הזעת יתר

הזעת יתר

שלום אני בת 17 ומגיל 8 אני סובלת מהזעת יתר בידיים ובבית השחי ומזה שנה אני סובלת מהזעת יתר גם בפנים. רציתי לשאול האם יש דרכים טבעיות או ניתוחיות ברפואה המשלימה לטיפול בבעיה שלי?

hal767

New member
הזעת יתר

הזעת יתר נובעת ברוב המיקרים מדרכו של הגוף להיפטר מחומרי פסולת שהצטברו בו ע"י הזעתם החוצה. זאת דרך למנוע את הצטברות הרעלים בגוף, דבר שעלול לגרום לו נזקים. ניקוי הגוף מחומרי הפסולת הינו דרך לפתרון הבעיה. בדרך הטבעונית מבצעים זאת בעיקר ע"י תזונה צמחונית אורגנית מתאימה, כבסיס לשיטה. הניסיון מראה שכאשר כמות הרעלים בגוף פוחתת, ומנגנוני ההפרשה הרגילים מספיקים כדי לעשות את עבודת הניקוי, התופעה הנ"ל ניפסקת. ברפואה הקונבנציונאלית נוהגים לנתח את העצב המעצבב את מערכת ההזעה. זאת טעות וזה גם גורם לנזקים ולעיתים גם להפרעות בתיפקוד כף היד. מלבד זאת, זהו טיפול סימפטומתי, ובהרבה מקרים התופעה של הזעת יתר עוברת למקום אחר בגוף. המלצתי היא לטפל בשורש הבעיה ולא לחפש קיצורי דרך ע"י טיפול סימפטומתי מזיק. העובדה שהתופעה קיימת, מצביעה על כך שישנה בעיה בגוף ואותה צריכים לפתור.

harduf9

New member
להזעת יתר מספר סיבות

מתח, רעלים, יש טענה שמדובר בבעיה גנטית וכו'. את הסיבה לבעייתך ניתן לאבחן רק ע"י מפגש פרטי. בכל מקרה ניתוח הוא לא פתרון. ראי תגובתו של hal. בריאות שלמה גיא הרדוף

הזעת יתר

היתי ממליצה לך לעבור איבחון פרטני. לא ניתן לענות על רגל אחת. העניין מורכב מהרבה נתונים . בהצלחה אורלי קליניקה מור- לטיפולי עור ושיער מנהלת קומונה "שיער התקרחות ובעיות עור הקרקפת"

יש טיפולים שעשויים לעזור

על מה שכתבו הייתי רוצה להוסיף את הרפואה הסינית, שמאוד יעילה. אבל יש לי הסתייגות אחת: בהרבה מקרים שפגשתי של הזעת יתר, מקור הבעיה היה רגשי. או שהיתה טראומה חבויה ומודחקת, או פחד ממפגשים עם אנשים והתרגשות מוגזמת. במקרים האלה, דווקא טיפולים שמתייחסים יותר לנפש יעזרו.

הזעת יתר

מהי הזעה זהו הנוזל המימי שמופרש ע"י בלוטות הזיעה. נוזל זה מורכב משני חומרים: כלוריד הנתרן ואוריאה. בנוסף זיעה מכילה כמויות קטנות של כימיקלים מפיצי ריח - 2-מתילפנול ו4-מתילפנול. בלוטות הזיעה הן בלוטות המקושרות בצינורית ארוכה אל העור. קיימים שני סוגים של בלוטות זיעה: בלוטות אקריניות (Eccrine sweat glands )- שנפתחות ישירות אל העור ונמצאות ברוב אזורי הגוף. (כפות ידיים ורגליים, מצח ועוד..) ומפרישות זיעה סמיכה. בלוטות אפוקריניות (Apocrine sweat glands )- שנפתחות אל תוך זקיקי השיער, ומרוכזות באזורים ספציפיים, כגון בית השחי ואזור אברי הרבייה, ומפרישות זיעה דלילה יותר. תפקידי הזיעה · סילוק פסולת, בעיקר פסולת חנקנית. · וויסות טמפרטורת הגוף, התאדות הזיעה גורמת להתקררות הגוף. מהי הזעת יתר הזעת-יתר היא מצב בו הגוף מפריש זיעה בכמות עודפת, ללא קשר לפעילות גופנית ולתנאי הסביבה. ישנה הזעת יתר מוקדית והזעת יתר כללית: הזעת יתר מוקדית- הסיבה להזעת יתר מוקדית (לא במקומות מרובים בגוף) לרוב איננה ידועה. היא מופיעה באזורים ספציפיים בגוף. האזור הכי שכיח ביותר הוא בית השחי, ואחריו: כפות הידיים,הרגליים, והפנים . יש להניח שהסיבות יכולות להיות כמות מרובה של בלוטות זיעה בעור, או גירוי יתר של הבלוטות אשר מופעלות לפעילות יתר, על ידי העצבים. שתי הסיבות יכולות להיות גם משולבות. בנוסף לכך, הזעת יתר בבתי השחי, עשויה לגרום לבעיה רפואית המתבטאת בדלקות שונות של העור. הזעת יתר כללית- היא בד"כ תופעה משנית לבעיות או מחלות אחרות, כמו השמנת יתר, הפרעות הורמונליות, פעילות יתר של בלוטת התריס ועוד / כנגד הזעה שכזו אין הרבה מה לעשות חוץ מלטפל באותו גורם נוסף: לרזות, לאזן את ההורמונים וכדו …’ מצ"ב מאמר מקצועי בשני חלקים על הטיפולים האפשריים בהזעת היתר. רק בריאות. ד"ר גיל וינבאום www.mashlima.co.il

למעלה