הזרקת בוטוקוס בגיל צעיר

הזרקת בוטוקס בגיל צעיר

ברצוני שוב להתייחס לשאלה של הזרקות של בוטוקס וחומצה היאלורונית בגיל צעיר
גם בוטוקס וגם חומצה היאלורונית אלו חומרים בטוחים מאוד.
בוטוקוס נמצא בשימוש ברפואה שנים רבות ומוזרק גם לילדים עם מחלות שרירים , לכן אין מה לחשוש מבחינת בטיחות החומר.
חומצה היאלורונית זהו חומר שנמצא באופן טבעי בכל רקמות גופנו כולל בשכבה התחתונה של העור - הדרמיס
כיום קיימים חומרים המכילים חומצה היאלורונית המיוצרת בתנאים הטובים ביותר ואינה גורמת לתגובות אלרגיות , חומרים שמאושרים ע"י משרד הבריאות האמריקאי ( FDA ) , האירופאי והישראלי .
ילדים עם עיוותים בפנים עוברים הזרקת חומצה היאלורונית גם בגיל צעיר מאוד
השאלה כאן היא באמת לגבי האם יש צורך בהזרקות בגיל צעיר וזה משהו שצריכה לשקול המשפחה יחד בייעוץ עם רופא המומחה בתחום.

הרופא המומחה שאיתו כדאי להתייעץ הוא פסיכיאטר

שיסביר איך נערה צעירה ויפהפיה (לדברי האם) הגיעה למסקנה שהיא צריכה התערבות רפואית מיותרת (ותסכימי איתי שאין דבר כזה 100% בטוח ברפואה) בשביל לשפר את הדימוי העצמי שלה.
מישהו כנראה גרם לה להרגיש מאוד רע עם עצמה אם היא הצליחה (למרות שהיא יפה ומוצלחת) להסיק שהיא לא מספיק יפה ולא מספיק מוצלחת.
יש לי בת בגיל הזה, אולי פחות יפה ופחות מוצלחת מבתה של הכותבת, אבל לגאוותי הרבה היא אינה מרגישה צורך לשנות בגופה שום דבר ויודעת שאם מישהו לא ירצה אותה בגלל 2 קילו עודפים או אף ארוך - ההפסד כולו שלו!

הזרקת בוטוקוס בגיל צעיר

שלום אלה. יש לי בת בת 17. יפיפיה אבל יש לה שפתיים דקות מאוד. זה מפריע לה והיא מעוניינת להזריק בוטוקוס.
היא כנראה למדה את זה ממני... אני מזריקה הרבה מאוד שנים

אין ספק שזה ישפר לה את הלוק וכך גם את הביטחון העצמי ולכן אני מאוד תומכת. בעלי תומך טיפה פחות. טוען שהיא צעירה וכל הבולשיט הזה. פחות הגישה שלי.
זה הגיל שמתחילים כל העניינים עם הבנים, ואני לא רוצה שהיא תיהיה חסרת ביטחון...אחר כך מי יודע איך זה ישפיע עליה בעתיד.
מה דעתך על זה? אפשר להתחיל להזריק בגיל כזה?

אם את אוהבת אותה, לא הייתי ממליצה לך לעשות את זה לבת שלך

יש לה מספיק זמן לניתוחים. תני לה להנות מימי התום. אם את חוששת מאיך זה ישפיע לה על העתיד - אל תתני לה להזריק בוטוקס בגיל כזה.
כמובן שאני לא יודעת אם זה אפשרי מבחינת הרפואה- היא מאוד צעירה, אבל את זה נשאיר לרופאה.

הזרקת בוטוקס ומילוי שפתיים בגיל צעיר

שלום לך, ראיתי ששאלתך עוררה דיון ער
קודם כל חשוב להבדיל בין בוטוקוס שנועד להרפייה של שרירי ההבעה במצח , בין הגבות וצידי העיניים ולבין חומצה היאלורונית שנועדה למילוי קמטים , פיסול הפנים ועיבוי שפתיים.
במקרה המדובר אני מבינה שלבתך יש שפתיים דקות שמפריעות לה ולכן השאלה היא על מילוי השפתיים עם חומצה היאלורונית.
נתחיל בבטיחות החומר , חומצה היאלורונית זהו חומר בטוח שנמצא באופן טבעי בגופנו ולכן אין מניעה מהזרקתו בכל גיל . באשר לבוטוקס מומלץ להתחיל בהזרקתו למטרות אסתטיות לאחר גיל 18 על פי העלון לרופא המצורף.
כאן השאלה אינה על בטיחות אלא יותר על האם זה נכון להתחיל בהזרקות מגיל כה צעיר . התשובה לשאלה אינה חד משמעית ויש לשקול כל מקרה לגופו
במידה ובאמת השפתיים הדקות גורמות לפגיעה גדולה בדימוי העצמי עד כדי הפרעות מצב רוח לעיתים יש מקום לטיפול במילוי עדין לשפתיים על מנת לשפר את ההרגשה , לא הייתי שוללת זו באופן גורף.
יש צורך בייעוץ מסודר על מנת להחליט האם הטיפול חיוני או לא וכל מקרה נשקל לגופו
אני מזמינה אותך לקרוא את המאמר שלי בנושא בוטוקס שפורסם כאן בתפוז
בימים הקורבים אפנה אתכם למאמר בנושא חומצה היאלורונית
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=213&aId=113081

תודה לך על המידע

ולכל החוצפנים שטוענים שאני לא אמא אוהבת, אתם טועים! לי יש גישה מאוד פתוחה עם ילדיי. רוצה שהם יהיו מאושרים בדרכם.
לא ביקשתי ביקורת. ביקשתי רק לשתף.

אבל את לא, אחרת היית מלמדת אותה לאהוב את עצמה

ולא לחפש ערך אצל בנים שבגיל הזה מחפשים עניינים כמו שציינת ולא משהו רציני.
הרי במילא אם היא תאהב את עצמה אחרים יתאהבו בה, והשפתיים זה כ"כ שולי.
אלא אם אתה גדל בבית של אישה שאוהבת עצמה ואחרים דרך שופינג החפצת הגוף
ככלי להשיג דברים והוצאת הגוף לראווה. כן קיבלת ניתוח אופי בשקל, ככה זה שאת יוצאת
עם הצעות כאלו שטחיות, מתיחסים אליך בשטחיות.

למעלה