מאפינס דבש ותפוח-איריס לשם קונדיטורית תאנה-מעולה!
מאפינס דבש ותפוח ללא גלוטן ומוצרי חלב- לשם איריס
(קונדיטוריית תאנה)
 
למאפינס
100 גר' סוכר
150 גר' דבש
100 גר' שמן קנולה
120 גר' מים
150 גר' ביצים (=3 ביצים)
100 גר' אבקת שקדים
50 גרם קמח קונדיטור ללא גלוטן (נמצא בכל סופר)
50 גר' קמח תפוחי אדמה
5 גר' אבקת אפייה
2.5 גר' קינמון (כפית)
חצי תפוח גרני סמית קלוף וחתוך לקוביות קטנות
לזיגוג
120 גר' אבקת סוכר
5 כפות מיץ לימון
כף שמנת צמחית (או רגילה)
 
הכנת המאפינס
בקערה לטרוף את כל מרכיבי המאפינס למעט התפוח.
כשהבלילה חלקה להוסיף את התפוח ולמזוג לתבניות מאפינס.
לאפות ב – 170 מעלות כ- 20 דקות,
עד שסכין שמוחדרת יוצאת מעט לחה.
לצנן.
הכנת הזיגוג(**אני מכינה ללא זיגוג)
בקערה לטרוף את מרכיבי הזיגוג עד קבלת מרקם חלק, סמיך ונוזלי
מעט.
אם יש צורך ניתן להוסיף עוד לימון או אבקת סוכר כדי להגיע
לסמיכות הרצויה.
כשהמאפינס התקררו לקשט עם הזיגוג. לתת לזיגוג להתקשות.