החבר

• פותח הנושא PREM
  • פורסם בתאריך

PREM

New member
החבר

אני כבר מס' חודשים עם חבר מקסים וכיון שאני בעלת בי איי והוא לא בעל תואר אני בסתר ליבי מזלזלת בו הוא הרבה יותר אינטיליגנטי ממני ועולה עליי באופי ובתכונותיו ובמוסריותו הוא חמוד מתוק ישר ואוהב מאוד מאוד אני בטוחה שיהא אב מקסים איך עוקרים את הספק על מנת שלא ישתלט וישבור את היחסים היפים שנרקמו ביננו : ) אני לא רוצה לזרוק אותו אחרי כמה שנים כמו שכבר עשיתי עם מישהוא אחר מאותה סיבה אני רוצה להתפכח להתבגר להבין שהשכלה זה כלום תודה

הרהרנית

New member
מנסיוני

הדל בחיים....ישנם אנשים, שכדי לחיות בזוגיות חייבים לכבד את בן זוגם. גם אני כזו, לכבד את בן הזוג יכול להיות בזכות השכלה כמו אצלך, או בזכות מימניות חברתיות או בין אישיות, מרשים בחברה, או בזכות כסף ומעמד כלכלי, להילחם בצורך הזה יהיה להתכחש למהות. מסוג הדברים שכן כדאי לקבל. אני הייתי מייעצת לך לפעול בדרך הישירה, לבוא אליו ולהגיד לו את האמת, כמה יש בו דברים נפלאים ואני אוהבת אותו, אבל חשוב לך לכבד אותו ומה לעשות שהכבוד אליו ירכש בזכות ההשכלה שלו, ואז....או שהוא יעלב ויסיים את הקשר בתחושה שהאהבה שלך היא בתנאי, או שהוא יחליט להרחיב את השכלתו כי זה ערך עבורך... לטעמי, מה שלא תטפלי בו היום, ימשיך לרדוף אותך מחר כמו שאת עצמך אמרת.

kant1

New member
מה שנוצץ בחוץ..

ראשית אני חושב שיפה שאת מודעת לעצמך ואולם אולי בדברייך מצוייה התשובה - זלזולך מאזן ועומד מנגד לתחושתך שחברך אינטיליגנטי ומוסרי יותר וכו. דווקא מתוך הנחיתות המסויימת את צריכה להרגיש עליונות שנית - יכול להיות שדעת החברה חשובה לך מאוד ולכן הינך מתביישת בו על שאינו בעל השכלה פורמלית . אם הוא אינו בעל השכלה שכזו - מה זה אומר עלייך אם את מסתובבת איתו ? עוד הערה - השכלה אינה כלום . יש הבדל בין תארים לבין השכלה ולא הייתי שם את השניים בכפיפה אחת . השכלה וידע הם דברים פנימים המעשירים את האדם ועולמו ואילו תואר הוא בסך הכל סמל סטטוס. לא כל בעל תואר הוא בעל השכלה ולא כל בעל השכלה הוא בעל תואר אני מאוד מקווה שתמצאי את הדרך עם חברך . נשמע לי שמאוד חבל לזרוק אהבה בעבור דבר שכזה. כמו כן אני ממש לא ממליץ לך לזרוק את הבעיה אליו ולדרבן אותו ללכת לרכוש השכלה רק על מנת שאת תרגישי טוב יותר את כבר מספיק מודעת לכך שהבעיה היא אצלך ולכן אין זה הוגן וכמו כן לא מועיל להטיל את האחריות על חברך. הוא לא יוכל לפתור את בעייתך. בהצלחה

hilabarak

New member
אני אלך עם קאנט, ובעיני בהחלט

יש צורך לחדד את השאלה הפנימית שלך. בואי לרגע נעלים אותו מהמשוואה, עדיין תשארי על הרגשת עליונות על אנשים שלא למדו. תעזבי אותו לרגע ותנסי לענות בכנות (לא סיפורי מעשיות של - אינני יודעת), מה בהשכלה שלך לדעתך הופך אותך לנעלה על מישהו ללא השכלה ? האם זה הידע הספציפי, שרכשת נניח בסטטיסטיקה ? האם זו היוקרה של התואר ? האם אלו אפשרויות התעסוקה, הרחבות יותר ? או שמא סתם זה נעים להאדיר את עצמנו, כמו שהיינו עושים לפני 25 שנה וטוענים שהערבים טיפשים ופחדנים ואנחנו הישראלים אמיצים וחכמים? ותעזבי לרגע את הנושא של "הוא יותר אינטליגנט ממני וכולי". אני לא מאמין שאת חושבת ככה, זה נשמע לי סתם כיסוי כדי לא להישמע צרת אופקים. אם תתחילי לחקור את עצמך בעצמך, או שתגלי שזה סתם נעים להרגיש עליון על אחרים (תכונה אנושית בסיסית) וכדאי להתאמץ להיפטר ממנה. או שזה מכסה על משהו יותר עמוק, בכל מקרה, אין קשר אליו, אלא רק אלייך.

למעלה