מנסיון, את טועה
אנחנו זוג אבות והפונדקאית שלנו היא גם אמא ביולוגית.
הילד שלנו לא מראה שום עניין מיוחד באמא הביולוגית... וזה למרות שאני דווקא מנסה לשמור על קשר איתה. באוגוסט נבקר אותה ואני מעריך שכמו בפעם הקודמת (אנחנו מבקרים אותה כל שנה), הוא לא יראה שום עניין מיוחד בה. אני די מתפלא על זה.
יש לך בת זוג? לא נראה לי שיש לך בת זוג. ואז, אם כך, לא פלא שאת אומרת את מה שאת אומרת: האב הביולוגי עוזר הרבה במקרה של אמהות בודדות. אני מסכים.
אני גם חושב שאת אומרת את מה שאת אומרת כי במיקרה שלך, די ברור, מערכת היחסים שלך עם האב הביולוגי היא טובה והכל זורם יפה. ואז, אני לגמרי מצדיק את מה שאת אומרת שהאב רק תורם ועוזר לילד.
גם אם היית חלק מזוג אמהות, גם אז, אני אסכים, שאב ביולוגי ידוע יכול לעזור ולסייע... אם הכל זורם והולך לפי הציפיות ממנו. אבל תאמיני לי שזה הרבה הרבה יותר מסובך עם זוג אמהות ואב ביולוגי ויש דרישה מאוד סבירה וברורה שהמעורבות של האב הביולוגי תהיה פחותה... שלא כל אב ביולוגי ידוע יסכים... וכך זה מתחיל להיות לא כל כך נהדר, זורם, פשוט ועוזר.
דברים שזורמים ועובדים בדיוק לפי הציפיות זה לא תמיד קורה. אם האב הביולוגי הוא לא בדיוק מה שציפית ומתנהג לפי הציפיות וההסכמות, יש בעיה גדולה מאוד, גם עבור הילד.
סיכון גדול.
בכל מיקרה, אני רוצה להדגיש את הדבר הכי חשוב: אב ביולוגי הוא לא נחוץ והכרחי לגידול ילד ע"י אמא או זוג אמהות. לא תמצאי מחקר אחד או דוגמאות שמראים שנעשה נזק/חוסר לילד שלא הכיר את האב הביולוגי שלו.
רענן