``החברה`` שלי

Bat-16

New member
``החברה`` שלי

כל כך הרבה זמן אני איתה, 16 עשרה שנה... 16 שנה של חברות מוזרה, מסוכנת. כשהיינו תינוקות, היא הייתה שובבה, כשהיינו ילדות היא הייתה נזק קטנה, כשהתקרבנו לבגרות היא הייתה ילדה רעה, אחרי זה כבר התחלנו להתבגר, היא נהפכה למסוכנת, עכשיו, היא כבר שרלילה מסוממת. כל כך הרבה שנים של חברות, מאז שאני זוכרת את עצמי, היינו יחד, תמיד רצו להפריד אותנו, כשאימא שלי ושלה שמו אותנו אצל אותו הבייביסיטר בגיל חודשיים, היינו כל כך חמודות ותמימות, בסך הכל שתי תינוקות חמודות, נולדו בחודש הפרש, שכנות, כמה מתאים שיהיו חברות! כמה נוח! אבל מי ידע שזה מה שיתפתח מזה, הילדה הטובה והרעה, החתול והעכבר, כיפה אדומה והזאב, ממש כך. אפילו ההורים שלה רצו להרחיק אותה ממני, שלא ``תקלקל`` אותי, בסוף התיאשו ``זה יעבור עם הגיל``... כמה קל להטיל את האשמה על העתיד, להטיל ספק, לא ליטול אחריות על מה שמעדיפים שלא יקרה... אז אכלתי אותה, נכון, אז היא הרסה לי את החיים? אולי, הפעם, היופי והאופי לא יעזרו לי, אז מה.. אז החברה הכי טובה שלי ניסתה להתאבד... אז מה אם רציתי לעזור לה.. אז מה אם לא נשארו לי חברות בגללה... אז מה אם חושבים עכשיו שגם אני מסוממת, בגלל השטויות שהיא עושה. אז מה? אז עכשיו אימא ואבא וההורים והחברות.. מה נשאר מהם אחרי שהיא עברה ורמסה אותם, בלי כוונה אפילו? לא הרבה, האמון, הנאמנות, החברות, הביטחון שרכשתי מהאנשים, בשנים של מאמץ, של עבודה שלזכות באנשים שרציתי, הרוב כבר אבוד. אז מה אם היא משתקמת עכשיו בפנימיה, כל כך רחוקה ממני, כל כך רוצה שלא לראות אותה יותר לעולם, את החברה שלי, וכל כך רוצה לראות אותה שוב, שתחזור, החברה שלי. אז מה אם נהרסו לי החיים בגללה, והיא התחילה את הכל מההתחלה והשאירה אותי לאסוף את הרסיסים של החיים שלי. אז מה?

רותי ב.

New member
בת 16 יקרה,

בגלל ההתפתחויות לא הצלחתי במשך כל היום לכתוב לך תשובה מפורטת, למרות שמגיעה לך כזו, וספק אם עכשיו אצליח. מבינה כל את ניגודי הרגשות שלך, שמצד אחד את לא רוצה לראות אותה לעולם, ויחד עם זאת רוצה שתחזור עכשיו, מבינה את הרסיסים שאת מרגישה שאת צריכה לאסוף, בעוד שהיא צריכה להתחיל הכל מהתחלה, מבינה את הכאב כשמצד אחד רצית לעזור לה, ואת הזעם, על מה שחושבים עליך בגללה, את החורבן שהשאירה אחריה, ומערכות אמון שאת צריכה לבנות מחדש, והבדידות של העדרה, של חברתך לאורך כל כך הרבה זמן, ויחד עם זאת, ואחרי הכל, יש משהו מאד מעודד בזה שאת לא שם, בהתחלה שלה, שאת בצד הנכון של הגדר, שאת לא התדרדרת לתהומות שהיא הגיעה אליהם, ושאת יכולה להמשיך ללכת מהמקום שבו הפסקת, כאשר היא הלכה להתחיל מהתחלה. מהמקום הזה, בו ראית אותה הולכת על חבל דק, בו ראית כמעט חדלון, למרות הגעגועים והשברים אפשר למצוא נתיבים טובים יותר, חברויות בריאות יותר, פחות תלותיות, ולבנות דברים הרבה יותר טובים. מקוה שטיפה עודדתי, יודעת שקשה לעשות זאת עד שלא חווים את הדברים עצמם. ניסיתי. רק ניסיתי, ואולי אני טועה?

bat--16

New member
תגובה לרותי.ב

קודם כל תודה, קצת הופתעתי כשראיתי שהגבת, חשבתי שזה אתר שמספרים פשוט סיפורים מהחיים, ולא דווקא מדור עצות, אבל לא משנה. קראתי את מה שכתבת לי והותרת אותי עם הרבה תהיות, אני חושבת שאת, בין היתר, כמו כולם, רואים את הסיפור מעמדה קצת שטחית וחיצונית. אין דבר כזה, לבנות חברויות חדשות שיחליפו אחרות, בתור אחת שלומדת פסיכולוגיה, וגם מדבריהם של אנשים חכמים מאוד, אני יודעת שרוב החברויות הקיימות לא מתמשכות מעל לשש שנים, אנשים גדלים ומשתנים, כולנו מתבגרים בסופו של דבר, כל אחד בקצב אחר, וזה מה שגורם לנו להחליף חברות שונות, לפתח חיי חברה. אולי זאת הבעיה שלי ושל החברה שלי, שש עשרה שנה... זה באמת המון זמן, קצת יותר משש שנים... המון המון המון זמן, אנשים מסתכלים על זה מהצד באופן תיאורטי, אנשים מבוגרים שמזמן עברו את גיל 16 חושבים שש עשרה שנה? זה כלום! הכל יעבור... אבל בשבילי, שש עשרה שנה זה כל החיים שלי, שנים על שנים של חברות עמוקה וחזקה, אין פלא שאמרו שזאת חברות מסוכנת... אם אני רק אתחיל לספר אני לא אסיים... אולי בגלל שאנחנו כל כך שונות אחת מהשניה, אולי דווקא בגלל שכל כך גדלנו והשתננו אולי דווקא זה גרם לנו להישאר חברות... היא השחור ואני הלבן, אצלנו אין באמצע, אין אפור. אני לא יודעת איך להסביר, שלוקחים את האדם שאני הכי אוהבת והכי שונאת בעולם וקורעים אותו ממני, משאירים אותי מאחורה עם המטאטא, לנקות את השאריות. הבן אדם שהכי עזר לי והכי הזיק לי בעולם... אני בת 16 ומרגישה כמו בת שלושים, חוויתי כבר מוות, משברים, סמים, נסיונות התאבדות, סקס, רצח, משטרה.. כמו בסרטים, והקטע, חוויתי הכל דרכה, אני מעולם לא התקרבתי לאף אחד מהרשימה האיומה הזאת, אבל בכל זאת הזקנתי, עברתי יותר ממה שאנשים בני חמישים עברו בחיים. אז זהו, שאני כבר עייפה מהכל. זה מוזר איך שחברים משפיעים לך על החיים... אולי זה לטובה שהיא רחוקה ממני? אז טוב זה עניין יחסי, אנשים יכולים לחשוב שהם עושים טוב ובעצם לעשות רע, ולהיפך, זה הכל תלוי בנקודת המבט שלנו על החיים וההבנה שלנו. אולי הדברים הרעים שעברו עלי בשנה האחרונה היו דווקא לטובה, הם גרמו לי להביט בנקודת מבט מציאותית על העולם, עם כל הכאב שכלול בזה, להבין מה זאת צביעות, בגידה, המחיר שצריך לשלם כדי להישאר עם העקרונות האמיתיים שלך, שבעיניך הם סמל הטוב. אולי בעצם אני חייבת הכל לה שלימדה אותי את זה, בדרכה המעוותת. את מבינה רותי, זה כנראה באמת עניין של השקפה. רק חבל לי על הילדות שלי.

למעלה