החגים הפגנים

magick smile

New member
החגים הפגנים

היי..... אני חדשה פה.. בערך... ואני קוראת כבר הרבה זמן את המאמרים שיש פה בתפוז... עכשיו סיימתי לקרוא את המאמרים על החגים הפגנים, ואני לא כל כך הבנתי כמה דברים: מה הסדר של החגים. יש לי בלבול ענק בין השם של החג ומתי הוא בא בשנה. ומה זאת אומרת כשכתוב בסוף המאמר השני שכל חג נחגג פעם בשלוש שנים. לא הבנתי את זה, וכתוב שזה יוסבר במאמר הבא, אבל אין מאמר הבא. אז אני נורא אשמח אם תעזרו לי קצת להבין... תודה רבה רבה magick smile

gwizard

New member
על איזה מאמרים את מדברת ?

בכל אופן, אני לא יודע בנוגע לחגים פאגאניים (זה יותר מדי כללי), אך אני מניח כי את מתכוונת לחגים וויקאניים. גלגל השנה הוויקאני הוא ככה: 1. סאמהיין - 31 לאוקטובר 2. יול - 22 לדצמבר 3. אימבולק - 1 לפברואר 4. אוסטארה - 21 מרץ 5. בלטיין - 1 מאי 6. מידסאמר - 21 יוני 7. לוגנאסה - 1 לאוגוסט (יום הולדת של ג'סטין) 8. מבון - 22 לספטמבר תיאורי החגים ומשמעותם ניתן למצוא כאן: http://dragonfeyshadows.homestead.com/WheelofYear.html אלון.

Dia Leoghann

New member
אני מאמין שקראת את המאמרים שלי

אלו הנקראים "החגים הקלטים\פגאניים - למה הם כאן?". סדר החגים, כמו שהוא מופיע במאמרים, ובמסורת הדרואידית, הוא כזה: סאמהין - ה-1 בנובמבר, והוא חג קלטי. יום היפוך החורף - בערך 21 בדצמבר (היממה עם הלילה הארוך ביותר) - זהו חג עולמי ולא קלטי. אימבולק - ב-1 בפברואר, והוא חג קלטי. יום שיוויון האביב - בערך 21 במרץ (יממה בה היום והלילה שווים באורכם) -זהו חג עולמי, ולא קלטי. בלטיין - ב-1 במאי, והוא חג קלטי. יום היפוך הקיץ - בערך ב-21 ביוני (היממה עם היום הארוך ביותר) - זהו חג עולמי ולא קלטי. לונאסה -ב-1 באוגוסט, והוא חג קלטי יום שיוויון הסתיו - בערך ב-21 בספטמבר (יממה בה היום והלילה שווים באורכם) - זהו חג עולמי ולא קלטי. בקשר לחגים שנחגגים רק פעם בשלוש שנים, אכן עלי לכתוב מאמר שלישי בעיניין אך אני מתעצלן... עמכם הסליחה, וזה בסדר, את יכולה להמשיך לחגוג את החגים בכל שנה!!

Dia Leoghann

New member
באתר של כרמית

יש מאמר על ראש השנה הכנענית אם זכרוני אינו בוגד בי. חפשי את כתובת האתר שלה בקישורי הפורום.

Dia Leoghann

New member
נו טוב...

עכשיו ההודעה שלי מיותרת....נמחק אותה בהזדמנות

Vendetta

New member
תודה לשניכם :)

אבל עוד שאלה: איך החגים הללו מתבטאים בכנעניות מתחדשת? איך פאגאנים כנעניים היום חוגגים אותם?

מיכל328

New member
היי

היי סהר מה קורה? אוקיי נראה לי שאני יכולה להוסיף עוד על מה שנאמר כאן בקשר לשאלתך... 31/10 Samhain סוהיין (ככה מבטאים את השם למרות שיש m במילה הלועזית). זוהי השנה הקלטית החדשה, אבל גם של הוויקאנים. בתאריך זה, האנרגיות בין עולם החיים לעולם המתים מאד נמוכות - מה שמאפשר לרוחות מעוךם המתים לחצות ולעבור אל עולם החיים - וכך ביום זה קל יותר לתקשר עם העולם הבא. בחג הזה נהוג לערוך את "ארוחת המתים" כלומר בארוחת החג - המשפחה מסדרת עוד מקומות עם צלחות אוכל ושתיה גם לקרובי המשפחה/חברים ואפילו חיות מחמד שנפטרו ועברו לעולם הבא. גם נהוג לערוך טקסי זיכרון למתים ביום זה. כ"כ נהוג להשאיר צלחת עם כמה דברים מתוקים למתים כדי שיהיה להם משהו לנשנש עליו בדרכם חזרה לעולם הבא, וגם נהוג להשאיר נר לבן דולק על עדן החלון - כדי לעזור להם למצוא את הדרך חשרה הביתה (לעולם הבא). האמונה היא שיום זה מסמל את מותו של האל והתגלגלות נשמתו אל העולם הבא. זהו גם חג שמציין את תחילת החורף והתחלת התקופה ה"אפלה" של השנה. 21/12 Yule יול הוא החג שמסמן את הולדתו של האל מחדש (ע"י האלה כמובן). זוהי כמובן חגיגה גדולה. ידוע גם כ - Winter Equinox כלומר יום היפוך החורף בו יש את הלילה הארוך ביותר בשנה. נהוג לקשט את הבית עם עץ, כדי לסמן חיים וצמיחה, ובערב החג לקחת חתיכה ממנו ולשרף אותה באח - ובבוקר לקחת את האפר ולשמור אותו לשנה הבאה (בימים הקדומים נהגו לפזר את האפר באדמות החקלאיות - בכדי שיתנו פיריון לאותה השנה). 1-2/2 Imbolc/Candlemass איימבולק. קודם כל אני אציין שיש החוגגים בראשון בפברואר, ויש החוגגים בשני לפברואר (זה לא מי יודע מה חשוב).. זוהי החגיגה בה חוגגים את חזרתה של האלה כנערת האביב (Spring Maiden), האלה ברייד Breed או Brigid היא האלה המיוצגת בחג זה. זהו חג האורות, מסמל שהאביב מתקרב והחורף בא אל קיצו. נהוג בליל החג - לאחר הטקס החגיגי - להדליק את כל האורות בכל חדר בבית - אפילו למספר דקות - בכדי להמחיש את חזרת האור והשמש אל מעגל העונות. אם אני לא טועה, בימים הקדומים היו מדליקים שתי מדורות ומריצים את כל העדרים של הכבשים ופרות בכדי לברך אותם שיביאו פיריון באביב הקרב ובא. 21/3 Ostara אוסטארה, זהו היום בו החושך והאור באיזון אחד עם השני.אבל לאט לאט האור מתחיל לגבור על החושך. חג זה מסמל את בוא האביב וסופו של החורף. האיזון שהחג הזה מסמל, הוא גם האיזון שבתוכנו - האיזון שבין גבר ואשה, האיזון בין חיים ומוות, וכ"ו. כ"כ חג זה ידוע כ - Spring Exuinox היום והלילה שווים באורכם. 1/5 Beltaine בלטיין. זהו אחד הפסטיבלים הגדולים יותר בוויקה. זוהי החגיגה של נישואי האל והאלה, והזמן בה האלה הופכת מנערה לאם. בחג זה חוגגים את הפיריון שבעולם ובנו, הרבה הרבה זוגות נוהגים להתחתן בחג זה. יש מנהג בו כל משתתפי הטקס קופצים מעל המדורה, ויש גם את בניית ה - Maypole. זהו עמוד גבוהה שעליו זר של פרחים - דבר זה מסמל את אחדות הגבר והאשה (העמוד כמובן מסמל את הגבר וזר הפרחים את האשה). 21/6 Litha/Midsummer את חג זה חוגגים בשביל השמש, ונצחון האור על החושך. ידוע כמובן כ - Summer Solstice היום הארוך ביותר בשנה. 1-2/8 Lamas/Luchnasadh לאמאס/לוכנאסה חג זה חוגג בין השאר את האסיף הראשון בשנה. זוהי התחלת שינוי האלה מן האם לזקנה, חג זה גם מסמל את תחילת גסיסתו של האל. נהוג בחג זה לזרוע פרחים, עצים וצמחים. 2/9 Mabon מאבון זהו היום בו הכל בעולם באיזון, זהו גם האסיף האחרון לשנה והוא מסמל את סוף הקיץ ובו הסתיו. זהו הזמן בו החושך מתחיל להתלט על האור. חג זה גם ידוע כ - Autumn Equinox בו היום והלילה שווים באורכם. אוקיי מקווה שזה עזר! יש עוד המון המון לכל חג - צבעים, מאכלים, פרחים, עוד מנהגים אישיים שנהוג לעשות, קישוטים, צמחים וקריסטלים מתאימים לחג וכ"ו... פשוט סיכמתי בקצרות את מה שידוע לי! מיכל

למען האמת

מבטאים sawheen. הצירוף mh כשהוא בא בסביבת התנועות הספציפית הזו נהגג כ w מאונפפת, קצת כמו v בספרדית (אבל אני לא בקיא עד כדי כך בספרדית, אז אל תתפסו אותי במילה, או באות, או משהו). נסו להגיד v בלי השיניים, עד שזה ישמע כמו w שהוגה מישהו שעבר הרדמה בלסת. זו הדרך הנכונה.

למעלה