החבר הכי טוב שלי חזר...מר' דיכאון

shirsur

New member
החבר הכי טוב שלי חזר...מר' דיכאון

אז כן הוא חזר...כמו תמיד... כנראה אצטרך להפנים שמתישהו הוא תמיד חוזר.
והחגים האלו...והשקט האינסופי הזה מסביב...והזמן שנראה כמו נצח...-הכל יחד בא ממש רע.
המחשבות שנהיות כמו רכבת הרים, שלא רוצה לעצור. כמו פטיש מאתיים קילו שדופק לך כל היום על הראש...
והבדידות...כל כך מכאיבה.
הריק...הכל כל כך ריק. הכל כל כך סתמי... ההרגשה של להתעורר בבוקר ולנסות לשרוף עוד כמה שעות...עד שהיום עובר.
רוצה לישון ולישון ולישון....חבל שמתישהו צריך לקום.
אז יש עוד חג...ועוד ארוחה...ושוב פעם את יושבת עם "המשפחה" שמרגישה הכי לא משפחה...ואנשים שאת מנסה בכח להוציא איתם שיחות, כי שומדבר בעצם לא כל כך מעניין במה שהם יגידו.
ושוב פעם איזו מסיבה "ממש הפקת ענק" שאת מכריחה עצמך בכח ללכת...כי אולי בכל זאת יהיה נחמד.
ושוב פעם בחורות שנראות שטחיות...שאכפת להן רק מהפן שהן ישבו עליו כבר יומיים לפני, וכשאת מחכה בתור לשירותים הן דוחפות במקום לבקש.
ובנים שדרך העניים שלהם את קולטת כמה שאת נהיית עוד אחת משוק הבשר...

אהההההההההההה נמאס לי.

הלוואי והייתי יכולה להעלם לאינשהו...לפעמים בא לי ללכת לים..להכנס כל כר רחוק עד שאיזה גל ישטוף אותי. ישטוף ולא יחזיר.
וכמה כוחות צריך בעולם הזה...כל כך הרבה. מאיפה מביאים אותם? מה ביקשתי מה? קצת שמחה....קצת.
רק קצתתתתתת קצתתתת. כי מרגישה שהכל מתחיל שוב לדעוך...

נורא קשה לי בחג הזה להימנע מהשוואות, שמהן אני

בדרך כלל סולדת ומטיפה להימנע מהן, אבל אני בהתקף רחמים עצמיים קשה, אז אני רק אומר לך שכל אחד חושב שאצל השני ורוד ואולי ירוק (הדשא, וזה), אבל הנה - לא כל מה שאנחנו רואים על פני השטח זה מה שהבן אדם השני באמת מרגיש. אני, למשל, קוראת מה שכתבת, ואומרת לעצמי - מה היא מתלוננת בכלל? יש לה משפחה! יש לה ארוחות חג! היא לא יתומה עם אחות ופסיק אח שבקושי מתעניינים בה שהיא קיימת בכלל! ומסיבה? הפעם האחרונה שהייתי במסיבה הייתה בערך בכיתה ד', על מה היא מדברת? שתגיד תודה!! אני מקנאת.

אבל אז אני קוראת שוב ומבעד למצוקה העצמית שלי אני רואה מישהי שבאמת קשה לה (אחרת לא היית כותבת כאן, מן הסתם). מישהי שסובלת מבדידות גם כשהיא יושבת לארוחת חג עם המשפחה. מישהי שריק לה וסתמי לה בחיים. ופתאום אני לא מקנאת יותר. כמעט בכלל.

ואז אני חושבת שהגיע הזמן לצאת כבר מהחרא הזה של הרחמים העצמיים ולכתוב תודות על מה שיש לי בחיים, ומכיוון שזה השרשור שלך, אני אפתח שרשור משל עצמי ואעשה את זה שם.

shirsur

New member
אלומת האור...

את לא יכולה לשפוט אחרים.
את לא מכירה אותי... וכל אחד ומה שהוא עובר והמקרים שלו.
לא נראה לי שאפשר לבוא פה ממקום של לשפוט.
אפשר להתחבר ואפשר שלא-אבל לא לשפוט.

shirsur

New member
קראתי שוב.

כן... נראה לי שאצל כל אחד זה שונה.
מכירה גם אנשים שנראה "שיש להם הכל", אבל בתוכם אין כלום...
הכל ריק, והכל בודד.

את יודעת איזה סרט לאחרונה ממש עשה לי את אותה ההרגשה?
גוסטבי הגדול, עם ליאונרדו דיקפריו.
ראית?.
הוא משחק שם בנאדם מאד עשיר, עם אחוזה מפוארת, שבה הוא עורך כל הזמן מסיבות.
אך ביום שהוא מת...הוא מת לבד, ואף אחד לא הגיע להלוויה.
ולצערי אני מרגישה ככה הרבה פעמים...אני מרגישה את הצביעות שבחיים, ואולי קשה לי להשלים איתה.
קשה לי הכי עם זה שכמעט ומסביבי אין אף אחד שיודע באמת באמת איך אני מרגישה...

אולי יום יבוא וזה ישתנה...מקווה :)

היי

יש משהו בחגים שנורא שוחק אותנו, מוסיף לדיכאון שכבר נמצא שם.
בנוגע למסיבות שאת לא נהנית מהן, האם ניסית ללכת למקומות אחרים, שמתאימים לאופי שלך יותר? בתי קפה עם חברים או פאבים עם אווירה ביתית?
שולחת לך כוח וחיבוקים
הלוואי שיכולתי לתת לך יותר.

shirsur

New member
מחבקת עצים סדרתית

אין יותר מדי עם מי ללכת...הלכתי למסיבה רק בגלל חברה שרצתה ללכת.
אבל חוץ ממנה אין יותר מדי עם מי ללכת.
ואיתה לא כל כך כייף לשבת בבית קפה, היא עסוקה כל היום בפלאפון ובפייס...
זו נותן הרגשה לא נעימה

ניסית לומר לה?

אני מוצאת את עצמי במצב מאוד דומה לשלך, סוף סוף יוצאת לבלות וכולם עם הראש בטלפונים שלהם. אפשר להשתגע.

shirsur

New member
נכון

לא מבינה את הקטע שכשיוצאים לפגוש אנשים, כולם תקועים בתוך המסך שלהם.

למעלה