הזרעות או IVF ?

taltalmn

New member
הזרעות או IVF ?

הי, אולי מישהי כאן יודעת, או נתקלה בהתלבטות הזאת:
אני בת 40. עברתי בשנה האחרונה 4 הזרעות ו- 2 טיפולי IVF (ללא מוקפאים, לצערי). מה עדיף - להמשיך IVF או לחזור להזרעות? אני שואלת כי בהזרעות כל הפרוצדורה יותר קלה לגוף ואין כ"כ מגבלות פיזיות כמו ב- IVF (אני עוסקת בספורט ומאוד קשה לי שאני צריכה לעשות הפסקות למשך חודש בטיפול IVF... זה הדבר היחיד שמצליח להסיח את דעתי מהתהליך הקשה הזה) הרופאים בדעה שהזרעות זה בזבוז זמן. מישהי מכירה אולי דעה אחרת...?

kittushka

New member
היי

אני אמנם בת 28 והבעיה שלנו היא זרע. הרופא אמר בהתחלה שהזרע סביר כדי לעשות הזרעה, אבל כשבאתי להזרעה איכות הזרע היתה ירודה מהבדיקה הראשונה. הרופא אמר שאם כבר עשינו השבחת זרע והגענו, נעשה, אבל הסיכוי קלוש. ופתאום איחור, שני פסים, בטא...אבל התנפץ מהר מאוד וזה היה הריון כימי. הזרעה שניה נכשלה. הרופא אמר שזה הולך לכיוון IVF. כשנפגשנו עם הרופאת פריון היא אמרה שבגלל שהיה הריון כימי ואנחנו מאמינים שנוכל להצליח בהזרעות-אפשר להמשיך לנסות, אבל הכיוון הוא בהחלט IVF. אנחנו לא מאמינים שכל יום קורים ניסים. לכן לוקחים את עצתה של הרופאה והולכים לקראת הפריה. בהתחשב בכך שאת בת 40, זמן זה מצרך יקר וחבל לבזבז אותו. אבל זו דעתי. את יכולה להיתייעץ עם עוד רופא?

taltalmn

New member
RE

כבר התייעצתי עם 2 רופאים מכובדים למדי... אני "משוריינת" לעוד 3 ... אבל אני בדעה שכולם יהיו פרו-IVF ... בינתיים מתכוונת להמשיך IVF כעצתם, אבל יכול להיות שבהמשך אתעקש על הזרעה מידי פעם (הם מוכנים, רק אומרים שזה בזבוז זמן). אצלי זו לא בעיית זרע. לפי מה שאני יודעת בבעיית זרע אין מנוס מ- IVF, אבל לדעתי מכיוון שאת צעירה את יכולה IVF על בסיס מחזור טבעי (שאיבה של ביצית אחת בכל פעם, בלי יותר מדי הורמונים), אני מכירה מישהי בת 34 שהצליח לה ככה על הפעם הראשונה...! שיהיה בהצלחה ותודה :)

taltalmn

New member
re:

לא תמיד, לי בכלל לא היה נורא, לא כ"כ כואב הזריקות ודי מתרגלים... פשוט יש הרבה שלא רוצות, אז בגלל זה אמרתי... שתדעי שיש אופציה כזאת. אבל, כמובן, לכי על ההחלטה שהכי נכונה לך..

kittushka

New member
אם זה לא נורא

למה את כל כך מנסה להימנע מזה? ולמה זה מונע ממך לעסוק בספורט?

taltalmn

New member
re

הרופאים אומרים לי להפסיק ספורט כמה ימים לפני שאיבה, כי השחלות גדולות, ויש סכנה של תסביב שחלתי. גם בשבוע הראשון שאחרי ההחזרה (ההשתרשות) אומרים לי שעדיף להימנע, ובשבוע השני אחרי ההחזרה מרשים לי טיפ-טיפה... ככה אין לי בעיה עם ה- IVF, רק קשה לי להפסיק לעשות משהו שאני מאוד אוהבת ושמאוד עוזר בהסחת דעת (ואני חושבת שמצב רוח טוב זה חשוב לתהליך...)

gezers

New member
כל מקרה לגופו

ולא ספקת פרטים כדי לתת כיוון מחשבה מסוים ע"פ אחר.
אז יכולה רק לספק את הסיפר שלי כדוגמא אחת, שאחרי שנתיים וחצי (שהחלו בגיל 39) של IVF בעצת הרופאים שהניב נאדה, חזרתי על דעת עצמי להזרעות, והריתי בגיל 42 בהזרעה שלישית.
אבל.. וזה אבל גדול, זה מאד תלוי באוסף הנתונים הפרטיים של כל אחת.
אצלי הייתה רזרבה שחלתית ותגובה שחלתית מעולות (FSH 4.5 ופוליצסטיות קלה), זרע איכותי ++, ועבר של הצלחה אחת (בגיל 36) בהזרעה.
בהחלט כן יש גישה שטוענת שבגילאי "קצה הטווח" הגוף מנסה לגייס בעצמו את הביציות האיכותיות ביותר למטרה, מעין שירת הברבור.. ודווקא התערבות הורמונלית חיצונית מפריעה לו בזה, ומכירה שכן יש רופאים שתומכים בגישה הזו של חזרה להזרעות, אבל בלי לשכוח את העובדה המצערת שהסיכויים סטטיסטית מדברים על 2-5% למחזור..
אם תספקי קצת יותא נתונים יהיה קל יותר להעריך את מצבך ולעזור לך לשקול..

taltalmn

New member
בדיוק מה ששמעתי...

קודם כל, איזה כיף לך! אצלי FSH מלפני שנה וחצי 7.4 ... גם כן בעלת עבר פוליציסטי (למרות שבחודשים האחרונים המחזור החליט להגיע לו לבד בכוחות עצמו באופן סדיר למדי...) וכן, אלה בדיוק המקרים ששמעתי עליהם... שדוקא בגילאים 41-42 נקלטים פתאום בהזרעה...

gezers

New member
אז לדעתי..

תלכי עם מה שאת מרגישה. נכון שהגיל דוחק ואין יותר מידי זמן לנסיונות, מאידך אנחנו מכוונות לתוצאה הסופית, כלומר ילד בסיום הריון תקין, ולא לדחוס כמה שיותר טיפולים..
מה שלי עבד היה התערבות הורמונלית מינימלית, מחזור טיפול של מינונים נמוכים מאד של גונל - 37.5, מה שזרז את המחזור (המתקצר ממילא בגילאים הללו..) לביוצים תוך 9-12 יום, בד"כ של זקיק אחד או שניים, פרגניל לביוץ והזרעה כפולה.
ואני מקווה שבדקת את נושא קרישיות היתר שהוא מאד משמעותי בגילאים האלה לשמירה על ההריון..
בהצלחה!

anguly

New member
אני חושבת שכדאי לבקש את חוות דעת המעבדה

אם קרום הביצית לא קשה במיוחד וזרע יכול לחדור אותו לבד - הפריה טבעית, אז בהחלט יתכן שהזרעה זו אפשרות לא רעה.

כמו שכתבה לך נתנאלה זה תלוי בנתונים בכמה ביציות מצליחים לייצר עם הורמונים - אם לא הרבה אז לפעמים התוספת של הIVF לא רבה. אם כן מצליחים לייצר 5 ביציות זה נראה לי שווה לנסות בכל זאת IVF.

בהצלחה

למעלה