החג שאני הכי שונאת זה פסח, אבל

שירי ים

New member
החג שאני הכי שונאת זה פסח, אבל ../images/Emo5.gif

גם פורים לא משהו. אוף....איזו משביתת שמחה אני.... בכל מקרה, קראתי את מה שכתבה נני (שלום לך וברוכה הבאה!), ונזכרתי במשהו שכבר מזמן לא חשבתי עליו. משהו שמסביר לי למה אני אף פעם לא מתלהבת מחגים. הייתי ילדה קטנה ואנרגטית. כן, גם אני רציתי שיקראו לי ענת או טלי (השם האמיתי שלי הוא לא שירי, אלא משהו יותר כבד ומיושן... פשוט קשה לי לחשוף את עצמי....). וכן, גם אני רציתי הורים צברים גאים. אבל ההורים שלי היו תמיד כבדים ומדוכדכים, בבגדים הכהים שלהם שעמדו בניגוד זועק לכל ההורים האחרים, שבעיניים שלי נראו כ"כ צעירים ושמחים. בכל מקרה, אני זוכרת שאף פעם לא ביליתי עם המשפחה שלי בפורים או בכל חג אחר. אמא שלי תמיד היתה עצובה ומתוחה מדי בשביל זה. זה הוציא אותה מאפוס, וגם אותי. כל פעם שהתקרב פורים, היא היתה נכנסת למתח נורא שאני אבקש ממנה לחפש אותי או משהו. במשך שנים היתה לי את אותה תחפושת (שמלה אדומה מבהיקה, כובע רשת שחור), ובתמונות רואים איך אני "גדלה" בתוכה שנה אחרי שנה. היא דווקא רצתה נורא שאהנה ואעשה חיים, את זה אפשר להגיד לזכותה עד היום, אבל פשוט לא ידעתי איך לעשות את זה. אני לא חושבת שאי פעם התחפשתי באמת למשהו שרציתי. תחפושת מושקעת כזאת, ומיוחדת. תחפושת שכולם מסתכלים עליה ומתפעלים. תחפושת שזוכה בפרס בתחרות תחפושות......פתאום זה עצוב לי, הדבר הזה. איך תמיד הרגשתי בצד....כאילו העלבון הילדותי הזה, מאז, ממשיך לדגור בי עד היום. האם אפשר להתחפש גם כשגדולים? אולי בשנה הבאה אני אתחפש??? אעשה לי ילדות שנייה כזו, טובה יותר. ותודה לשוש בת יוסף שעזרה לי לצאת מהחפירות של עצמי, ולהפסיק רק לקרוא את מה שכותבים אחרים. אני.
 
שירי חמודה, בטח שאפשר להתחפש

כשגדולים. לפני 3 שנים הייתי בונציה בפסטיבל המסכות. צילמתי וגם כתבתי בפורום אחר (בניק "קולות") על כך. אם לא מצליח לך לקרוא את האותיות בעברית, תפתחי ב VIEW ENCODING ושחקי שם עם האפשרויות בעברית. מכל מקום הפסטיבל הביא לי חשק להתחפש שמה. ופשוט לעמוד ושייסתכלו. ושייצלמו. אולי פעם. אבל גם בארץ זכיתי בשנה שעברה להתחפש (קלות) וללכתלמסיבה. השנה סתם אנחנו בבית. מישהו רוצה לעשות מסיבה? נבוא. ונתחפש. וככה בכלל לא נזהה את עצמנו. :) מיכל.
 

1זהבה

New member
פורים בכל גיל

גלי יוזמה ובשנה הבאה בעזרת השם תתחפשי למה שנפשך חשקה התחפושת הכי נועזת והרי בשביל מה יש פורים ? אתמול הייתי בנשף פורים מטעם מקום עבודתי עם בעלי וכולם התחפשו והיה כיף אנשים בעלי עמדה ותפקידים התחפשו באופן ספונטני ורקדו אכלו שתו ושמחו רוח ספורטיבית טובה בכל גיל ומוסיפה בריאות לנשמה. בהצלחה
 

בת יוסף

New member
עברנו את פורים נעבור גם את פרעה ../images/Emo8.gif

אבל עד שנעבור, שירונת, ספרי למה את הכי שונאת את פסח?
וגם
 

א ת י 10

New member
היי שירי וכולם - אתם לא תאמינו

לזה: אני כמעט התחתנתי עם טייס, שהוריו היו פלמ"חניקים יוצאי קיבוץ. אתם יודעים, כאלה ישראלים, כאלה "יפי הבלורית והתואר". יש מעט דברים שאני מודה לאמא שלי עליהם, וזהו אחד מהם. היא לא דחתה אותו, היא לא החמיצה לו פנים (הוא מאד אהב אותי אחרי הכל) - היא פשוט גרמה לי בעדינות רבה להבין שלא בו אני מאוהבת אלא ברקע שלו, בהוריו, בעבר שלו בקיבוץ ב-"ישראליות הצרופה" שלו כפי שתפסתי אותה אז. אני פוגשת אותו ואת משפחתו מדי פעם (אנחנו גרים באותה עיר) ובמסיבת ההפתעה שאירגן לי בעלי ליום הולדתי החמישים - הוא הוזמן עם אשתו. אוח, כמה שאמא שלי צדקה (ואוח...כמה קשה לי להודות בזה אפילו היום). בקשר לפורים. אז ככה, שירי: אמא שלי הוציאה פטור מתפירת תחפושות בשלב מוקדם מאד של חיי, למרות שהיא ידעה לתפור ולהפעיל מכונת תפירה עוד מבית אבא. כל שנה היא הלבישה אותי בתחפושת של "גיברת" - שזה שמלה שלה, שקוצה ע"י חגורה, נעלי עקב ואיפור כבד. מדי כמה שנים "גוונה" התחפושת שלי ואני התחפשתי ל-"צועניה" - שמשמעו בערך אותה התחפושת - רק שהשימלה או החצאית היו פרחוניות ונוספו הרבה מחרוזות, צמידים משקשקים, עגילים ואיפור הרבה יותר מוגזם. נחמד, לא?
 

EYהודית

New member
אתי יקירתי... כל כך שמחה לראות אותך

חסרת לי. אני התחתנתי עם כזה! קיבוצניק, בן משק... ארץ ישראל היפה והשורשית. אוי, איזו טעות זו הייתה!!
 
סיפור (אמיתי) לפורים

אף פעם לא חשבתי שיש קשר בין תחפושת גרועה ובין השתייכות לדור השני. תמיד חשבתי שהיה קשר בין היותנו ... אהממממ... איך נגדיר את זה ... דחוקים קצת כלכלית, לבין התחפושות הבלתי מוצלחות. והנה סיפור טרי - ישר מהתנור - פורים 2002 - מבית משפחת זלמן לייב (שם בדוי
). השנה החליטה בתי הקטנה - בת שבע, שהיא רוצה להתחפש לפייה. אשתי, שיש לה ידי זהב, ויודעת לתפור כמו שאמי ז"ל אף פעם לא ידעה, שינסה את מותניה והתחילה להכין תחפושת. באיזה שהוא שלב התלבטה אשתי אם התחפושת מוכנה, ולכן הלבישה את הקטנה והעמידה אותה לשיפוט המשפחה. ובכן, זה בהחלט עדיין לא היה זה. מיד חיפשו בארגז התחפושות הישנות של הגדולות ומצאו שמלת רקדנית פלמנקו. הלבישו לקטנה את שמלת הפלמנקו (שכיכבה כמה שנים קודם - מעשה ידיה של אשתי להתפאר) ואשתי אמרה: "רק צריך להוריד את הסרטים הצבעוניים, להוסיף פה משהו, ושם משהו, וזו תהיה ממש שמלה של פייה". ואני אמרתי: "זה ממש לא זה. בדיוק כמו בכל פורים. תחפושת לא משהו. כמו בכל פורים בכל שנה". שקט השתרר בבית. הבעת עלבון צורב התפשטה על פניה של אשתי. אפשר היה לחתוך את האויר בסכין. אבל מכיוון שכל הילדות היו בסביבה (יש עוד שתיים גדולות) העניין השתתק והערב המשיך לכאורה כסדרו. למחרת, כאשר מצאנו את עצמנו לבד שאלה אותי אשתי: "תגיד, למה אמרת שהתחפושות היו גרועות כל שנה? הרי כל שנה אני שואלת אותך וכל שנה אתה אומר שזה נהדר. האם לא אמרת לי אמת כל הזמן הזה?" חשבתי על השאלה. שחזרתי את התחפושות של השנים הקודמות ומצאתי בזכרוני שכל התחפושות שעשתה אשתי היו נפלאות. תמיד זכו התחפושות של הקטנה כמו גם של הגדולות בשבחים אין ספור. אם יש משהו שבו קשה להתחרות באשתי זה בזוג הידיים המוצלחות שלה. אז מה לכל הרוחות גרם לי להגיד משהו כל כך רחוק מהאמת וכל כך פוגע? וברגע שחשבתי על זה ידעתי את התשובה. הרי מה שאמרתי לא נאמר כנגד אשתי והתחפושות שהיא הכינה בכל השנים לבנות. זה נאמר כנגד אמי ז"ל וכנגד התחפושות שהיו לי בפורים. תמיד לקו התחפושות שלי בחסר. תמיד הוסט של הקאובוי לא היה כמו שצריך, ותמיד הנוצות של האינדיאני היו מאולתרות ולא מוצלחות. ותמיד היא אמרה: "זה ממש מתאים. בדיוק כמו קאובוי/ אינדיאני/ חייל/ שוטר". ותמיד הרגשתי שהתחפושת לא מי יודע מה, וידעתי ששוב אהיה נבוך במסיבת פורים. ובפעם היחידה שהתחפושת הבלתי גמורה של בתי הקטנה לא היתה לשביעות רצוני, מיד מחיתי (באופן לגמרי לא מודע) על עלבון כל השנים בהן התחפושות שלי לא היו מתאימות (לדעתי). ואני באמת חושב שלתחפושות הגרועות לא היה קשר עם היותי בן הדור השני. פשוט לקנות וסט של קאובוי מעור, עם פרנזים, היה יקר. ולכן אולתר וסט מחליפת שלושה חלקים ישנה, שהיה בהחלט לא מתאים. אז איפה הקשר לדור השני? אולי במקום "ההוא". במקום שבו לא אמרנו לאמא שזה לא מוצא חן בעינינו. במקום שבו קיבלנו עלינו את הדין בשקט, למרות שמאד לא היינו מרוצים (לעיתים). כי אסור היה לפגוע באמא שעברה את הגהינום הזה. אסור בתכלית האיסור. לא בהכרח כי מישהו אמר לנו את זה באופן מילולי. פשוט מכיוון שזה היה מובן מאליו.
 

EYהודית

New member
המובן מאליו הזה...

היה טבוע בי מיום הוולדי. הצורך להגן, אי היכולת לפגוע. לפעמים רציתי, לפעמים כעסתי, אך הכל היה לי מבפנים, אי אפשר היה לי להוציא, נטחנתי בתוכי, אך כלום כלפי חוץ. ולי היתה סבתא, שברוך השם, שלא חדלה מלהזכיר שאסור לפגוע, אסור להכעיס, כי אמא עברה תקופה קשה... אבא שיהיה משם... בכלל הס מלהזכיר את המילה "לא" כלפיו. היא לא היתה קיימת המילה הזו. ואני בסביבות גיל הארבעים, כהצלחתי בפעם הראשונה להגיד לאבא לא, חשבתי שהשמיים יפלו! והם לא... אבל אני בכיתי לילה שלם רק מהרעיון שהצלחתי להוציא את המילה מפי. בדמים זה עלה לי.
 

שירי ים

New member
אז ככה,

דרך ההודעה פה והתגובות החלטתי בשנה הבאה לעשות לי ילדות שניה ("זאת ילדותי השניה...." של מתי כספי מתנגן לי בראש בזמן האחרון), ולהתחפש למשהו באמת יפה, כמו שאני רוצה. זה נכון מה שכתבת זלמן לייב, זה שלא חשבתי אפילו להגיד או למחות נגד התחפושת שחזרה על עצמה כל שנה (שנים חיפשו אותי לספרדיה, ואפילו לא הבנתי מה זה בכלל "ספרדיה"),זה באמת חלק מהעניין הזה. הנה: שנינו התחלנו למחות רק עכשיו, כל אחד בדרך שלו. התחפשתי כל השנה, וגם בפורים, לילדה טובה. חשבתי על עוד משהו: אולי חלק מהעניין היה חוסר הכוחות, החשק ושמחת החיים שכ"כ חסרים תמיד, ובפורים זה אפילו מודגש יותר. כאילו צריך לעשות את המטלה הזאת, ולגמור עם זה איכשהו בלי שישבר העולם או יתרסק לחתיכות. אף פעם אין כוח או אפשרות להפוך את זה למשהו מיוחד באמת.... אני כנראה עדיין כועסת על אמא שלי שלא יכלה לתת לי את שמחת פורים. רוצה לכתוב גם על פסח, אבל אני אחכה קצת.... זה יותר מסובך לי. אתי ויהודית: נורא מעניין אותי מה שאתן כותבות על "סינדרום הפלמ"חניק", ועל זה שבעצם כנראה זאת בחירה במשהו שרק רוצים להאמין שנכון ומתאים, אבל אי אפשר לחיות איתו. זאת גם תחפושת כזאת??? חיבוקים לכולם.
 
למעלה