החוג לגיאופיזיקה ומדעי המחשב

crazyforyou92

New member
החוג לגיאופיזיקה ומדעי המחשב

יש מסלול דו-חוגי כזה באוניברסיטת תל-אביב. הייתי רוצה לקחת אותו כי נשמע לי שגיאופיזיקה זה נושא ממש מעניין, אבל לפי הלוח קורסים נראה לי שרוב הקורסים הם בגיאופיזיקה, ונראה לי שיהיה לי פחות ביקוש לעבודה מדעי המחשב, כי מה כבר הסיכוי שאני אמצע בארץ עבודה שמשלבת בין 2 התחומים... בבקשה סתכלו בפירוט המסלול הזה ותגידו לי מה אתם חושבים. מצורף קישור, זה קובץ acrobat. תודה רבה

vinney

Well-known member
זה נראה לי משהו מאוד ספציפי

אתה יותר לומד פיסיקה וגאולוגיה ופחות מדעי המחשב. תוכל להיות מנתח מערכות בתחום הזה, אבל זה לא שווה ערך לידע במדעי המחשב. כמובן, כמו שאנחנו תמיד אומרים, תואר במדעי המחשב לא אמור להכשיר אותך להיות מתכנת ממילא, תמיד תוכל להיות מתכנת, אבל מבחינת מעסיק בתור בוגר חסר נסיון, אתה תהיה בעמדת נחיתות (בתור בוגר עם נסיון, זה הרבה פחות מעניין איזה תואר בדיוק יש לך, לרוב התפקידים).

theguyman

New member
דעה קצת שונה.

התואר במדעי המחשב יכול להיות חלק מכין ולא רע בהכשרה שלך כמתכנת. אני לקחתי בעיקר קורסי תוכנה (הנדסת תוכנה, תכנות מונחה עצמים, מערכות מבוזרות, מסדי נתונים, מסדי נתונים מבוזרים) וקורסים תיאורטיים עם הבט תכנותי רב (גרפיקה, בינה, רשתות עצביות, מערכות לומדות וכד') וכמובן היו גם מקצועות חובה שכללו תכנות רב כמו מע' הפעלה, קומפילציה, ומבני נתונים. אני חושב שזה בהחלט נתן לי רקע מצויין לתכנות הן ברמה האלגוריתמית והן הכרה של שיטות תיכון. והאמת שיכולתי להוסיף פה ושם עוד כמה מקצועות כאלה. זה נכון שזה עדיין לא דומה למה שיש בשטח. אבל זו הכנה טובה שתלויה בבחירה של הסטודנט. זה נכון שאפשר לגמור תואר בכל אוניברסיטה וגם בטכניון בלי לדעת לתכנת, ואני מתכוון ממש בלי לדעת כלום ... איך אומר השיר I'll get by with a little help of ny friends ...

crazyforyou92

New member
אבל התואר במדעי המחשב מקנה לך

מספיק ידע כדי לתכנת, לא? אני יודע שמדעי המחשב זה לא תכנות, אבל בוגרים של מקצוע זה עובדים בדר"כ כמתכנתים

למעלה