החדשות הרעות: התפטרתי מהעבודה החדשה

TipTip2013

New member
החדשות הרעות: התפטרתי מהעבודה החדשה

החדשות הטובות: קבעתי סופסוף עם פסיכולוגית. והיא נשמעה לי בטלפון ממש תותחית- תודה ענקית למי שהמליצה לי עליה. זה בדיוק מה שאני צריכה

אתמול בעבודה היה הקש ששבר את גב הגמל.
מאז שהתחלתי לעבוד לפני שבועיים ב"עבודת החלומות"- בדיוק גם התחילה אצלי ההתדרדרות המשמעותית במצב הרוח והתפקוד.
זה היה רק עניין של זמן עד שאני אתפרק לחלוטין. וקשה לי מאוד לשלב בין מצבי רוח, ייאוש ועבודה יצירתית. וכזו היא המשרה- היא דורשת יצירתיות נון סטופ.
הכל היה טוב ויפה כשקיבלתי את העבודה- התקבלת יממש בפוקס ולמשהו שממש מעניין, בדיוק התחום שלמדתי וזמן קצר אחרי שסיימתי. כולם קינאו בי והמשפחה גאה בי.
אבל בדיוק עכשיו כשכל זה קרה אנ יגם התדרדתי במוק בפנים. כבר כמה חודשים שיש לי התדרדרות בתשוקה לחיות, בהנאות, חיי חברה, בדברים שאהבתי לעשות וזוגיות -הכל פתאום לא כיף, חסר משמעות. והכל מתפרק לי לאט לאט עד שאני בשבועיים האחרונים כבר לא יודעת מי אני, מה אני אוהבת, מה עושה לי טוב ומה המטרה שלי בחיים.

הכל התחרבן, גם המצברוח וגם דרישות המשרה. ואתמול התפרצתי במשרד. העבודה הייתה לי קשה מידי והבוסית הבינה את זה ואמרה לי שאני חייבת לספק סחורה מסויימת ושאני אולי די מוכשרת אבל מאוד איטית ורגישה. ועל כן דרכינו נפרדות. אבא שלי מאוכזב וגם בטח כל אלה שאמרתי להם ש"ייאאיי מצאת יעבודה!!". ויגלו פתאום ששוב אין לי.

זה מלמד אותי שאסור להזניח מצב נפשי שמתדרדר. אני לטימטומי חשבתי שזה אולי סתם "שלב", "דיכאון חורף", "משבר הכניסה לחיים בוגרים" או פישול כימי במוח. אבל זה לא בדיוק עבר, היו הקלות מידי פעם בכמה ימים וזה שוט הטעה אותי שאולי אני יכולה להתגבר על זה, וממש לא. העובדה שאין לי חשק לראות אף אחת מהחברות וששום דבר שהיה לי פעם כיף כבר לא כיף, ויש לי מחשבות על זה שאני לא רוצה להמשיך לחיות, כי פשוט קשה לי כל זה, פתאום הביטחון העצמי שלי כל כך ירד מול אנשים- זה נורות אזהרה.
אפילו נהיו לי טחורים כבר בשבוע האחרון.
אז עכשיו אני אקח חופשה קטנה מכל הכאוס הזה והלחץ. אלך לכמה פגישות אצל מטפלת קוגניטיבית, אעשה שיעורי בית ואחזור לחיים- לאהוב, להנות לשמוח ובהמשך גם לעבוד. אני א היה קשה עם עצמי הפעם- אני יעבוד לא משנה במה. אני אחפש כלמיני דברים שגם לא קשורים לתחום שלי בהכרח, העיקר משהו שאני אסתדר בו גם מבחינה חברתית וגם של רמת קושי. אין מה לעשות..הכל כרגע על hold. עם כל הכבוד לתואר הזה והציפייה שאני אמצא עבודה רצינית בתחום אולי זה לא מתאים לי כרגע והמצברוח שלי הוא הכי חשוב. כי בלעדיו אני לא יכולה כלום.

Lady Stark

New member
הי טיפטיפ

אתנשמעת שלמה עם זה שהתפטרת, וחשוב שתביני שזה זמני ושברגע שתחליטי שוב לחפש עבודה בתחום שלך, תוכלי לעשות את זה. הידע שלך לא ייעלם, אל דאגה.

יכול מאוד להיות שמה שאת עוברת הוא כן משבר חולף. זה נפוץ מאוד בגילך.
אבל אני מרוצה מהגישה שלך שבה את מבינה שאסור להזניח את זה. ואם מה שיעזור לך זה להאט את הקצב, לכי על זה. רק תהיי עירנית לגבי זה, כי יש אנשים שכמה שקשה להם לעבוד בזמן התפרצות של הדיכאון, כמוני למשל, עדיין עוזר להם לדעת שמחכה להם שגרה. כמובן שזה מאוד אינדיוידואלי וכל אחד מגיב אחרת.
וממש שמחה לשמוע שקבעת עם המטפלת ושהיא כבר עשתה עליך רושם טוב.

תעדכני!

הי טיפטיפ

עבודה חדשה, ובמיוחד כזו שדורשת יצירתיות, ולא עבודה שגרתית,
היא דבר מלחיץ
לחץ לא טוב כשהמצב הנפשי מעורער. זה בהחלט יכול להקשות.

תנסי לזכור שהמחשבות הקשות כמו לא רוצה להמשיך לחיות, הן הדיכאון שמדבר, זו לא האמת.
אני יודעת שזה קשה, אבל זו האמת!

תחזיקי מעמד.
אנחנו פה איתך...

BeraBera

New member
מצב דומה

גם אני לא עמדתי בלחץ במסגרת האחרונה שהייתי בה, המצב הנפשי הידרדר, ניסיתי להחזיק כמה שיותר ובסוף נשברתי ונאלצתי לעזוב.
גם אני למדתי מזה שאסור להזניח את המצב הנפשי, ושבלי מצב רוח טוב אני לא מתפקדת.
אחרי תקופה של "השתקמות", אני הולכת ללמד את עצמי איך לעמוד במסגרת. בליווי של טיפול, החלטתי להתנדב בתור התחלה, כי זו תהיה מסגרת מאוד גמישה ולא מחייבת.

אני מאחלת לך בהצלחה. מקווה שהמצב ישתפר מהר. נסי שלא לתת לאכזבה מהסביבה להשפיע עלייך... את עושה את הדבר הכי הגיוני ופרקטי שיש, וזה לדאוג לעצמך. ובסוף, זה גם יוביל לזה שתוכלי לעבוד.

העיקר שלמדת, העיקר שאת בוחרת לפעול לשינוי המצב, והעיקר שסדר העדיפויות שלך נכון. :)

שוב, בהצלחה!

למעלה