הזרע שלנו

• פותח הנושא ligo
  • פורסם בתאריך

ligo

New member
הזרע שלנו

הי בנות (וגם בנים). יש לי שאלה: בעלי קבל היום תוצאות בדיקות דם שהוא עשה. ההורמונים שנבדקו (אני לא בטוחה שהכל זה הורמונים) הם: TS, TSH, LH, FSH,PROLACTIN . הכל יצא תקין. אומנם נמוך אך עדיין בתחום התקין. אז לא ברור לי למה יש בעיית זרע (יש בעייה של ריכוז וצמיגות).מישהו/י יודע/ת?

אני מקווה שאני לא טועה

אבל רשימת הפרמטרים שרשמת נשמעים לי כמו סיקרת הורמונים נשיים. וחסרים כל הפרמטרים הסטמדרטיים של בדיקת זדא כמו צורה, תנועה, רמת חיות, חומציות, ריכוז ועוד ליאור

הסיבות לבעיות זרע

הן לא בהכרח הורמונליות, יכולות להיות גם סיבות אחרות... מחלות, זיהומים, צנרת...

המעט שאני יכולה לתרום בעניין הזה...

לגבי בעיות זרע לא תמיד יודעים את הסיבה, להיפך, באחוז גבוה מאד מהמקרים לא יודעים. כ-40% מבעיות הזרע נגרמות עקב וריקוצלה (זה מה שיש לבעלי). המקרים האחרים יכולים להיות אשך טמיר, ועוד כמה סיבות שכרגע לא זוכרת בדיוק. אחוז בעיות הזרע שהסיבה להן זה בעיות הורמונליות הוא ממש ממש נמוך (אולי כאחוז בודד מבעיות הזרע). כך שעושים בדיקת הורמונים כדי לראות אם זה זה, אבל בד"כ לא מצפים. ה"חדשות הטובות" הן שאת הכל פותרים באותה הדרך - ICSI. במקרה של וריקוצלה גם אפשר לנתח, אבל זה עוזר רק בחצי מהמקרים. אנחנו עשינו הפריות ואח"כ ניתחנו, כשכבר נכנסתי להריון - ועוד לא יודעים אם זה עזר. רחל

בעיות זרע לרוב הם בדרך כלל כתוצאה

מוריקוצלה -זה ריבוי ורידים באיזור האשכים שמחממים את האיזור וגורמים לירידה באיכות ובכמות הזרע הריי זרע צריך להיות בטמפרטורה מסוימת ולא חמה מידי אך שזורם דם בורידים זה מחמם את האיזור ופוגם בזרע לכן בעלי עשה גם כמו הבעל של רחלי את הניתוח אך ללא הצלחה רבה [יש 50% של הצלחות ] אל דאגה יש פיתרונות לרוב יש מיקרומניפולציה זה הכנסה של זרע לביצית ע"י הזרקה לתוכה במעבדה ויש את שיטת ברטוב בבר אילן זאת שיטה במיוחדת לבעלי זרע פגום אני הולכת לנסות אותה ומקווה שההצלחה תביא הרבה מזל גם לאחרים .. יונית

ligo

New member
תודה ../images/Emo39.gif

תודה על התשובות. יש עוד צילום אשכים לעשות ואז נראה מה הרופא יגיד.

למעלה