"החברה הטובים" - כתבה ב"וואלה"

"החברה הטובים" - כתבה ב"וואלה"

http://zone.walla.co.il/?w=//948343 מה אתן/ם חושבות/ים על בנות שלא מסתדרות עם בנות אחרות?

התגובה שלי, לא יודעת אם פרסמו אותה

באמת ובתמים עצוב לי לקרוא כזו כתבה. ואני אסביר לכן למה: יש לציין שגם אני, במשך שנים רבות, הייתי מסתובבת בחברת גברים. אבל רק בחברת גברים. שנאתי דיבורים חסרי תכלית על איפור, רכילויות, גברים שווים ושאר נפיחות אוויר חסרות טעם. ולכן, הדבר הטבעי ביותר היה בשבילי לבלות את זמני עם גברים שלא התעסקו בשטויות האלה. התחלתי לתעב בנות שמתעסקות בדברים שטחיים ומטומטמים וחשבתי שהן ממש מטומטמות. וגם צחקתי עליהן בחברת ידידיי הגברברים כשישבנו בפאב השכונתי שלנו. עד שאחרי בערך עשרות בדיחות סקסיסטיות, קלטתי איזה מצב מעוות זה: הבנות האלה בסך הכול מתעסקות בדברים האלה כי זה הדבר הכביכול "נורמאלי" שבנות יתעסקו בו. וזה הדבר שמצפים מהן להתעסק בו, שהאמהות שלהן התעסקו בו ושרוב הבנים מצפים מהן להתעסק בו. וחשבתי לעצמי על כל אותן הפעמים מאז הילדות שלי שראיתי בנים משחקים כדורגל ורציתי גם, אפילו רק לנסות כי זה נראה לי ממש כיף, אבל לא רציתי להיות הבת היחידה ולא רציתי שהציצים שלי יקפצו כי פאדיחה ולא רציתי שיצחקו עלי שאני משחקת כמו בחורה, ואיך כל פעם שיצאתי, כמה שניסיתי להראות כאילו אני לא מתאמצת, כן בחרתי את הבגדים בקפידה והתאפרתי ממש בקטנה, ואיך כן שמתי לב למה שאני אוכלת ולא אכלתי כל מה שאני רוצה (ולא שהייתי שמנה או משהו), ואז חשבתי כל הזמן גם על התחרות הדפוקה הזאת שיש בין בנות, אפילו עם החברות הכי טובות, תמיד להיראות יותר טוב ופשוט קלטתי כמה זה עצוב: כל מה שאנחנו עושות זה כדי למצוא חן בעיני בנים. בתכלס. אם זה מה שאנחנו אוכלות, מה שאנחנו לובשות, מה שאנחנו אומרות בחברה עם גברים או לא אומרות, איך שאנחנו מתנהגות ליד גברים והכי נורא - איך אנחנו מתנהגות אחת לשניה. ואני רוצה להגיד לכל אותן הבנות שאוהבות להיות בחברת גברים שזה ממש דפוק לשבת ולשמוע בדיחות סקסיסטיות על נשים עם הגברברים שלך ולצחוק ואח"כ להתפלא או להתעצבן כשאיזה מישהו זורק לך הערה סקסיסטית ברחוב! או כשהבוס שלך מטריד אותך מינית! כי אנחנו נותנות לזה לגיטימציה בזה שאנחנו מתנהלות איך שמצפים מנשים להתנהג. ואני יכולה להגיד שהיום, רוב החברות שלי בנות ואנחנו מבשלות ביחד, ויוצאות לטיולי אופניים, ומשחקות כדורסל, וצוחקות ביחד, וממש לא מרכלות כל הזמן, ורואות סרטים (ולא בהכרח סרטי בנות), ואנחנו אוהבות גברים, ואנחנו ממש לא צוחקות מבדיחות סקסיסטיות ופעם דפקנו ביחד מכות למישהו שהיה סקסיסט מנייאק, ואנחנו שותות ורוקדות ביחד, ועושות קמפיינים ביחד ופיקניקים, וסנפלינג וכן - יש לנו גם חברים בנים... אל תהיי האישה שמצפים ממך להיות! תהיי האישה שאת רוצה להיות!

magenta73

New member
אני לא יודעת באיזה עולם את חיה

או היית בו, אבל לדבר על ליפסטיק, עשיתי אולי בגיל 14.( וגם לשים אותו...) בכל מקרה הכתבה הזאת קיצונית ולא מציאותית. יש לי גם חברים וגם חברות ויש מספיק שיחות נפש או שיחות אינטלקטואליות עם בני/בנות שני המינים. וכמו שנשים רוצות למצוא חן בעיני הגברים, כך גם הגברים רוצים למצוא חן בעיני הנשים. ואין ביני לבין חברות שלי תחרות על מי נראית יותר טוב. ואנחנו גם לעולם לא התנהגנו כפי ש"מצופה" מאיתנו להתנהג... הנורמות של תהיי יפה ותשתקי, מתחילות להינמג מהעולם, וכך גם ה-ME TARAZAN YOU JANE מהצד השני. אני גם לא חושבת שכל הגברים שבעולם רוצים בחורה שמדברת על נעליים כל היום. וזהו. אה... ואני לפעמים כן צוחקת על בדיחות סקסיסטיות, כמו שאני צוחקת על בדיחות על פולניות.

ebony

New member
אני מבינה אותן

אני לא ממש מסתדרת עם בנות.....
לומדים לחיות עם זה

למעלה