החבר של אמא

nadia93

New member
החבר של אמא

שלום, שמי יעל. ויש לי בעיה כזו. היא בעיה שכנראה חוזרת על עצמה הרבה פעמים. נספר את הסיפור. אמא שלי ואבא שלי התגרשו לפני כמה שנים. אמא שלי ואני עברנו לגור בדירה חדשה. ובכן, אמא שלי ניסתה לשכנע את החבר שלה לבוא לגור איתנו. אחרי כמה חודשים הוא הגיע והחליט להשתכן בבית שלנו. בהתחלה, הכל היה בסדר. הייתי מדברת איתי הרבה, הוא סיפר לי דברים מעניינים. אבל אחרי כמה זמן הוא נמאס עלי. לא בגלל שהוא אדם רע. אלא יש לו תכונות שאני לא אוהבת. והוא מפגין אותם בצורה לא טובה. באחד הערבים כשאני דיברתי עם אמא על זה. היא ביקשה לשתף אותו בשיחה. תירצתי תירוץ, ואמרתי שאי מרגישה לא חשובה. ושאני לא שייכת בבית הזה. היא שאלה אותי שאוליי זה בגלל שאני חושבת שהיא אוהבת אותו יותר ממני. אמרתי שכן, שיקרתי. לאחר מכן לא דיברתי לא איתו ולא עם אמא במשך שבוע (לא שבוע שתיקה.. אלא פשוט לא התעניינתי בהם) ובאחד הערבים כשהוא חזר מהעבודה הוא אמר לאמא שלי: שיש לו סרטן הדם ואני לא רוצה שאף אחת מאיתנו תסבול. ועזב. לקח חלק מהדברים שלו והלך. מאז אמא שלי הייתה עצובה מאוד. לא תיארתי שהוא בן אדם כזה. עכשיו, אני מרגישה אשמה. אני מרגישה שאני לא יכולה לספר לאמא את האמת, כי אני מפחדת שהיא לעולם לא תמצא אושר. היא תכעס עליי, היא תשאל אותי מה לא מוצא חן בעייני ואחר כך תחשיב את זה לשטויות. מה אני יכולה לעשות? להמשיך לשקר? להגיד שהוא בסדר, ושאני רוצה שיחזור. אני לא רוצה להעציב את אמא. אני גם לא רוצה להיות תקועה במצב כזה. להיות עם אדם שלא מוצא חין בעייני. אני יודעת שזה העתיד של אמא ולא שלי. אני אמורה א להתערב בחיייה כלל. זה לא תפקידי. מה אני יכולה לעשות???!! אשמח אם תעזרו לי. :) יעל.

lisa roo

New member
מותר שלא תמצאי מכנה משותף עם החבר..

אולי הייתם צריכים לעשות דברים משותפים יחד והיה לך פחות משעמם איתו? יש אנשים משעממים ואין מה לעשות איתם:) הוא לא אמור להיות משעשע במיוחד.. באמת יש לו סרטן בדם? או שהוא השתמש בזה כתירוץ? כי אם כן.. זה ממש נבזי. כן הייתי אומרת לאמא את האמת.. תסבירי לה את הקושי שלך בנוכחות שלו.. זה קושי מובן. אין צורך ליפות את המציאות.. במיוחד שהוא בחר ללכת.. וגם אם הוא חולה.. אז מה.. הוא לא מעדיף לעבור את התקופה הזאת עם מישהי שאוהבת אותו? נשמע לי תמוהה מאוד. תהיי כנה.. זה יוריד לך את ייסורי המצפון שלדעתי הם לחינם.. אמא שלך אוהבת אותך.. והיא תבין את כל הרגשות שלך.. ואם לא.. תסבירי שוב:) הפנטזיה שלך שהבחור של אמא יהיה מוצא חן בעינייך לא בהכרח יקרה.. נכון שזה מצב אופטימלי.. אבל זה לא תמיד קורה. למשל, מתוך כל החברים שהיו לאמא שלי התחברתי רק לאחד. כל השאר נראו לי ממש מטומטמים:)

את לא חייבת להגיד לאמא שלך,

את גם לא צריכה להעמיד פנים שאהבת אותו. באמת את לא צריכה להתערב בעניינים של אמא שלך, ואם היא שואלת אותך על זה, תגידי לה את זה. שאת לא מוכנה להיכנס לעניינים שלה, ושתעשה מה שהיא מרגישה. זאת לא בושה להגיד את זה.

למעלה