החג מתקרב - אולי יש למישהו מתכון טוב לעוגיות דבש?

tamamitt

New member
החג מתקרב - אולי יש למישהו מתכון טוב לעוגיות דבש?

וגם לעוגת דבש?

תודה רבה!
 

טליאמתי

New member
מאפינס דבש ותפוח-איריס לשם קונדיטורית תאנה-מעולה!

מאפינס דבש ותפוח ללא גלוטן ומוצרי חלב- לשם איריס
(קונדיטוריית תאנה)
&nbsp
למאפינס
100 גר' סוכר
150 גר' דבש
100 גר' שמן קנולה
120 גר' מים
150 גר' ביצים (=3 ביצים)
100 גר' אבקת שקדים
50 גרם קמח קונדיטור ללא גלוטן (נמצא בכל סופר)
50 גר' קמח תפוחי אדמה
5 גר' אבקת אפייה
2.5 גר' קינמון (כפית)
חצי תפוח גרני סמית קלוף וחתוך לקוביות קטנות
לזיגוג
120 גר' אבקת סוכר
5 כפות מיץ לימון
כף שמנת צמחית (או רגילה)
&nbsp
הכנת המאפינס
בקערה לטרוף את כל מרכיבי המאפינס למעט התפוח.
כשהבלילה חלקה להוסיף את התפוח ולמזוג לתבניות מאפינס.
לאפות ב – 170 מעלות כ- 20 דקות,
עד שסכין שמוחדרת יוצאת מעט לחה.
לצנן.
הכנת הזיגוג(**אני מכינה ללא זיגוג)
בקערה לטרוף את מרכיבי הזיגוג עד קבלת מרקם חלק, סמיך ונוזלי
מעט.
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד לימון או אבקת סוכר כדי להגיע
לסמיכות הרצויה.
כשהמאפינס התקררו לקשט עם הזיגוג. לתת לזיגוג להתקשות.
&nbsp
 

tamamitt

New member
תודה רבה!!

את חושבת שאפשר לוותר על התפוחים? הילדים לא יאהבו פרי בתוך העוגה....
 

טליאמתי

New member
ובאופן כללי, עם הקמחים שיש היום, אני ממירה כמעט כל מתכון

רגיל למתכון ללא גלוטן כך שאם יש לך עוגה שאהובה אצלכם במיוחד, פשוט החליפי את הקמח לקמח נטול.
&nbsp
 

tamamitt

New member
באיזה קמח נטול את משתמשת בד"כ?

כרגיל? תמי? שר?

יש לי מתכון לדובשניות שמבוסס על קמח מלא. איך מחליפים קמח מלא בקמח נטול?

תודה רבה!
 

טליאמתי

New member
בד"כ להמרת מתכון רגיל לנ"ג בקמח בראל. אני מאוד מרוצה ממנו

אין לי מושג לגבי קמח מלא אבל לדעתי אפשר להחליף עם בראל ופשוט להוסיף נוזל במקרה הצורך.
זה הכל עניין של ניסויים בשטח ושל העדפת מרקם וטעם זה או אחר. אם תעלי את המתכון אולי נוכל לעזור ספציפית.
 
למעלה