הזרעה מתורם שהוא אח של אישתי...

niniefi

New member
הזרעה מתורם שהוא אח של אישתי...

היי, מבקשות לקבל עזרה ועיצות ... לפני כן רקע... החלטנו להכנס להריון ולשם כך פנינו לקופ"ח שהפנתה אותנו לטיפול בבית חולים קפלן , עברנו שלושה טיפולי הזרעה, בדיקות, הזרקת כוריגון גונל-אף וכל השאר..., כמובן בכל טיפול עברנו הזרעה מתורם אנונימי (רכשנו את הזרע בבנק הזרע). בבי"ח נאמר לנו כי לא ניתן להשתמש בזרע טרי, משום שיש לבצע בדיקות של כ- חצי שנה לזרע לפני ההזרעה (איידס וכל מיני חולרות אחרות...). לאחר שלושה נסיונות החלטנו להפסיק לתקופה , משום שהטיפול היה מתיש ודיי יקר. לאחרונה חזרנו לבצע הטיפול... אלא שהפעם החלטנו לעשות זאת בעצמנו, אח של אישתי הוא זה שתורם את הזרע - לבחור התורם כבר יש ילד, וידוע לנו כי הזרע שלו טוב. החלטנו ע"פ ההזרעות הקודמות כי את ההזרעה יש לבצע ביום ה-14 למחזור, בדיוק כפי שביצע הרופא, אך לייתר בטחון עשינו הזרעה יומיים לפני ועוד שלושה ימים רצופים אחרי (כלומר ביום ה-12 , ה-13, ה-14,ה-15 וה-16). סה"כ עשינו 6 נסיונות של הזרעה , 3 עם טיפול ו-3 ללא טיפול. - כולם ללא הצלחה. שאלותנו הן: האם חייב לבצע הזרעה בצירופ בדיקות (אולטראסאונד, זריקות וכד')? האם יש דרך לבדוק בוודאות את יום הביוץ? האם מישהי הצליחה? ואם כן אז איך? מה בעצם אנחנו צריכות לדעת בכדי לבצע ההזרעה באופן עצמאי? תודה תודה תודה.

הזרעה מזרע חי-

ראשית- עיצות טכניות: יש בכל בית מרקחת סטיקים לבדיקת מועד הביוץ. אלו מקלונים קטנים, שבבוקר מרטיבים אותם בשתן, ורואים אם יש ביוץ בדרך. זו הדרך הטובה ביותר לזהות את הביוץ. 12-6 שעות לפני הביוץ- זה הזמן הכי טוב להזריע. ועכשיו שאלה: לא מטריד אתכן, או מוזר קצת, שהדוד של הילד, יהיה גם האבא שלו?

פרח7

New member
הממממ...

לשאלתך: "...לא מטריד אתכן, או מוזר קצת, שהדוד של הילד, יהיה גם האבא שלו? ..." הדוד הוא תורם הזרע! תורם זרע אינו אבא. סתאאאם בשביל העיקביות... אבל מסכימה איתך (כרגיל) שזו סיטואציה מאוד מורכבת. התורם צריך להיות אדם מאוד מיוחד בכדי לא להתערב בחיי המשפחה שהוא עזר ליצור. אלא אם כן לא הבנתי את המבנה, ויש לכן רצון שהוא יהיה מעורב...

ההבדל בין אבא לתורם-

הוא שלתורם אין נגיעה ומעורבות בחיי הילד/ה. איך יכול להיות שלדוד לא תהיה? וכמה זמן יעבור עד שהילד/ה ידעו שהוא התורם? וכמה המרחק משם - ועד הפיכתו לאבא? אז קצת לאקוניות אולי, מצידי... אבל - קשה לי להניח שבהרכב כזה - התורם לא יהיה גם האבא...

niniefi

New member
לא, לא מפריע

הכל התחיל מהצעה של אחי, שהציע שלילד יהיה קצת משתינו. קשר דם של האחת, והגנטיקה של האחרת. התורם הזה רק במקרה הוא אחי, הוא יהיה הדוד של הילד, ורק הדוד שלו, הילד לא ידע, עד שנחליט אחרת. ניהלנו שיחה בעניין, אחי יודע בדיוק מה תפקידו בחיי הילד. אגב, אפשר להלל אותו קצת, לא?? על המתנה הענקית הזאת שהוא נותן לנו.

niniefi

New member
זאת הדרך היחידה

שבה לילד הזה יהיה משהו (גנטי) גם ממני, זה לא שאני אוהב אותו יותר בגלל זה, בכל מקרה הילד הוא גם שלי, ואני אמא שלו, אבל זה אחרת, אולי יהיו לו את העיניים שלי??? אולי את צבע העור?? הרעיון בא מאח שלי, וזאת מתנה ממש גדולה.

כל הכבוד לאח שלך !

באמת מקסים מצידו. אני אישית הייתי פוחדת מסידור כזה.. כי אם לא מספרים לילד/ה - הרי יש פה "סוד" - שיש לו די הרבה שותפים... ועלול לדלוף יום אחד.. ואם כן מספרים - הרבה סבכים עלולים לצמוח כאן. מה שמזכיר לי, זוג חברות שלי, קיבלו הצעה דומה מהאבא של אחת מהן.

אבא גאה

New member
אם לכולם אצלכם נוח

עם הרעיון אז אחלה. בעיני יש יותר "בעיתיות" עם הסידור הזה מאשר "רווח". אחרי כל זה לילד יכול להיות שלא יהיה דבר שיהיה דומה לך, ועדיין כפי שאמרת תאהבי אותו באותה מידה....אז למה מלכתחילה להכניס בעיתיות לתוך הנוסחה. אם כבר הולכים על הסידור הזה אני הייתי מראש מספר לילד שאת הזרע תרם דוד משה, אח של אמא רבקה כדי שככה יהיה קשר גנטי ובלה בלה בלה... הכי חמור יהיה לו יסתירו ממנו את המידע והוא יתגלה לו בגיל מאוחר....

יסמין@

New member
אבל לא כדאי וגם אי אפשר

לשמור על כזה סוד... חלילה וחס הילד-ה יכול-ה לשמוע את זה ממישהו אחר....

סודות משפחתיים במסורת הפולנית

הצעתו של אחיך נדיבה מאוד, אבל מה ז'תומרת "יודע בדיוק מה תפקידו בחיי הילד"? ואם אחרי הלידה יחוש אחרת? ואם במהלך השנים יפתח רגשות אבהיים ולאו דווקא דודאיים? חוץ מזה - אצלי במשפחה נהוג להסתיר סודות אודות בני משפחה (החל מהעובדה שהתאבדו וכלה בזה שהם בכלל קיימים). נחשו מה? הדברים התגלו. האמון בהורים הופר. ומדובר, יחסית, בגילויים "קטנים", לא של המשפחה הגרעינית. אני מציעה לכן ולו לפנות לייעוץ לכמה שיחות, לנסות להעלות עוד שיקולים, כדי שהבחירה תהיה שלמה. בהצלחה!

d a n i r

New member
אפשר

לדעת את יום הביוץ לפי מדידת חום גוף, אולטרסאונד מדויק יותר.אי פריון נחשב במע הרפואית לאחר שנה של נסיונות...כדאי לבדוק עם רופאת נשים האם הכל תקין עם בת זוגתך, כדי לשלול את הענין הזה..ולשאלתך, כן אנו מכירות 2 מיקרים של הזרעה עצמית שהצליחו [גם לקח זמן]

פרח7

New member
בהצלחה ../images/Emo140.gif

אפשר להכנס להריון גם בלי הורמונים להגדלת מס זקיקים ובלי כוריגון לתיזמון ביוץ. בודאי שאפשר, כך נכנסות רוב הנשים להריון. ברם, הסיכוי (ותסלח לי ערבה) הוא קטן יחסית לאם כן לוקחים. ואם אפשר שאלה: למה השתמשתן בגונלF? הייתה אינדיקציה רפואית או שסתם כדי להגדיל סיכויים? ושוב... ב ה צ ל ח ה

niniefi

New member
כדי להגדיל סיכויים

בפעם הראשונה, לקחנו חמישה ימים כדורים, בפעם השנייה והשלישית, הרופא החליף את הכדורים בגונל אף.

niniefi

New member
רצינו להגיד תודה

על כל העצות, ועל כל האיחולים. המון תודה. niniefi

למעלה