הזרמת ביוב לים ודולפינים

oferplone

New member
הזרמת ביוב לים ודולפינים

שלום לכולם רציתי לדעת כיצד כמויות הביוב הגדולות שמזרימות העיריות לים משפיעות על היונקים הימיים ועל הדולפינים והאם מחמלי פועלת באיזו צורה בנושא זה פשוט גועל נפש בטוח שיושבים בהנהלה שם אנשים שלא אוהבי ים ובעלי חיים נמאס נמאס נמאס נמאס נמאס!!!!! עופר

Silly LoveSong

New member
כיצד?

כי אף אחד לא רוצה להשקיע כסף בשביל לטהר את הביוב לפחות לפני הזרמתו לים. למה מי ירצה לשלם על הכל, אם אפשר להזרים אותו לים? אז כמה דולפינים ימותו, המים ייעשו עכורים ומסריחים שיפגעו בשאר האורגניזמים, אז מה? הרי אף אחד לא אוהב לבזבז את הכסף שלו על שטויות כמו ניקוי המים לפני הזרמתם לים, נכון? עדיף להזרים ולהרוס מאשר לשלם כסף שיעבור לחשבון הבנק הנפוח ממילא.

הנושא הזה כל כך חשוב

ואף פעם לא הבנתי למה הממשלה היקרה שלנו שיש לה משרד לאיכות הסביבה לא דואגת כי לא רק היונקים הימים והחיים בים נפגעעים מזה גם אנחנו אז זה חוזר אליהם כמו בומרנג , לפי דעתי צריכים לנסח מכתב לכבוד השר לאיכות הסביבה

לילב

New member
../images/Emo52.gif על האיחור בתשובה

בעקרון, שפכי ביוב עירוניים, לבד מאי האסתטיות, חמורים פחות לדולפינים משפכים תעשיתיים. יש עדיין סכנה בהדבקה על ידי פתוגנים (חיידקים ווירוסים) ועל כך אין הרבה מידע. ממה שבדקנו עד כה, רמות הזיהום הכימי (ממקור תעשייתי) ברקמות דולפינים מחופנו נמוכים מאשר בחיות לחופי ארצות מתועשות יותר כמו איטליה וצרפת. עדיין אנו מאמינים כי זיהום כימי אין מקומו בים ומצטרפים לכל יזמה/מסיעים בקידום חקיקה להפחתתו או למניעתו. התשובה ניתנה ע"י ד"ר דני כרם

תגובה של מיה אלסר חוקרת במחמל"י

בעיקרון, ביוב ביתי המוזרם לים אמור להכיל חומר אורגני מרוכז, כלומר כל מה שאנו מזרימים בשירותים, מקלחות, שאריות מזון מכיור המטבח ודטרגנטים ממכונות הכביסה, מדיחים ובעצם גם מהשמפו / סבון איתו התקלחנו. ההשפעה העיקרית של חומרים אלו על הסביבה הימית מתחלקת לשניים: 1. הזרמת חומר אורגני מרוכז יכולה לגרום למה שנקרא תהליך אוטרופיקציה, או במילים פשוטות מצב של ייצור יתר בגלל עודף של חומרי הזנה בעיקר זרחות וחנקות. עודף החומר האורגני גורם לעכירות המים, הם קולטים יותר חום, ובמקווי מים קטנים יחסית יגרום הדבר לעליית טמפרטורת המים ובעקבות זאת יורד ריכוז החמצן המומס בהם. בנוסף, משתמשים צמחים בתרכובות הזרחן והחנקן (הנקראים גם נוטריינטים) בתהליך פוטוסינטזה. עודף בחומרים אלו יגרום להאצה בגידול האצות וצמחי המים, תופעה המכונה "פריחת אצות". במצב זה מתכסים המים בכמויות גדולות של אצות והם נצבעים בצבע ירוק או אדמדם. מינים מסויימים של אצות מפרישות רעלים למים או "פשוט" מגבירות את חוסר החמצן במים כשנרקבות. 2. הדטרגנטים המגיעים למים פוגעים ביצורים הימיים ע"י פגיעה במערכות השונות של גופם, דוגמת המערכת ההורמונלית. כל זה במידה ואכן הוזרמו רק המרכיבים שהוזכרו למעלה דרך מערכת הביוב הביתית. אולם מספיק ושטפתם לכיור כל חומר כימי אחר (שטפתם ידיים מבנזין / אצטון/צבע), הוספתם גם זיהום תעשייתי בכמות קטנה, וזה כבר סיפור אחר. מזהמים אלו מצטברים לאורך מארג המזון - דרך האצות, דגים ומגיעים בסופו של דבר גם ליונקים ימיים העומדים בראש מארג המזון וצוברים בגופם את המזהמים עם כל דג נוסף שהם אוכלים. המזהמים המטברים פוגעים במערכות השונות ובתפקוד הכללי, לפעמים עד כדי מוות. לצערנו, למחמל"י אין כח חקיקה או אכיפה ולכן כל שנותר לנו לעשות במסגרת פעילותנו, היא להגביר את מודעות הציבור לנושא דרך פעילות חינוכית - הרצאות בבתי ספר, ימי פעילות מרוכזים וכו'. מיה

אז מה האלטרנטיבה?

מה יכול היה להיות המצב האידיאלי מבחינת הים ושוכניו? לאן עוד אפשר לנקז את השפכים ה'מוניציפליים'? מה הן הפתרונות החלופיים המוצעים ע"י הגופים הירוקים למניעת השפכים התעשייתיים הקטלניים האלו?

oferplone

New member
תודה ועוד

תודה רבה על התשובה המעניינת אשמח מאוד לכתוב מכתב ולהעזר במחמלי בעניין לצערי המשרד לאיכות הסביבה הוא גוף בלי שיניים והרבה כח (מנסיון מהזמן האחרון) הדברים היחידי שעוזרים הם מודעות ציבורית וחקיקה. בנושא החקיקה - פשוט צריך כמה עורכי דין שהם כרישים רציניים... מה דעתכם?

Zeitonie

New member
המ... לא נראה לי.

אני חושבת שכמה עורכי דין לא בדיוק יעזרו פה. בכל מקרה, אני בספק שאפשר למצוא כמה עורכי דין שיחליטו להתעסק בנושא בהתנדבות.. ומכיוון שזה אומר שמישהו צריך לשלם להם...
חבל באמת שאנשים שכן יש להם כוח והשפעה לא מבינים שהפגיעה היא לא רק בסביבה, בטבע ובבעלי החיים, אלא גם בנו.

לילב

New member
אני מציעה לך

לפני שאתה נעזר במחמל"י, לבוא לפגישה החודשית, להתרשם מהארגון, מהנפשות הפועלות ואולי אפילו להיות חלק ממחמל"י ולהשפיע כאחד מהצוות

לילב

New member
אני אנסה לענות לך לפחות חלקית

אבל נמתין עוד קצת גם לקבל איזו "תשובה" רישמית כמובן שהמצב האידאלי הוא שלא יהיו שפכים, אבל פה אנחנו כבר נכנסים לפילוסופיה של "האומנם מותר האדם.." מבחינת פתרונות חלופיים אני לא ממש יודעת, אבל אני מניחה שיש עוד דרכים לנקז פסולת מאשר רק להשליך אותה לים... נשאל את המומחים

תודה לילב :)

אני אנסה לשאול את זה אחרת.... מישהו יודע כיצד בארצות נאורות מטפלים בשפכים ובפסולת תעשייתית?

oferplone

New member
חלופות

כנראה שצריך לשאול בפורומים אחרים לגבי החלופות. תודה בכל מקרה על המידע המעניין ואני מקווה שעניין יפסק כמה שיותר מוקדם

bonbonyetta

New member
מה זאת אומרת מה דעתנו? זה ברור לא?!

כל מה שפוגע בבעלי חיים , ופוגע בסביבה אסור שיהיה. זה שזה קיים והרשויות ממשיכות לנהוג כך כל אימת ש "אין להן ברירה" דבר שהוא מושג מאד יחסי, ומרבים מאד ,יותר מדי להתשמש בו - לא אומר שזה תקין. צריך לעקור זאת מהשורש, זו לא צריכה כלל להיות אפשרות. איך עושים זאת? במאסה של פניות בלתי פוסקות לנציגי ציבור , לראשי אותן עיריות ובגרימת כל כך הרבה בושות ואי נעימויות לגורמים האחראים שכבר ישקלו היטב אם לעשות זאת שנית. אין מי שידבר עבור בעלי החיים שנפגעים, רק אנחנו. שמחתי לשמוע דעתה של מיה, אשמח לראותה אתנו בפורום.

חלופות להזרמת שפכים לים

קיימות מספר חלופות להזרמת השפכים לים: 1.טיהור שפכים מאפשר להעבירם להשקיה במגזר החקלאי של כותנה, מזון לבעלי חיים ומטעים. 2.קולחים מטוהרים משמשים להדחת אסלות. 3.קולחים מטוהרים משמשים להשקיית גינות ציבוריות, מדשאות ופארקים. 4.קיימת הזרמה של שפכים גולמיים או מטופלים למחצה לנחלים ולוואדיות בצורה מבוקרת, אולם חסרונותיה של שיטה זו רבים וכך גם הסיכון לזיהום מי תהום והצומח.

תודה לברמן

האם ידוע לך באיזה ארצות מיישמים חלופות? האם אלה פיתרונות ריאליים לארצנו הקטנטונת? ומה באשר לפסולת תעשייתית מסוכנת? איך בכלל אפשר להתחיל לטפל בה בצורה ידידותית?

nir hadar

New member
בארץ משתמשים במי קולחין אבל

כפי שנאמר יש סכנה של זיהום מי תהום, אין היענות גבוה מטעם הרשויות והחקלאים, מכיוון שצריך בערכות השקייה כפולות וזה מייקר את כל העסק. הבעייה העיקרית היא לא המים, אלה הבוצה. לה אין פיתרון והיא נזרקת לים- השפד"ן. כל זה קשור לשפכים ביתיים. באשר לתעשייתיים, חלקם שייכים למדינה (והמבין יבין), חלקם יקר להם הטיפול בשפכים, ויש את אלה אשר כן מטפלים.

למעלה