הזרקת קורטיזון לשורש כף היד ולאצבע

mk10581

New member
הזרקת קורטיזון לשורש כף היד ולאצבע

שלום לפרופסור אלקיים,

אני מתגורר בעיר ויניפג, קנדה.
בן 55, פעיל ספורטיבית ללא מגבלות. ברקע RA. לאחר מספר שנים של נטילת מטוטרקסייט וירידה במינון בהדרגה עם תוצאות מעולות (הן בבדיקות הדם והן מבחינת הסימפטומים) הפסקתי לחלוטין להשתמש בתרופה בקיץ האחרון. לאחר חודשיים החלו כאבים בשורש כף יד שמאל ואצבע 2 באותו הצד (מעולם לא היו לי כאבים במפרקים אלה). אני מנסה לא לחזור למטוטרקסייא ולא לעבור לפנקוויל עקב תופעות הלוואי העלולות להופיע. בעבר עברתי הזרקת סטרואידים לאצבע בכף ידי השנייה - התוצאות היו מעולות למשך שנתיים. קיבלתי עוד זריקה וכבר מעל שנתיים המצב מעולה. האם היית ממליצה על אפשרות הזרקה לשני המפרקים (שורש כף יד ואצבע) לצורך טיפול מקומי, ללא תלות בתרופות? סיכונים? יתרונות?

אודה לך מאוד ושבוע טוב,

משה קמפנר

ויניפג, קנדה

הזרקות למפרקים

אפשר בהחלט לחזור על הזרקות למפרקים ואם התהליך מאד ממוקם ומגיב טוב, ניתן לשקול להסתפק בזה למרות שההמלצה בRA היא ליטול תרופות כגון MTX לשמירה על ההפוגה

mk10581

New member
עוד שאלה לפרופסור אלקיים

תודה על התשובה המהירה. הסיבה העיקרית שאני מנסה להימנע ממטורקסייט כי זה פגע לי אנושות במערכת החיסונית, כל התקררות קלה והרפס על השפה לוו בזיהומים משניים חמורים וארוכים ( עד 3 חודשים כל אירוע), נאלצתי לקחת אמטיביוטיקה, סטרואידים וכו,. הכדוריות הלבנות היו במספרים נמוכים בצורה קיצונית. למעט שורש כף היד אני מרגיש מצויין, ללא שום מגבלות בחיי היום יום ועוסק בספורט (ריצה וכדורגל). כעת קיבלתי לכיבוי הבערה פרדניזון ל - 10 ימים, אך כמובן לאחר סיום הקורס הכאבים חזרו.

תודה ויום טוב,

משה

למעלה