החברה הכלכלית נסגרת בשעה טובה

עומר247

New member
החברה הכלכלית נסגרת בשעה טובה

המהלך המשמעותי הראשון מאז כניסת ביילסקי לתפקיד
כרגע הפעילות רק מוקפאת, לא ברור מה הסיבה אבל זה נראה כמו הסוף של הפרוייקט המיותר והכושל שעלה לנו המון המון כסף

הודעת העירייה

gs1234

New member
אתה יכול להסביר מה זה?

מה זה החברה הכלכלית, ואם זה כל כך רע אז למה הקימו אותה מלכתחילה? אני אשמח להבין את הנושא. תודה.

עומר247

New member
החברה הוקמה בקדנציה הראשונה של חופרי

אני לא מעורה בפרטים אבל ממה שאני יודע, הציבו לה 3 מטרות:
1. קידום וייזום תמ"א 38
2. פרוייקט כיכר העיר ובניין העירייה החדש
3. בשלב מאוחר יותר הוסיפו לה גם את פרוייקט נווה זמר

בהתחלה נעשו המון טעויות, למשל שכרו להם משרדים יקרים מאוד
כדי להקים את החברה העירייה נאלצה לתת הלוואה של 10 מיליון ש"ח אם אני לא טועה ואין לי מושג אם אי פעם נראה את הכסף הזה

בשורה התחתונה ממה ששמעתי הם לא הצליחו להקים ולו פרוייקט אחד של תמ"א וכמו שכולם יודעים בכיכר העיר יש לנו עד היום חניון לתפארת

בתקופת הבחירות ביילסקי הודיע שיסגור את החברה והוא עומד בהבטחתו
אין סיבה שעירייה מסודרת כמו שלנו לא תבצע את כל הפרוייקטים האלה בעצמה ומהרגע הראשון חשבתי שזאת שטות מוחלטת

gabiskon

New member
הוקמה על ידי ביילסקי ונסגרה על ידו

ואז הוקמה מחדש על ידי מר נחום

gs1234

New member
עדיין לא הבנתי

חיפשתי בגוגל "החברה הכלכלית" וגיליתי שהמון עיריות נעזרות בחברות כאלה על מנת לקדם פרוייקטים בעיר, ביניהן העיריות של כפר סבא, ראשון לציון, חיפה, באר שבע ועוד.

האם העיריות האלה פחות מסודרות מעיריית רעננה? לפי התיאור שלך, המטרות שבגללן הוקמה החברה הן ראויות, ואולי היו בה כשלי ניהול. במקרה כזה אולי הטיפול הטוב ביותר הוא לסגור את החברה, אבל יש גם אופציות אחרות כמו יעול תהליכים, החלפת אנשי מפתח, ביקורת טובה יותר על הנעשה בחברה, ועוד.

וקצת תמוה בעיניי המשפט הבא: "כדי להקים את החברה העירייה נאלצה לתת הלוואה של 10 מיליון ש"ח אם אני לא טועה ואין לי מושג אם אי פעם נראה את הכסף הזה." אין לחברה הזאת ערבות אישית כלשהי? אין אחריות של מנהלי הכספים או של הנהלת החברה כלפי העירייה? מדובר בסכום גדול מאד, קשה לי להאמין שהוא ירד לטמיון.

32103210

New member
ערבות אישית לחברה ?

מה זה ,מושג חדש ?
העירייה הקימה חברה, השקיעה 10 מיליון ₪ היו הוצאות תפעול ,החברה לא הכניסה כסף, ה10 מיליון ₪ נגמרו ,אחריות של מנהלי הכספים ? מישהו עשה מעשה פסול ? יש אלפי חברות במצב הזה ,אחריות החברה כלפי העירייה ? הרי מדובר " במשחק "
החברה היא ,היא העירייה .
הרי אם ה 10מיליון ₪ היו "נבלעים " בתקציב מחלקת ההנדסה ,ומביאים את אותה תוצאה (0 ) כמו החברה הכלכלית ,מישהו היה בכלל שם לב ?

gs1234

New member
כן, מישהו עשה מעשה פסול

מדובר בסכום גדול. לא, זה לא משחק.

סכום כזה לא אמור להתבזבז סתם על "הוצאות תפעול", לא של החברה הכלכלית ולא של מחלקת ההנדסה או כל מחלקה אחרת. מישהו אמור לפקח על הגופים האלה ולמנוע בזבוז כל כך גדול של כספים. המישהו הזה התרשל בתפקידו (ואולי לא בתמימות - אולי הוא גם קיבל לידיו חלק מהכספים) וזה מעשה פסול.

32103210

New member
זה חמור שיש בידיך מידע על מעילה בכספי ציבור

ועוד לא פנית לרשויות.

gs1234

New member
המציאות עולה על כל דימיון

אני כתבתי על מקרה היפוטטי, שבו בוזבזו 10 מיליון ש"ח מכספי הציבור, ואם היה קורה דבר כזה אז הייתי מגדיר את המקרה הזה (גם את הבזבוז וגם את חוסר הבקרה) כמעשה פסול. זה היה תיאור היפוטטי.

והנה בא "אחד מרעננה" כאן למטה, שכנראה יודע יותר ממני (אני באמת סתם תושב פסיבי) ואומר שהחברה שוכנה במשרדי פאר, ניתנו למנהלים (המקורבים לראש העיר) רכבים ומשכורות גבהות, ולא יצא מזה כלום.

אחר כך הוסיפו לחברה הזו מטרה נוספת, וגם מזה לא יצא כלום. וכל הזמן הזה עובדי החברה קיבלו משכורות ממי? ממני וממך.

אז אני תיארתי מקרה היפוטטי, והמציאות באה וטפחה על פניי: הסכום הוא 14.5 ולא 10 והבזבוז צועק לשמיים.

יש כאן מחדל פיננסי עצום ולא מובן לי למה איש לא עומד לדין, ומה חלקם של ראשי העיר בתקופה הזו במחדל.

32103210

New member
עומד לדין? על מה בדיוק ?

כנראה לא הבנת ,הכל נעשה כדין, בסמכות וברשות ,לפי הנהלים .
אני חושב שלא היה צריך להקים את החברה מלכתחילה, אבל משהוקמה ,העובדים צריכים משכורות ? צריכים רכבים ? צריכים משרדים ? צריכים אמצעי תקשורת ,מיחשוב ,וכ,,,
נראה שאם החברה הייתה ממשיכה לפעול,(ולמשוך עוד כספים ) אף אחד לא היה מרגיש ,,,,,

עומר247

New member
לדוגמה בכפר סבא

היה פרוייקט גדול של שיפוץ היכל התרבות.
בהתחלה הוא נוהל ע"י העירייה עצמה והיתה שם חריגה מטורפת בתקציב
לאחר מכן הניהול עבר לחברה הכלכלית ושם זה התנהל בצורה תקינה

אני פשוט לא חושב שיש בזה צורך, אבל אני לא באמת מבין מה הם עושים

החברה הכלכלית

הוקמה על ידי חופרי לצורך דחיפת נושא כיכר העיר( שאגב הנושא הרעיון הם ישנים עוד מתקופת וולפוביץ )
אך בכל קדנציה בבדיקות קלות הבינו את גודל ההשקעות ולכן הנושא לא עבר את שלבי הדייונים
ראש עיר מגלומן שרצה בכל צורה להטביע חותמו על תקופת כהונתו.. הקים את החברה לצורך הקמת הפרויקט
שהיה שגיעה תכנונית מתחילת התוכניות ועד סופו...

החברה שהוקמה קיבלה הלואה ראשונה של 10 מליון וכשנגמר הכסף הוסיפו עוד 4.5 מליון
בהתחלה נשכרו משרדי פאר רכבים משכורות גבהות כח אדם מבוזב וראותני ולא יצא כלום

הוחלפה ההנהלה ונתמנתה מנהלת למנהלת . עברו דירה למשרדים קצת פחות מפוארים חלק עזבו
יצאו בתוכניות ....

לאחר מכן שונתה הטכניקה ואז הודיעו שלא העיריה היא הקבלן אלה זה יוצא למכרזים חיצונים תמורת X שנות
ניהול כשהעיריה היא דייר משנה על פי הסכמים ולאחר כמה שנים טובות הפרויקט יעבור לבעלות העירייה

היכן זה עמד זה כבר לא ידוע לי....

אבל החברה הכלכלית שנוהלה בהתחלה על ידי אנשי שלומינו או שלומם או מקורבים או חברים של
רק בזבזה את כספי ההלואות שרעננה לקחה בתקופת כהונתו של ראש העיר הקודם..

בשביל לפאר את תוכנית החברה הכלכלית הוסיפו לה את נושא התמ"א 38 שלאף אחד מהם לא היה מושג
ובעובדה מבין כל ההתחלות . הבניה הסיומים של תמ"א 38 ברעננה אין לחברה הכלכלית אחיזה אפילו לא בפרויקט אחד

אז אין בעיה להקים חברה ... צריך להגדיר מטרות וצריך להתחיל להכניס כספים ולא לבזבז כספים

אלו היו 60 שניות על חברה כלכלית ( מפסידה )

למעלה