החברה הדתית לאן?

קרוקדיל

New member
החברה הדתית לאן?

הרבה יוצא לי לדבר להתווכח להעליב ולצעוק עם חברה מזרחיסטים בנוגע לצורת החיים שלהם ולצורת החשיבה שלהם ובעקבות שירשור ארוך בנושא בפורום דתיים עלו בראשי כמה תמיהות מהם קווי האופי של הדתיים לאומיים? עד כמה מחיב אותם השולחן ערוך? עד כמה מחיבים אותם רבני הזרם שלהם? עד כמה מחיבים אותם ה"גדיילים" (בהברה אשכנזית) ובעיקר לאן מובילה דרכם? איך יראה הדור הבא שלהם? האם נמצא את הזרם ה"מרכזניקי" וה"הר המורניקי" מתחזק וגורף לתוכו עוד ועוד חלקים מתוך הציבור או שהתנועה תגסוס לה לאיטה? ואותו חלק של המרכזניקים האם נמצא את בניהם שוב חוזרים לפשרנות או נראה אותם "נשרפים" (הופכים לחרדים) מה אתם אומרים???

< 1 > אני חושב שב ...

10 שנימ האחרונות יש שנוי ענקי אצל הדת"ל , הם מתחזקים ומקפידים יותר ויותר אפילו על הידור מצוות ...

< 2 > הם הופכים ...

להיות חרדלים , נפתחים ים של ת"ת ישיבות קטנות וישיבות-הסדר. הסיסמה היום זה .. "תורני" ישיבות-תיכוניות תורני אפילו מ"ד .. תורני.

< 3 > אבל הלהיט ...

הכי גדול זה "גרעינים תורניים" <קהילות נפרדות> נפתחים בכל רחבי הארץ בשיטה החרדלית והם עושים ממש מהפכה אדירה ....

< 4 > זה בא לידי ...

ביטוי בכיפות ס גדולות, פיאות ארוכות, ציצית תכלת, רמה דתית שלא היתה מוכרת אצל המיזרוחניקים ..

< 5 > יש חלק מסויים ....

עקשן שמתנגד לשינויים . בלי קשר להשקפת עולם הבעייתית. הזן של פעם המזלזלים , יעלמו תוך זמן לא קצר לאשפתאות ההיסטוריה .

מייק 770

New member
המזרחיסטים, לאן?

כולנו יודעים שהבעיה המרכזית איתם היא שהם ציונים. עד שהם לא יוותרו על הרעיון הכפרני הזה הם לעולם לא יכנסו לזרם האורתודוכס

החרד"לים ...

רואים את הציונות בצורה שונה לחלוטין מהציוניות החילונית !!! ואפילו מהדתית !!! רק שהיום אין להם שום השפעה , או שמעולם לא היתה להם שום השפעה .

סקרן 1

New member
חלק כן אבל הרוב...

רוב המיזרחיסטים בעיקר אלה שגרים באיזור המרכז ממש מושפעים מהחילונים. איך אפשר לשמור תרי"ג מצוות כשבביתך טלויזיה עם כבלים, יס. די וי די אנטרנט הילדים יוצאים חופשי למועדונים... ההורים שלי הם מיזרחיסטים ש"נשרפו" אבל אין הרבה כאלה. אין עתיד לציבור המיזרחי כציבור שומר תומ"צ..

סקרן 1

New member
צודק אבל...

תופעת הפשרנות לצערנו לא פסחה על הציבור החרדי. ויש חלקים אמנם קטנים ושוליים שלא ממש מקשיבים לרבניים וכו´. ההיסטוריה מראה שמי שישרוד בסוף זה החלק החרדי באמת. אלה שמשקיעים את רוב זמנם בתורה. ההקשבה לרבנים היא גם כן אחד מיסודות הקיום של אדם שומר תומ"צ. שבלעדי קיום ציוויי הרבנים לא היה שורד עם ישראל. סקרן 1 .

דוסית1

New member
דבר ראשון הכל בנחת!

צעקות מריבות וויכוחים לא יעזרו. אני אינני מכבדת ואפילו לועגת להשקפת עולמם של המזרחיסטים ואני לא מתימרת לנבא מה יהיה המשך התנועה, אני חושבת שאין יותר שקר מלהיות דתי כשבאלי... ולדעתי המזרחיסטים הרופפים פשוט ינשרו והחזקים יותר החרד"לים ימשיכו להיות תנועה בפני עצמה, בכ"א לדעתי העלאת הנושא בפורום חרדים אינה אקטואלית ובמיוחד שהיא יוצרת חיצי שנאה ביננו לבין המזרחיסטים, דבר שאינו מומלץ מאד, דרכם אינה דרכנו ואל לנו להתעסק בה.

לביא4

New member
תינוקות שנישבו

נכון מאד נאמר שרבים מהם מתחזקים יש הרבה דברים חיוביים וטובים שהם עושים אפשר להעמיק ולפרט יותר, יש מרכזניקים ויש מזרחיסטים וכו' וגם חרדלי"ם, אבל טהרת הקודש זה העדיפות העליונה ועליה צריך לשמור!

דוסית1

New member
לדעתי זה בכלל לא בגדר עדיפות!

המזרחיסטיות נוקטת בשיטה של שילוב דת וחוקי מדינה. כהדת מסתדרת עם הרצון והאינטרס אדרבא, למה לא?! אך כשהדת נוגדת את האינטרסים של ה´מזרחיסט´ הוא ירמוס באלגנטיות ובמסווה של חרד לחילול השם כל סממן יהודי שיקרה בדרכו. הלזאת דתי יקרא??

לביא4

New member
חוץ מדת ומדינה:

מה פירוש על טהרת הקודש (=והאם מזרחיסטים כן עושים את זה:) ילדים ילמדו בתלמוד-תורה ואחרי זה בישיבה קטנה, ישיבה גדולה - ובע"ה בהמשך בכולל! זה נקרא על טהרת הקודש. הם ישלחו אותם (רצונו של אדם כבודו -) למעון, גן, בית ספר יסודי ותיכון, או ישיבה תיכונית, גיוס לצה"ל (רגיל או הסדר) ואחרי זה ללמוד באוניברסיטה\מיכללה או לעבוד, כאשר בכל המסלול הזה הוא יכול להיות עם כיסוי ראש, מתפלל בציבור וקובע עיתים לתורה - אבל זה לא טהרת הקודש אלא חלק חולין וחלק לא. אז כל אחד והעדיפות שלו כמו הדוגמאות הנ"ל. את צודקת בהחלט לגבי ניגוד אינטרסים דת-מדינה וכבר נתקלתי בדוגמאות כאלו.

א77

New member
אם ננתח את הנושא, לענ"ד

ה'מזרחיסטים' כפי שהגדרת. הינם אנשים עם אידאילוגיה מסויימת. ומיכיון שהגיבו לך מה שהגיבו, ראיתי לנכון לומר את שאני חושב. אמנם יש אנשים שמזלזלים בתפילה. ויש אנשים שמזלזלים בתרו"מ. ויש אנשים שמזלזלים בחומרות שבין איש לאשה. ויש אנשים שמזלזלים בדברים אחרים. ויש אנשים שמזלזלים בהמון דברים. יש מהם הנקראים חילוניים, יש הנקראים דתיים, ויש אוליי גם המוגדרים יותר מדתיים. אלא שהבעיה הגדולה היא כשהקולא הופך לשיטה, למסגרת, למשהו מוגדר, או למשהו שמוגדר לקהל מסויים. כאן אין מושג של תינוקות שנשבו, כי אצלם זו אידאולוגיה, זו שיטה, זה כיוון, זו מטרה, זה יעד. מי שמכיריני מפה ומשם, הספיק לדעת על שילוב ביני ובין אנשים מכל מיני סוגים. אבל, לא כשהאנשים מהסוג השני עושים במודעות וכשיטה וכיעד, את מה שהם עושים. וכעת, ואידך זיל גמור... מי שרוצה ינתח לעצמו מה זה 'מזרחיסטים' או מה זה משהו אחר. ו... שלא תחשבי שאין לי ידידים טובים עם כיפות סרוגות, כמו שיש לי ידידים טובים עם ג'אבע וכתונת פסים ירושלמית וכו' וכו'. אבל השיטה והכיוון. כשעמיתי אומר: א-נ-י עושה כך כי כך צריך. אני לא עושה כך כי זו שטות. ודבריו נוגדים את דרך רבותינו הקדושים מנוחתם עדן, ולהבחל"ח מורינו ורבותינו שליט"א. זה לא נראה לי. שבוע טוב וחודש טוב.

שמע, שיטה ותבנית ...

נמדדים בתוצאה הסופית. ואולי יש סוג מסויים של אנשים, שהדת קצת כבדה עליהם, ואין להם יראת-שמיים מי יודע מה , שזה אולי שיטה .....

< 2 >

שתשאיר אותם במסגרת ושם הם ישמרו על השו"ע בלי חומרות ומנהגים וגדרות שקיבלנו מרבותינו , וכך כל אחד ידע לזהות אותם ....

< 3 >

לעומת השיטה שלנו , ששם אנשים במצב שהדת כבדה עליהם והיראת-שמיים לא משהו , עושים מעשים ודברים שלא עושה אדם חרדי רגיל, ובגלל שלא .....

< 4 >

שאי אפשר לזהות אותם , אנשים חושבים שככה כולם . בתוצאה הסופית, בפרט בדור שלנו יכול להיות שזה אחד הפתרונות .

למעלה