומי, בנות דתיות שרק רצו לסיים את שנת השירות ונהגו להלשין לממונה האזרחי שלהם על המתרחש במוקד, והן עבדו רק ימים ספורים בחודש בלי ימי שישי,חג,שבת,ימים טובים,צומות וכו.
3.
חיילים בעלי בעיות סוציו אקונומיות או בעיות אישיות אחרות ושלא התאימו לצבא. בתחילה היו אלה בנות חיב"ה, אחר כך צרפו גם חיילים וקראו להם "שח"מ", שכל מה שענין אותם זה להימצא במוקד כמה שפחות באמתלות שונות ולסיים את השירות. מכל המחזורים של מאות כאלו, התגייסה רק אחת וגם היא מהר מאוד מצאה תפקיד נח מחוץ למוקד.
4.
מתנדבים. לא עובדים שום השתלמות ובאים מתי שמתחשק להם וזה נחשב להם כהתנדבות למשמר האזרחי, של 4 שעות בשבועיים.

המשך.....

משך כל עת היותי ע.קמב"צ ולמעשה המפקד המקצועי של המוקד (להבדיל מהמפקד המבצעי הישיר, ראש מוקד, כשרוב הממונים לתפקיד הזה ממש לא התעניינו בו כי הוא היה בעצם "תפקיד-רוחב", מדרגה לתפקיד הבא ולדרגה הבאה), למעשה הייתי בודד במערכה על המוקד, להפסקת קבלת המתנדבים למוקד, הפסקת קבלת השירות הלאומי, אנשים משני סוגים שהמוקד לא ענין אותם כלל.

דאגתי כמו שאמרתי לכתוב את "תורת-המוקד" כדי שהמוקדאים יתמקצעו ויפעלו לפי תורת המוקד וכך גם יהיו מוגנים מפני שבכל תלונה, הפיקוד מיהר להאשים את המוקדאים.
דאגתי למורל ליחידה, וזה מתחיל בהמצאת שם התפקיד "מוקדאי" (לפני כן הם סווגו "קשרים"...) ועם זה באה כמובן המשכורת המבצעית.
הכנת חולצות עבודה עם סמל המוקד ללא הצורך לשבת על הככסאות במדים מלאים.
דאגתי שכל יחידה תצא במרוכז לפחות פעם בחודש לטיול בארץ או לנופש מסובסד ע"י המשטרה.
ועוד.

ואמנם עד שנת 2000 כשיצאתי לגימלאות המוקד תיפקד כבר ברמה טובה, והמוקדאים ידעו שיש עליהם פיקוח, כמו גם הסיירים שידעו שמפקחים עליהם.

בשנת 2011 לקראת מלאת למוקד 100 שנה ("100 ל-100") מכיוון שיש לי ידע בהיסטוריה של מחוז תל אביב (אין בשום מקום אחר) פנו אלי ונרתמתי למלאכה, ואמנם אחרי חצי שנה נולדו:
א. הספר "שוטרים מספרים".
ב. שיר "שוטר המקוף האחרון" (במקום "השוטר אזולאי" שרק מעליב את השוטרים)

כיוון שהסתובבתי במוק באותה עת, פשוט נדהמתי לראות דברים שלא פיללתי, ודירדרו את המוקד 20 שנה אחורה.
א. שוב קיבלו מתנדבים (כל שני מתנדבים הם במקום תקן שוטר)
ב. השוטרים במוקד הם רק 1/3 מכח האדם
ג. כל מוקדאי יושב במין תא מבודד ולא יכול במיידי להתייעץ עם ותיקים יותר.
ד. בשום מקום לא ראיתי את תורת המוקד, היא נעלמה.
ה. בתא מסויים יושב מישהו שהכרתי כעובד חצר (מה שנקרא בצהל-:עובד רס"ר, משמע אדם חסר כישורים בכלל) הוא נותן מספרי טלפון לאזרחים
כשהפיקוד לא מבין שהמוקד הוא "מוקד חירום" ולא "מוקד שירותי".

המשך..... (כל הזמן אני נזרק החוצה)

הפיכת מוקד החירום למוקד שירותי, הורידה את המוקד לאשפתות.
כבר שמעתי אזרחים עם שאלות תמוהות, כמו מה מספר קו האוטובוס לקרית שמונה.....

האירוע עליו כתוב, היה צריך להתנהל רק כך:
1. מוקדאי "מקבל" שיחת המאה מזהה קריאת חירום, רושם את הכתובת השם ומהות האירוע ומשגרו מיד ל-"משגר" המרחבי, והוא ממשיך לדלות מידע מהמודיע, כשהוא מרגיעו ואומר לו שהניידות בדרך.
2. מוקדאי "משגר" מתפרץ לרשת הקשר וקורא לניידות להגיע לאירוע ושואל מי בדרך, ניידות השועטות לכיוון מאשרות שהן בדרך, וזה נרשם באירוע.
3. מפקד יחידת הסיור בשטח קובע אם לנסוע בסירנות או לא, כדי למנוע בריחת החשוד ולמנוע שייכנס לבהלה ויתקוף את הקורבנות
4. מפקד היחידה במוקד, מעביר מוקדאי לשבת בעמדת הסיוע שליד עמדת השיגור המרחבית, ומפקח על האירוע והתנהלותו במוקד.
5. "המקבל" ממשיך לנסות לדלות פרטים מהמודיע ומשתדל להישאר עימו בקשר כל העת (פעם היה כפתור "החזק קו")
6. "משגר" המקבל עוד פרטים מה-"מקבל" מוסר אותם לניידות.
7. ניידות מדווחות הגעה, ואחר כך תוצאות האירוע.
8. המידע מועבר למרד"מ (מרכז דיווח מבצעים) המיידע את הפיקוד להתרחשות.

כך אמור להתנהל האירוע, וממה שהבנתי זה לא היה כך כלל.
וכמי שהמשטרה זרמה בעורקיו, חשתי כעס גדול למקרא הידיעה, ועצב על היתדרדרותו של המוקד.

הדסהש1

New member
קראתי בידיעות והזדעזעתי...כנראה

לא למדו את הלקח...עכשיו יעשו ריענון למוקדנים עד לפעם הבאה...

אין שום קשר בין מוקד שומרון למוקד תל-אביב

לכן אין מה ללמוד לקח או לא.
עד שלא יחזרו להכשרה מקצועית של המוקדאים, ככה זה ייראה גם להבא.

צריך מישהו שיחזיר את המוקד לפעילות מבצעית

הבעיה שאני לא רואה מישהו שעושה זאת כי זה מצריך המון עבודה ולחימה בכח האדם לשנות את תפיסת הפיקוד לגבי המוקד.
אני לא רואה מישהו שיכול לעשות זאת, ואף קצין לא יילחם בפיקוד כי הוא חושב רק על עצמו ועל הקידום שלו.
רק רס"ר אמיתי ומקצועי , יכול להזיז דברים (מה המשותף לרס"ר ולרמטכ"ל ? לשניהם לא צפוי קידום בדרגה.....), ואני לא רואה אחד כזה...

למעלה