החבר של

החבר של

שלום, אני וחברתי מדברים על הכל ואין שום דבר שאנחנו מסצירים אחד מהשני. בעקבות כך היא ספרה לי שהיא עברה חוויה לא נעימה מבחור שהיה חבר שלה. אני האדם היחיד שהיא שיתפה אותו בסיפור הזה. הארוע ככל הנראה התרחש לפני מספר שנים מועטות ועדיין טרי בזכרונה. עקב כך, לעיתים באמצע הסקס היא פתאום מסתגרת ונבלעת בתוך עצמה. השאלה שלי היא איך אני צריך להגיב באותם שניות, כלומר אני רוצה להיות תומך ועוזר בצורה הכי טובה, אבל מהי הצורה הטובה? אני חושב שהיא זקוקה לחיבוק למרות שהיא לא מגיבה אליו. האם עדיף לתת לה את הזמן שלה להירגע? להמשיך לחבק אותה? לנגב לה את הדמעות? לשוחח איתה? איך להרגיע אותה? מה להגיד לה? אני ממש אובד עצות!!! ברוב המקרים, אחרי רבע שעה היא נרגעת, והכי כואב לי זה שהיא מתנצלת בפני שבגללה נאלצנו להפסיק לשכב ולא משנה כמה אני מסביר לה שלא זה מה שחשוב כרגע ושזה בכלל לא מפריע לי... אני יודע שבטח לכל אחד צריך להגיב בצורה שונה, תלוי בבן-האדם, אבל לעזאזל! אני רוצה לעזור ולא יודע איך או אם אני אומר את הדברים הנכונים... עזרה בבקשה?

לב אם

New member
חבר יקר

המתנה הכי טובה למי שסובל מטראומה היא סביבה תומכת - משפחה, חברים וכמובן באופן מאד משמעותי בן זוג תומך. העובדה שחברתך נתנה בך אמון וסיפרה לך את מה שלא יכלה לספר לאף אחד אחר, היא עדות לכך שאתה נוהג בדרך הנכונה, ושהקירבה שלכם אכן משמעותית וחשובה. מכיוון שאתם כל כך פתוחים זה עם זו, נראה לי שהאדם הנכון לשאול אותו מה סוג התמיכה המתאים לה, זו החברה שלה עצמה. כמובן, לא ברגע של סערת הרגשות, אלא בשיחה שקטה ואינטימית - תספר לה מה שסיפרת לנו, שאתה רוצה לעזור לה , אבל לא משוכנע מה הדרך הנכונה, ותשאל מה היא מעדיפה. מתוך מה שאני מכירה, על עצמי ועל אחרות - נראה לי שהדרך הנכונה היא אכן לחבק, בלי לדבר ובלי לחקור - לתת לה את הזמן שלה, אבל בו זמנית להיות נוכח שם ובמגע בטוח. אחרי שהיא נרגעת, אתה יכול לפנק אותה עם כוס תה טוב למיטה, עם עיסוי או סתם לשבת אתה מכורבלים ולשוחח שיחה שקטה. במקרה הזה, באמת נכונה הקלישאה שהמעשים חשובים יותר מהדיבורים - המגע, החיבוק והחום שאתה נותן לה, עושים פי אלף מכל דבר שתוכל להגיד לה. מאחלת לכם שתתגברו על המשבר ותחוו הרבה שנים מאושרות יחד.

mic26

New member
חבר יקר

קודם כל הרשה לי לחזק את ידיך - נראה שאתה בן זוג מתחשב ואוהב, וזה כבר מהווה תמיכה גדולה לחברתך, אני בטוחה. מצטרפת לדבריה של לב אם, ורוצה להוסיף משהו שחשוב להתייחס אליו: כדאי מאוד, לדעתי, לגשת לטיפול תומך. עזרה מקצועית עשויה לעזור לה להתמודד עם העבר בצורה שתשפיע באופן מינימלי על ההווה. שתלמד אותה לחיות טוב יותר. יש הרבה סוגים של טיפולים שהיא יכולה לעבור, החל מפניה למרכז לנפגעות תקיפה מינית - שם יש טיפולים וקבוצות תמיכה, או טיפול פסיכולוגי. גם טיפולים ברפואה משלימה עשויים לעזור להתגבר על הטראומה. יש הרבה סוגי טיפולים וצריך לבחור אם רוצים טיפול עם מגע, טיפול שמשלב שיחות ועוד ועוד. המון הצלחה ואהבה

למעלה